Home » , » Ο πόλεμος στην Συρία και η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης

Ο πόλεμος στην Συρία και η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 4:02 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η σημερινή κατάσταση στη Συρία είναι γνωστή. Ο Συριακός Αραβικός Στρατός απελευθερώνει μεγάλες εκτάσεις στην επαρχία Ιντλέμπ. 
Η Τουρκία απειλεί με νέα εισβολή, στέλνει συνεχώς δυνάμεις στην περιοχή, χτυπά σε διάφορα σημεία τους Σύριους και τους Κούρδους, ενώ οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας περνούν νέα κρίση.
Οι ΗΠΑ σιγοντάρουν τους Τούρκους, ώστε να μοιραστεί ξανά η τράπουλα και να μπουν πάλι στο παιχνίδι.

Ακριβώς επειδή πίσω από τις κινήσεις της Τουρκίας βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν δοθεί προς την Ελλάδα οι απαραίτητες εντολές. “Μην τολμήσετε να ενοχλήσετε τη σύμμαχο Τουρκία”! Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μαζική υποχώρηση από θέσεις που πριν λίγες μέρες τα συμφέροντα Ελλήνων πλουτοκρατών θεωρούσαν “κόκκινη γραμμή”.

Έτσι ενώ Τούρκοι και Έλληνες ήταν στα μαχαίρια, κι ενώ κάποιοι ήθελαν πόλεμο ακόμα και για τις τσιπούρες, ξαφνικά έχουμε μια αποκλιμάκωση της έντασης. 
Διαβάζουμε πως Τουρκικός στρατός αποχωρεί από τον Έβρο προφανώς για τη Συρία. Αν αυτό αληθεύει, υποθέτουμε πως είτε έχουμε μυστική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας, είτε (το πιθανότερο) οι Αμερικάνοι εγγυήθηκαν ότι η Ελλάδα δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στη φίλη και γείτονα Τουρκία.

Οι Τούρκοι παρά την εμπλοκή τους στη Συρία κατέθεσαν στον ΟΗΕ τη συμφωνία με τη Λιβύη, δηλαδή την κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία αναγνωρίζουμε κι εμείς!
Η Άγκυρα πέτυχε να προλάβει την Αθήνα και να πάρει όχι μόνο ένα σημαντικό κομμάτι που διεκδικούν και οι δυο χώρες αλλά ένα τεράστιο πλεονέκτημα, όσον αφορά τα νησιά σε περίπτωση που προσφύγουμε στη Χάγη.

Πρόκειται ασφαλώς για μεγάλη διπλωματική επιτυχία του Ερντογάν, η οποία αντισταθμίζει με το παραπάνω την αποτυχία του στη Συρία.
Ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να υπερηφανεύεται πως χωρίς καθόλου κόστος κατέκτησε μια σημαντικότατη περιοχή για τους Τούρκους ολιγάρχες.

Από την άλλη ανεξήγητη είναι η στάση της Αθήνας. Μιλάει ακόμα για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης! Φυσικά ως ειρηνιστής την προτιμώ όμως, πριν λίγες μόλις μέρες οι Έλληνες πολεμοκάπηλοι μας έσπρωχναν προς ένα θερμό επεισόδιο, που φυσικά θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις.

Αν γίνονταν αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν στηθεί κρεμάλες, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα ήταν καθημερινές. Τα ΜΜΕ της ΝΔ θα είχαν ξεσκίσει κυριολεκτικά την κυβέρνηση.
Οι μόνοι που είπαν κάτι ήταν στο antinews. Μίλησαν για “εσχάτη προδοσία”. Μάλλον πρόκειται περί απόλυτης υπακοής στους συμμάχους μας τους Αμερικάνους.
Περαστικά, με λίγη βαζελίνη θα απαλύνει το τσούξιμο.

Ο μόνος λόγος για να μην ανέβουν στα κάγκελα τα συμφέροντα που στήριξαν το Μητσοτάκη και που θέλουν διακαώς κομμάτι από την πίτα στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι οι αυστηρότατες οδηγίες των ΗΠΑ.

Είπαμε - και δικαιωνόμαστε ακόμα μια φορά - πως οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στόχο έχουν μια νέα κούρσα εξοπλισμών με τις ανάλογες μίζες.
Τα αόρατα αμερικανικά παλτά, με τα εκατοντάδες προβλήματα, οι πανάκριβες λειψές Γαλλικές φρεγάτες, τα Ισραηλινά drone κλπ, δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για την άμυνα. Χρησιμοποιούνται πάντα για την αύξηση των λογαριασμών λαμογιών και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Αυτό ακριβώς σημαίνει “ανήκουμε στη Δύση”. Το ανήκουμε πάει να πει πως δεν έχουμε Ελευθερία, είμαστε κτήματα!

Κατά τα άλλα έχουμε ιδιώνυμο, ώστε να μην διαδηλώνουμε όταν θα μας πετάνε από τα σπίτια μας! Τα οποία ανήκουν κι αυτά εις τη Δύση, πιο συγκεκριμένα στους τοκογλύφους.

Οι Μακεδονομάχοι παρακαλούνται να βάλουν τις σάρισες στον πισινό τους, αφού φορέσουν βεβαίως τις περικεφαλαίες τους.
Είναι που τα 40 παλικάρια δεν πήγαν να πατήσουν την Τριπολιτσά, αλλιώς θα είχαν λυθεί όλα μας τα προβλήματα.

Ακόμα κι οι μετανάστες θα βρούνε σκλαβιά στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Οι φράουλες της Μανωλάδας θα ποτιστούν πάλι με αίμα, ενώ οι αλλοδαποί είλωτες θα ονομαστούν “ωφελούμενοι”, όπως ακριβώς οι Έλληνες δούλοι στα αντίστοιχα προγράμματα.

Παραφράζοντας μια γνωστή φράση στο εξής θα λέμε πως οι Έλληνες δεν είναι κορόιδα, αλλά τα μεγάλα κορόιδα είναι σαν τους Έλληνες.

Περαστικά σε όλους. Λευτεριά στα σύννεφα που κάποιοι πετάνε ακόμα...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

17 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:54 π.μ.

Θα δώσουν 500 εκατομμύρια δολάρια για αμερικανικά τεθωρακισμένα σαπάκια 35 ετών;
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/02/500-35.html

17 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:55 π.μ.

Γιατί η κυβέρνηση ΝΔ μετονόμασε το ΚΥΣΕΑ από Άμυνας σε Ασφάλειας;
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/02/blog-post_580.html

17 Φεβρουαρίου 2020 στις 2:12 μ.μ.

Προφανώς είναι οτι ειναι οι δεξιοί αλλά επι συριζα η ελληνικη κυβερνηση στηριζε φορα παρτιδα τους τζιχαντιστες ( μην εχοντας διπλωματικες σχεσεις με την νομιμη κυβερνηση της χωρας) .Μην θυμηθω οτι κ διαφοροι εκαναν παρελαση στο κεντρο με τα λαβαρα των μισθοφορων του Νατο που βαφτιζαν επαναστατες.Στο Συριακο πολλοι την πατησαν ελπιζω απο καλη πρόθεση..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger