Home » , » Μπορούν οι μπάτσοι να μας δώσουν μια απάντηση;

Μπορούν οι μπάτσοι να μας δώσουν μια απάντηση;

Από giorgis , Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 | 8:57 π.μ.

Του Γ. Γ

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτησή μας όπου αναγραφόταν ότι ο κρατούμενος Τούρκος αγωνιστής, Şadi Naci Özpolat -που συνελήφθη στις 19 Μάη μαζί με άλλους συντρόφους/ιες του σε αστυνομική επιχείρηση- ξεκίνησε απεργία πείνας, θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση.

Σχεδόν αμέσως μετά την σύλληψη των 11 μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν, η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα πλήρη στοιχεία τους. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους, αλλά και τι κίνδυνοι δημιουργούνται στις οικογένειες τους που παραμένουν στην Τουρκία. 

Η επίκληση της αστυνομίας για την αναγκαιότητα αυτής της ενέργειας η γνωστή: "Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση".

Για να δούμε τώρα τι συμβαίνει σε μια άλλη πολύ περίεργη υπόθεση η οποία με απασχολεί εδώ και μέρες.

Πριν μια βδομάδα περίπου γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν οι δράστες που είχαν πυρπολήσει το σχολείο μεταναστών και προσφύγων της οργάνωσης «One happy family» στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.
Τηλεγραφική η ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:  "Ταυτοποιήθηκαν, για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση (3) άτομα - δύο αλλοδαποί και ημεδαπός αλλοδαπής καταγωγής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία". 
Τα σχετικά δημοσιεύματα που διέρρευσε η αστυνομία έκαναν λόγο "για έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος ζει μόνιμα στη Λέσβο και εργάζεται ως διερμηνέας, όπως και για ακόμα δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα και μετέβησαν στο νησί αποκλειστικά για να κάψουν την προσφυγική δομή που λειτουργεί από ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση".  

Από τότε και μέχρι σήμερα, χρησιμοποίησα όσες "άκρες" είχα. Γνωστούς δημοσιογράφους που εργάζονται σε μεγάλα αστικά ΜΜΕ, συντρόφους/ιες που μένουν μόνιμα στην Λέσβο, τηλεφωνικές επαφές με όποιο πρόσωπο θεωρούσα ότι θα μπορούσε να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Αποτέλεσμα μηδέν. 
Η Παλαιστινιακή κοινότητα στην Ελλάδα δηλώνει άγνοια για τους εγκληματίες αυτούς, αλλά και η αστυνομία, όχι μόνο δεν δίνει στην δημοσιότητα της φωτογραφίες τους, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, αρνείται ακόμα και να γνωστοποιήσει και τα ονόματά τους, για να κάνουμε εμείς ρεπορτάζ, με την δικαιολογία ότι η "δικογραφία βρίσκεται σε εξέλιξη".

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πώς γίνεται στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές/ιες να δίνονται απ' την πρώτη στιγμή οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους στην δημοσιότητα και για τα καθάρματα που έκαναν πυρπόλησαν την προσφυγική δομή να μην γίνεται το ίδιο; 
(Τα περί σχηματισμού δικογραφιών είναι μαλακίες.) 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger