Home » , » Ανεύθυνες επικοινωνιακές τακτικές που στοιχίζουν ζωές.

Ανεύθυνες επικοινωνιακές τακτικές που στοιχίζουν ζωές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 | 2:19 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ενώ η αδελφή της, με την οποία είχαν ταξιδέψει μαζί στους Αγίους Τόπους, έχει διαγνωστεί με κοροναϊό και είναι σε καραντίνα.
Η ηλικιωμένη, την Καθαρά Δευτέρα, αποφάσισε να πάει στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Η επικοινωνία των δύο αδελφών είχε διακοπεί εδώ και 2 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις προηγούμενες ημέρες, η αδελφή της της έλεγε να πάει στο νοσοκομείο για να κάνει το τεστ, ωστόσο εκείνη δεν το έπραξε.
Μετά την τραγική κατάληξη της γυναίκας, η περιοχή σφραγίστηκε από την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ αποφασίστηκε να μπουν ειδικά συνεργεία για να ελέγξουν μόλυνση από κορονοϊό.

Είτε είχε, είτε όχι την ασθένεια, πέθανε λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την ανικανότητα του Υπουργείου Υγείας.
Η ηλικιωμένη έκανε αυτό που λένε οι νεοδημοκράτες: Δεν πήγε μόνη της στο νοσοκομείο να κάνει τεστ, έμεινε σπίτι. Πιθανόν να έκανε μόνη της την διάγνωση και να θεώρησε ότι έχει "ήπια συμπτώματα", απ' αυτά που περιέγραφε ο Τσιόδρας. Και δυστυχώς απεβίωσε. Συλλυπητήρια.

Αυτό ακριβώς φοβόμαστε. Πως θα γίνει επικοινωνιακή διαχείριση της επιδημίας με ταυτόχρονη προώθηση χουντικών μέτρων, κι όχι ουσιαστική αντιμετώπιση.

Ακόμα και τα δικά τους site λένε πως όπου νικήθηκε η επιδημία έγινε κυρίως χάρη στα τεστ. Τα οποία η κυβέρνηση δεν κάνει!
Είναι όπως όταν κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε κάτι που φοβόμαστε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν ο κίνδυνος είναι υπαρκτός δεν θα εξαφανιστεί με το να κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε. Απλά γίνονται επικοινωνιακά κόλπα που στοιχίζουν ζωές.
Αποδίδοντας τυχόν θανάτους του κορονοϊού σε άλλες αιτίες και σταματώντας τα τεστ προφανώς δεν θα έχουμε κανένα επίσημο κρούσμα. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα;

Δεν έχουμε τεστ. Για την ακρίβεια αντιδραστήρια.
Ακούω πως μια ισχνή μειοψηφία θέλουν παρελάσεις. Μέσα σ' αυτούς κι ο Άδωνις. Να τις κάνουν. Τους ρίχνουμε τα περιττώματα από τα μπαλκόνια μας, αν τυχόν περάσουν από κάτω.

Πάρα πολλοί έκαναν μια σωστή παρατήρηση. Αντί να ξοδεύουμε χρήματα σε ανούσιες επιδείξεις, όπως να πετάνε μαχητικά πάνω από το κεφάλι μας, να δώσουμε τα χρήματα που θα ξοδεύονταν για τις φιέστες, για να πάρουμε τα απαραίτητα στα νοσοκομεία. Πολύ λογικό.

Αλλά ακούω τα F-16 πάνω από το κεφάλι μου. Παρακαλώ λοιπόν τον πιλότο που περνάει το φράγμα του ήχου πάνω από κατοικημένες περιοχές, να μου πληρώσει τα τζάμια σε περίπτωση που σπάσουν.

Όταν κάποιος κάγκουρας καβαλά μια μηχανή με κομμένη εξάτμιση και χαλά τον κόσμο, ακούει τα εξ αμάξης. Μη νομίζουν λοιπόν στην Πολεμική Αεροπορία πως νιώθουμε υπερήφανοι. Ενοχλούμαστε. Αλλά δεν θα λέγαμε τίποτα, αν δεν είχαμε τρομερές ελλείψεις στα Νοσοκομεία.
Αφήστε λοιπόν τις τσάρκες με τα μαχητικά και δώστε λεφτά εκεί που θα πιάσουν τόπο και θα σώσουν ζωές. Κάνετε έτσι και οικονομία στα πολύτιμα καύσιμα.

Σήμερα είναι 25η Μαρτίου. Όποιος καμένος θέλει, αφήστε τον παρελάσει. Και είπαμε: Τα μπουγέλα έτοιμα. Αν και πιστεύω πως δεν θα βρεθούν πολλοί εθελοντές. Να δούμε πόσοι είναι στον πραγματικό κόσμο. Όλο και λιγοστεύουν.
Την Μαρέβα πάντως δεν τη χειροκρότησε κανείς.
Θα πρέπει κάποτε στα σοβαρά να υπάρχει σοβαρότητα, τουλάχιστο από όσους κυβερνάνε. Αλλά επειδή κυβερνάνε ανθρωποφάγοι παθαίνουμε νίλες.

Η Νότιο Κορέα (μας λένε) έκανε 4 πράγματα και σταμάτησε τον ιό. Δεν θα πω στον πειρασμό να πω πως η Βόρειος Κορέα δεν είχε καν κρούσμα ή ότι η Κούβα στέλνει γιατρούς σε άλλες χώρες, θα πω κι εγώ τι έκαναν στη Νότιο Κορέα.
Γρήγορη επέμβαση πριν την κρίση. Εδώ ήρθε πρώτα ο ιός και μετά η προκήρυξη για γιατρούς. Σήμερα συζητάνε για το αν θα σταματήσουν τις πτήσεις!
Έγκαιρα και μαζικά τεστ. Ουδέν σχόλιο, τα είπαμε.
Λεπτομερής ιχνηλάτηση, απομόνωση και επιτήρηση: Πάει με το προηγούμενο. Αν δεν ξέρεις τι σου γίνεται, λες “μείνετε σπίτι”.
Ευρεία συνεργασία από το κοινό: Αλλά και κάτι άλλο. Ό,τι χρειάστηκε το κράτος τα πήρε από τους ιδιώτες χωρίς να τα χρυσοπληρώσει.
Βρείτε τις διαφορές...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger