Home » , » Μένουμε σπίτι ή μένουμε μαυσωλείο;

Μένουμε σπίτι ή μένουμε μαυσωλείο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 | 10:18 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Απομόνωση. Κάποιες ταινίες, κυρίως επιστημονικής φαντασίας, είχαν κεντρίσει την περιέργεια μου. Πόσο μπορούμε να μείνουμε σπίτι; Κι αν το κάνουμε για να προφυλαχτούμε από εξωτερικούς κινδύνους, πόσο πραγματικά ασφαλείς είμαστε;

Πρώτα από όλα για να υπάρχει καραντίνα θα πρέπει να αποφεύγονται όλες οι σωματικές επαφές με τους άλλους ανθρώπους. Άμεσες και έμμεσες. Όμως αυτό δεν είναι δυνατόν για μακρό διάστημα. Γιατί έχουμε ανάγκες που είναι αδύνατο να τις καλύψουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τροφή, νερό, ρουχισμό κλπ.
Ακόμα κι αν έχουμε μακαρόνια και χαρτί υγείας για μια ζωή, κάποια από αυτά θα τελειώσουν, ή θα χαλάσουν. Οπότε ή θα βγούμε προς αναζήτηση των αναγκαίων, ή θα παραγγείλουμε να μας τα φέρουν.

Βλέπετε, για να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα έστω λίγες μέρες, μια μεγάλη μερίδα κόσμου δουλεύουν εντατικότερα υπερορίες. Διαβάζετε πχ αυτά που γράφω στο site, άρα έχετε ρεύμα.
Χάρη σε αυτούς που φροντίζουν την παραγωγή ρεύματος, αλλά και τις βλάβες. Το ίδιο με το νερό, το τηλέφωνο κλπ. Τους ευχαριστούμε.

Ακόμα κι αν είμαστε σε κάποιο φανταστικό διαστημόπλοιο που διαθέτει το μηχάνημα το οποίο φτιάχνει ό,τι θέλουμε, υπάρχει το πρόβλημα των απορριμάτων. Διαπίστωσα πως πρέπει να κατεβάζω τα σκουπίδια. Δεν έχω τρόπο να τα μεταφέρω αλλιώς στον κάδο. Άρα θα πρέπει να βγούμε, οπότε “αντίο Κουκούλι”.

Ακόμα κι είμαστε λοιπόν σε διαστημόπλοιο που κάλυπτε όλες τις υλικές ανάγκες, θα είχαμε πρόβλημα με το σεξ. Έχετε δει τον κυνόδοντα; Όχι μόνο κάποιες σκηνές. Βέβαια μερικοί λένε πως αρκεί η “χείρα με τα πέντε ορφανά”. Μπορεί, αλλά έτσι δεν πολλαπλασιάζεται το είδος μας.
Είναι αδύνατον επίσης άνθρωποι στα διαμερίσματα να μείνουν μέσα, αν μένουν μόνοι τους. Πρέπει οπωσδήποτε κάποιοι άλλοι να φροντίζουν γι αυτούς.

Μένουμε λοιπόν μέσα με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα θεραπεία. Υπό αυτή και μόνο την προϋπόθεση. Για να δοθούν τα απαραίτητα για την Υγεία. Αλλιώς μένουμε για να πεθάνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, όπως υπονοεί η κυβέρνηση.

Γιατί χωρίς να υπάρχουν μάσκες, αντισηπτικά κλπ για κανένα, κάποτε μοιραία θα κολλήσουμε.
Τα πάντα λοιπόν εξαρτώνται από το χρόνο, από τις προσπάθειες, την έρευνα και τον εξοπλισμό. 
Μένουμε σπίτι ή μένουμε μαυσωλείο; Εξαρτάται. Αν οι κυβερνήσεις δώσουν τα απαραίτητα στην Υγεία, τότε αξίζει να περιμένουμε.
Αν προσληφθούν γιατροί, παραχθούν μέσα προστασίας, γίνονται έρευνες. Συνεργασία κι όχι τσακωμοί για το ποιος θα κερδίσει, πριν ακόμα βρεθεί το εμβόλιο.

Έχω κάθε πρόθεση να κάτσω σπίτι μου. Ειλικρινά. Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες. Όμως ποτέ δεν είχα χρήματα. Τα απαραίτητα τελειώνουν. Δεν έχω μέσα προστασίας, να βγω να πάρω, λίγα από αυτά που χρειάζομαι. Δεν βρήκα.
Να παραγγείλω; Με τι μετρητά; Κάτι ψιλά έχω, που έμειναν στην κάρτα. Γιατί δεν μπορούσα να ζήσω με 200 ευρώ, ούτε πριν φτάσουν οι τιμές βασικών αγαθών στο Θεό!

Για ποια ατομική ευθύνη λοιπόν μιλά η ΝΔ, όταν αναγκάζομαι να βγω “χύμα”, να κάτσω στην ουρά με τις ώρες; Νομίζουν πως βαρέθηκα να ζω; 
Τις μαλακίες βαρέθηκα!

Κανείς άνθρωπος, εκτός αν είναι φασίστας, δεν θέλει να κάνει κακό σε ανθρώπους που δεν του έφταιξαν. Φυσικά προσέχω και κάνω ό,τι μπορώ. Όταν όμως δεν υπάρχουν τα βασικά, τι μπορούμε να κάνουμε;

Ζητάω λοιπόν περισσότερο προσωπικό στην Υγεία και όλους τους κλάδους που μας φροντίζουν. Που να αμείβεται καλύτερα. Το αξίζουν.
Ζητάω Δωρεάν Υγεία για όλους. Για να είμαστε έτοιμοι σε τέτοια περιστατικά.
Θέλω να έχουν όλοι τα απαραίτητα, ώστε να ζήσουν.

Δεν είμαι της λογικής “αρρωστήστε και πεθάνετε αργότερα”. Είμαι της λογικής να μην αρρωστήσει κανείς. Αλλά εδώ δεν αρκούν οι ευχές. Χρειάζονται πράξεις. Πράξεις που δεν παίρνουν και γι αυτό ανησυχώ...

Νεογιδοκράτες, τυχαίνει να αγαπάω και να σέβομαι τη ζωή περισσότερο από σας, που θέλετε το κέρδος.
Αι στο διάολο λοιπόν και σεις και τα ψέματά σας. Κι όταν γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα λέτε πάλι “μένουμε σπίτι”, ή “βγείτε έξω μπαταχτσήδες”;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger