Home » , » Η πολιτική Τραμπ στον αναπνευστήρα - Όταν βάζεις την οικονομία πάνω από το δημόσιο συμφέρον

Η πολιτική Τραμπ στον αναπνευστήρα - Όταν βάζεις την οικονομία πάνω από το δημόσιο συμφέρον

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 | 5:30 μ.μ.

Διεθνώς η πανδημία δείχνει το πιο άγριο πρόσωπό της –στην Ολλανδία μάλιστα ο συναυλιακός χώρος όπου θα λάμβανε χώρα ο τελικός της Eurovision μετατράπηκε σε νοσοκομείο– και τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 770.000 και οι θάνατοι τις 37.000.
Ο δείκτης θνησιμότητας έναντι όσων αναρρώνουν από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κινήθηκε ανοδικά: ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κυμαινόταν στο 10-12%, χθες σκαρφάλωσε στο 19%. Πεθαίνει δηλαδή σχεδόν το 20% όσων νοσούν.

Στη Βρετανία, ένας στους τέσσερις γιατρούς του εθνικού συστήματος υγείας νοσεί ή είναι σε καραντίνα επιβαρύνοντας έτσι τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις ΗΠΑ, όπως μας πληροφορεί αναγνώστης μας, ο Τραμπ προ ολίγων ημερών είχε απευθυνθεί με το ερώτημα «δεν πιστεύω ότι χρειάζεστε 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες» προς τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο όταν είχε απευθύνει έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για περισσότερους αναπνευστήρες. Η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη εκεί με εκατό νεκρούς σε ένα 24ωρο.

Ο αναγνώστης μας Elias Laliotes επισημαίνει ότι «οι γιατροί, οι νοσηλευτές και γενικώς το προσωπικό των νοσοκομείων στη Νέα Υόρκη, όπως και σε όλες τις ΗΠΑ, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων Covid-19 χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη σωτηρία των ασθενών. Αυτοί οι ήρωες πρέπει να γνωρίζουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τους εφοδιάσει με ό,τι χρειάζονται για να πολεμήσουν αυτήν την πανδημία. Αντίθετα ο Τραμπ αρνείται τις εκκλήσεις τους για αναπνευστήρες και συνεχίζει να καθυστερεί τον εφοδιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού με τον βασικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες και καλύμματα προσώπου. Αυτή η αδυναμία του Τραμπ να εφοδιάσει τις Πολιτείες με τα απαραίτητα υλικά θα έχει δραματικές συνέπειες για εκατομμύρια Αμερικανούς».

Όταν βάζεις την οικονομία πάνω από το δημόσιο συμφέρον, όπως κάνει ο Τραμπ ή ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας και άλλοι…

Στη Γερμανία πάντως οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες και γίνεται λόγος για βαθιά ύφεση…

Εδώ είμαστε προετοιμασμένοι;

Απόσπασμα από το newsletter που μας έστειλε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Documento Θανάσης Καραμπάτσος
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger