Home » , » Συνέντευξη με τον Περικλή και τον Πόντιο Πιλάτο.

Συνέντευξη με τον Περικλή και τον Πόντιο Πιλάτο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 | 2:18 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Δυο μεγάλες προσωπικότητες θα φιλοξενήσουμε απόψε. Ο ένας είναι ο Περικλής, ειδικός σε πολέμους και θέματα λοιμού, ενώ ο Πόντιος Πιλάτος είναι ειδικός σε θέματα καθαριότητας.

Θα αρχίσουμε από τον αρχαιότερο. Κύριε Περικλή, σας ακούμε.

“ - Σας ευχαριστώ. Πρώτα από όλα να στείλω σε όλους ένα αισιόδοξο μήνυμα. Κάθε κακό, κάθε επιδημία, κάποτε τελειώνει. Ο λοιμός των Αθηνών, η πανώλη το Μεσαίωνα, η Ισπανική γρίπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοκ. Ο κορονoϊός θα περάσει, όμως χρειάζεται προσοχή”.

- Και καλό πλύσιμο χεριών. Μην ξεχνάμε, να πλένουμε πάντα τα χέρια μας”.

Σας ευχαριστώ κύριε Πιλάτο, έχετε δίκιο.

“- Πείτε με Πόντιο...”

“ - Αν μπορώ να προσθέσω κάτι...”

Παρακαλώ κύριε Περικλή σας ακούμε.

“- Θα ήθελα να σας πω τι πήγε στραβά στο λοιμό των Αθηνών.
Πρώτον δεν είχαμε τη δυνατότητα να βρούμε τον ιό εγκαίρως, ώστε να φροντίσουμε τους ασθενείς και να προφυλάξουμε τους υγιείς. Δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα έχετε και τώρα, όχι για λόγους έλλειψης τεχνολογίας, αλλά εξ' αιτίας των περικοπών στην υγεία.

Δεύτερο πήραμε μέτρα χωρίς να υπολογίσουμε όλες τις παραμέτρους. Πχ ο Λοιμός ευνοήθηκε από την κλεισούρα λόγω του πολέμου. Είχα πει τότε να κλειστούμε στα τείχη, ώστε να γλυτώσουμε από τους Σπαρτιάτες. 
Η καραντίνα όμως χωρίς τα απαραίτητα (σαπούνι, απολυμαντικά, γάντια, μάσκες κλπ) δεν πετυχαίνει. Ανακαλύψαμε δυστυχώς πως ακόντια, περικεφαλαίες, ασπίδες κ. α., είναι άχρηστα. Θα έπρεπε να φτιάξουμε νοσοκομεία κι όχι τριήρεις και γι αυτό ζητώ συγνώμη.”

Μάλιστα. Πόντιε, θα ήθελα να μας μιλήσετε για τα μέτρα, που πρέπει να πάρουμε.

“- Βεβαίως. Οπωσδήποτε εκτός από το πλύσιμο των χεριών, πρέπει να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες, που μπορεί να μεταδώσουν τον ιό. Κι εδώ χρειάζεται αντισηπτικό, όχι ευχές ή χειροκροτήματα. 
Την εποχή μου είχαμε αρκετό οινόπνευμα. Και φθηνό. Σήμερα έχετε λίγο και πανάκριβο. Τουλάχιστο μπορείτε να βρείτε ακόμα χλωρίνη. Επίσης στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχαμε μάσκες. Όχι ακριβώς σας αυτές που σας δώρησε η Κίνα, πάντως έλλειψη δεν είχαμε. Θα πρέπει να κατασκευάσετε σε μαζική κλίμακα τα απαραίτητα. Δούλους έχετε και σήμερα. Μόνο που σήμερα κοστίζουν ακόμα λιγότερο από την εποχή μου. Επιπλέον έχετε τεχνογνωσία, πρώτες ύλες... Τι διάολο περιμένετε, δεν καταλαβαίνω”

Τις μίζες! Έχετε να πείτε κάτι στους Αθηναίους κύριε Περικλή;

“- Φύγετε! Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!”

Μα, αν πάνε στα χωριά, δεν θα έχουν γιατρούς, αν ο μη γένοιτο, κολλήσουν τον ιό.

“ - Γιατί τώρα έχουν; Σοβαρά; Αγαπητέ, ο ιός είναι ήδη παντού. Έχει ξεφύγει. Πέρασε από τα σοβαρότατα λάθη του ΕΟΔΥ. Αν άκουγε ο Ιπποκράτης αυτά που λένε, θα τους άρχιζε στις σφαλιάρες! Άκου “κάνουμε τεστ μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις”. Μα αν είναι ο άλλος σοβαρή περίπτωση, δεν θέλει τεστ. Θέλει επείγουσα θεραπεία. Αλλιώς παπά να τον διαβάσει”.

“- Επειδή είπε “παπά”, επιτρέψτε μου να συμπληρώσω τον αγαπητό μου φίλο Περικλή, καθώς γνωρίζω καλά από θρησκευτικές υποθέσεις”

Κρεμόμαστε από τα χείλη σας Πόντιε.

“- Ποτέ μα ποτέ μην πιστέψετε παπάδες. Μιλάω εκ πείρας, γιατί την έχω πατήσει άσχημα. Θα πάρουν στο λαιμό τους πολλούς αθώους. Το έχουν ξανακάνει”.

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Να τελειώσουμε με ένα “τραβάτε πνιγείτε” σε κείνους τους κομπλέξαρες, που βρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και τώρα.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να κόψει τη φυγή των Αθηναίων δεν θα δημιουργούσε αυτή την κατάσταση ασφυξίας. Θα φρόντιζε να έχει τα απαραίτητα στα καταστήματα και πολλούς ιατρούς πλήρως εξοπλισμένους.

Ο κόσμος δεν είναι τυφλός, ούτε χαζός. Είναι απελπισμένος από την κατάσταση που υπάρχει. Η ΝΔ έκανε τους Έλληνες πρόσφυγες! Τους φυλάκισε, τους κάνει να τρέχουν πανικόβλητοι από δω κι από κει, ώστε μετά να τους κατηγορήσει για τη διασπορά του ιού, που η ίδια προκάλεσε!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger