Home » , , » Σε θλιβερά συμπεράσματα καταλήγουμε αν συγκρίνουμε τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας Covid-19, από τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Σε θλιβερά συμπεράσματα καταλήγουμε αν συγκρίνουμε τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας Covid-19, από τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 | 2:42 π.μ.

Του Σ.Λ.

Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να ζηλέψει κανείς από το στρατιωτικό-φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Ισως γ' αυτό η παρακάτω σύγκριση, που είναι καταθλιπτική στην ουσία της, να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ας δούμε αρχικά κάποια επίσημα στοιχεία.
Η Ελλάδα έχει 10,74 εκατομμύρια πληθυσμό και το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν είναι 27.776 δολάρια τον χρόνο.
Στην Τουρκία κατοικούν 80,81 εκατομμύρια άνθρωποι και το κατά κεφαλή ΑΕΠ ανέρχεται σε 26.454 δολ. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Τουρκία έχει ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, με ότι σημαίνει αυτό.

Με την εμφάνιση του κορονοϊού η γειτονική χώρα μέχρι τώρα έχει 1.529 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα θύματα της ασθένειας Covid-19 ανέρχονται στα 37.
Μ' αυτά τα δεδομένα κυβέρνηση της Αγκυρας προχώρησε σε μια σειρά μέτρα χωρίς να επιβάλλει καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι οι εξαγωγές ιατρικών μασκών έχει σταματήσει, προκειμένου η Τουρκία να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της, ενώ έχει ξεκινήσει και η παραγωγή εγχώριων αναπνευστήρων. 
Χτες η Τουρκία παρέλαβε 50.000 τέστ και όπως είπε ο Τούρκος αρμόδιος υπουργός μέχρι την Πέμπτη θα φτάσουν από την Κίνα επιπλέον 300 χιλιάδες διαγνωστικά τεστ, που δίνουν γρήγορο αποτέλεσμα. 

Παράλληλα ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι η χώρα του ενισχύεται άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανακοινώνοντας την πρόσληψη 32.000 ατόμων στο δημόσιο σύστημα υγείας της Τουρκίας.
(Οι 2.000 προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της Ν.Δ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί)

Δεν καταλήγουμε σε θλιβερά συμπεράσματα αν συγκρίνουμε τα παραπάνω με τον τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται την επιδρομή του κορονοϊού στην χώρα μας; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger