Home » , » Θέλουμε Γαλλικές Φρεγάτες ή αναπνευστήρες; F-35; ή αντιδραστήρια;

Θέλουμε Γαλλικές Φρεγάτες ή αναπνευστήρες; F-35; ή αντιδραστήρια;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 | 1:23 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες. Όχι οι χειρουργικές, αυτές του θεάτρου.
Ο πλέον άχρηστος υπουργός Β. Κικίλιας είπε με άλλα λόγια πως είμαστε “θωρακισμένοι”. Το είχε ξαναπεί όταν έλεγε για την πιθανότητα του ιού να έρθει στη χώρα.

Μετράμε 695 κρούσματα 114 εκ των οποίων νοσηλεύονται. 35 είναι διασωληνωμένοι. Την πρώτη του μηνός είχαμε 7. Σχεδόν εκατονταπλασιάστηκαν σε 23 μέρες! Περαστικά σε όλους.
Δυστυχώς χάθηκαν 17 συνάνθρωποι μας.
Για τα λάθη του ΕΟΔΥ μιλήσαμε.
Πολλοί πρότειναν επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Εφόσον γίνεται πόλεμος, το θεωρώ αυτονόητο. Άλλωστε είναι ώρα να βάλουν πλάτη και μερικοί από τους έχοντες. Ακόμα όμως το Υπουργείο δεν κάνει το αυτονόητο: Να επιστρατεύσει όλο το δυναμικό που έχει στη διάθεση του. Να πάρει ό,τι χρειάζεται από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως θα έκανε, αν είχε πόλεμο με άλλο κράτος.

Και το χειρότερο είναι πως ως τώρα ακούμε μόνο λόγια. Χαιρόμαστε αν πράγματι αυξήθηκαν οι διαθέσιμες κλίνες στις εντατικές. Και φυσικά θέλουμε να προσληφθούν ιατροί. Η διαφορά μας με τους νεοδημοκράτες είναι ότι εμείς τα λέγαμε πριν! Όταν γράφαμε πως έχουμε περισσότερους παπάδες από ιατρούς. Και κάποιοι νεοφιλελέ χειροκροτούσαν όσους υποβάθμιζαν το ΕΣΥ, απέλυσαν ιατρούς, πετσόκοβαν κονδύλια, έκλειναν κλινικές.

Αλήθεια, θυμάστε την  Μιράντα Ξαφά, μια ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομολόγο - πρώην εργαζόμενη στο ΔΝΤ, με θητεία σαν  Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σημερινή μυστικοσύμβουλο του Κούλη- να δηλώνει: "Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Πρέπει όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος ως επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα";

Κι αν το παραπάνω σας διαφεύγει, δεν μπορεί παρά να γνωρίζεται το πόσο απαξίωσαν τις δομές της δημόσιας υγείας τα στελέχη της γαλάζιας συμμορίας όταν είχαν αναλάβει στο πρόσφατο παρελθόν την κυβερνητική εξουσία.

Είναι στο DNA της συντηρητικής παράταξης η υγεία να θεωρείτε εμπόρευμα και να την απολαμβάνει όποιος μπορεί να πληρώσει.
Αυτό θα ξανακάνει και όταν κάποια στιγμή εξαφανιστεί η θανατηφόρα επιδημία του κορονοϊού, όπως επισήμαινε και περασμένο κείμενο μας.

Ας 'ρθούμε όμως στο σήμερα. Εκείνο λοιπόν που χρειάζεται είναι χρήμα για την Υγεία.
Προτείνω από το σπίτι μας να πιέσουμε στα μέσα δικτύωσης, ώστε και μετά την επιδημία να υπάρχει νόμος που να επιβάλει αυξημένες δαπάνες για την Υγεία.
Που σε κάθε περίπτωση θα απαγορεύει περικοπές.
Είναι ευκαιρία να δούμε ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά και ποιοι κοροϊδεύουν.

Μου ζήτησαν στατιστικά. Να ένα.

Μέχρι χθες νοσηλεύονταν 77 ηλικιωμένοι. Είχαν πεθάνει 15. Δυστυχώς έγιναν 17 σήμερα.
Αν κάνετε τη διαίρεση το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο από 9,3% που σύμφωνα με το άρθρο είναι η θνησιμότητα όλων των νοσηλευομένων με κοροναϊό στην Ελλάδα.
Αν όμως έχουμε 10.000 όπως υπολογίζουν, τότε το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο.
17 νεκροί στους 10.000 είναι 0,17% και αν υποθέσουμε πως οι μισοί είναι ηλικιωμένοι πάει στο 0,34%. Δεν είναι άσχημες οι πιθανότητες. Πιο λίγες κι από εγχείρηση καρδιάς.

Όπως και να χει χρειαζόμαστε αντιδραστήρια, ώστε να δούμε την πραγματική εικόνα. Μακάρι να μην έχουμε άλλα κρούσματα, να είναι μόνο οι 695 συνάνθρωποι μας κι αυτοί να γίνουν γρήγορα καλά. Όμως ένα δεν πρέπει να κάνουμε: Να μαντεύουμε! Δεν θέλουμε μέντιουμ, αλλά γιατρούς.

Βασικά θέλουμε τα πάντα, όσον αφορά την Υγεία. Κι αυτό κοστίζει.
Θέλουμε αν αρρωστήσουμε να έχουμε περιποίηση; Θα δώσουμε έμφαση στην Υγεία.
Θέλουμε να πεθαίνουμε αβοήθητοι στα σπίτια μας; Θα επιστρέψουμε στην “κανονικότητα”.

Τώρα είναι ώρα λοιπόν να ρωτήσουμε:

Θέλουμε Γαλλικές Φρεγάτες ή αναπνευστήρες;

F-35; ή αντιδραστήρια;

Άρματα ή μάσκες;

Θέλουμε παπάδες και μπάτσους ή γιατρούς και νοσηλευτές;

Ας κάνουν γκάλοπ με αυτά τα ερωτήματα/ Τολμούν;

Ρωτάω τους νεοδημοκράτες. Τι θέλετε από τα παραπάνω; Τι επιλέγετε; Πόσο χρήσιμα είναι τώρα τα αόρατα αεροπλάνα;

Η Τουρκία έχει κι αυτή πρόβλημα. Είπαμε πως δεν θα τη γλυτώσει. Ιδιαίτερα όταν ο Σουλτάνος άρχιζε τις κουταμάρες περί DNA.

Μήπως όμως πρέπει να απαιτήσουμε μια συνεργασία στον τομέα της Υγείας; Μήπως πρέπει να ενωθούμε απέναντι σε ένα κοινό εχθρό;

Να συμφωνήσουμε με όλους τους γείτονες πχ να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες των εξοπλισμών προς όφελος της Υγείας. Με σκοπό την πρόληψη.

Σας πετάμε το γάντι. Χειρουργικό και αποστειρωμένο. Θα τολμήσετε να το σηκώσετε; 
Θα απαντήσετε; Ή θα αρχίσετε τις γελοίες δικαιολογίες και τον αποπροσανατολισμό;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger