Home » , » Ιταλικές εκλογές: H Λέγκα με πρόεδρο τον “Capitano” Matteo Salvini κερδίζει τη Βόρεια Ιταλία.

Ιταλικές εκλογές: H Λέγκα με πρόεδρο τον “Capitano” Matteo Salvini κερδίζει τη Βόρεια Ιταλία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 | 3:36 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο φασίστας Σαλβίνι δεν θέλει μετανάστες και όσους ζητάνε άσυλο στη χώρα. Ούτε καν στην ΕΕ!
Τα ακροδεξιά Ελληνικά site τον θεωρούν παράδειγμα προς μίμηση, ενώ πολλά είναι τα εγκωμιαστικά άρθρα για τη ρατσιστική του πολιτική.
Πχ το γνωστό Μακελειό έχει τίτλο “ΜΕΓΑΣ ΣΑΛΒΙΝΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κόψτε αμέσως τα χρήματα προς την Τουρκία…”

Πολλές από τις απόψεις του, όπως αυτή για την έκτρωση “Είναι σωστό οι γυναίκες να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές που αφορούν την ζωή τους. Αλλά δεν μπορείς να βρίσκεις το τμήμα επειγόντων περιστατικών ως λύση για έναν απολίτιστο τρόπο ζωής”, είναι ταυτόσημες των ντόπιων Ταλιμπάν.

Ο ίδιος έχει πρόβλημα με την Ιταλική Δικαιοσύνη. Πριν σχεδόν ένα μήνα (12/2/2020) παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία στέρησης της ατομικής ελευθερίας σε 131 πρόσφυγες, οι οποίοι, τον περασμένο Ιούλιο, επέβαιναν στο ιταλικό στρατιωτικό πλοίο “Γκρεγκορέτι”.

Η Λέγκα θριάμβευσε στη Βόρεια Ιταλία. Ήρθε πρώτο κόμμα στο Βορρά. Από ένα περίεργο παιχνίδι της τύχης τα κρούσματα του Κοροναϊού στη γειτονική χώρα είναι κυρίως στις περιοχές που η Λέγκα πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό. Μιλάνο, Βενετία κα.

Αντιγράφω μια παράγραφο από το δεξιό antinews.

“Μέτρα ακόμη πιο περιοριστικά ελήφθησαν επίσης για ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας, της περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό. Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σήμερα σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό”...

“Μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα στην Λομβαρδία και σε άλλες δώδεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, πολλοί Ιταλοί οι οποίοι ζουν στο Μιλάνο αλλά κατάγονται από άλλες περιοχές, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένα με προορισμό τον ιταλικό Νότο. Στους δυο κύριους σταθμούς του Μιλάνου (Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι) την περασμένη νύχτα, καταγράφηκαν στιγμές έντασης, διότι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στα βαγόνια όλοι οι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούσαν. «Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας», δήλωσαν ορισμένοι επιβάτες στους Ιταλούς δημοσιογράφους.

Ο Τύπος σήμερα σχολιάζει ότι ο συνωστισμός που προκλήθηκε παραβίασε τους κανόνες που έχει θέσει η κυβέρνηση για τήρηση απόστασης ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, κάποιοι κάτοικοι του Μιλάνου αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη οδικώς, τόσο για να βοηθήσουν να επιστρέψουν συγγενείς τους που είχαν μεταβεί στην εξοχή λόγω σαββατοκύριακου, όσο και επειδή προτιμούν προς το παρόν να μετακινηθούν εκτός «κόκκινης ζώνης”...

“«Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.”

Ειρωνεία, Τραγική Ειρωνεία.
Περαστικά σε όλους τους ασθενείς, όπου κι αν βρίσκονται. Συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Καλό επίσης είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο φασίστας κατηγορούσε τους πρόσφυγες. Σήμερα πιθανό να έχει κολλήσει Κοροναϊό από άνδρα της ασφάλειας του.

Μην ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι. Πάνω από όλα και πρώτα από όλα. Ανθρωπιά σημαίνει
Αλληλεγγύη. Όσο έχουμε αυτό και τη λογική μας, δεν μας τρομάζει τίποτα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger