Home » , , » Τα "λεφτόδεντρα" και ο κωρονοϊός

Τα "λεφτόδεντρα" και ο κωρονοϊός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 | 3:12 π.μ.


Του Σ. Λ.

Προσωπικά δεν θα μπω στο τρυπάκι να κάνω λόγο για αδυναμία και ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επάρκεια την υγειονομική βόμβα που μας απειλεί.

Ούτε θα καταπιώ αμάσητο τον σανό που σερβίρουν τα ΜΜΕ, περί δήθεν έγκαιρων και αποτελεσματικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, για να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας.  

Δεν θα μιλήσω για τον πλημμελή έλεγχο των εισαγόμενων κρουσμάτων, που κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο.

Σε μια άλλη παράμετρο θα επικεντρωθώ για την οποία δεν έχω ακούσει να αναφερθεί από κανέναν.

Το πολιτικό κυβερνητικό προσωπικό, γνωρίζει το τέλειο ξεχαρβάλωμα που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές στα χρήματα που διατίθεντο από τον κρατικό προϋπολογισμός για την λειτουργία των δομών δημόσιας υγείας, εξ' αιτίας των μνημονικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων.

Επερναν λεφτά που έπρεπε να διατεθούν για την υγεία του λαού, για να τα δίνουν στους ξένους τοκογλύφους που είχαν δανείσει το ελληνικό κράτος.

Και οι κύριοι υπεύθυνοι γ' αυτό το έγκλημα, έχουν σήμερα το θράσος να μας παρουσιάζονται εντελώς ανερυθρίαστα σαν στυλοβάτες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τι άλλο εκτός να οργιστείς μπορείς όταν διαβάζεις τo τουιτάρισμα του Αδωνι που γράφει: "Αυτονοήτως κατέθεσα και εγώ όπως όλοι μας στη Νέα Δημοκρατία το ήμισυ της αποζημιώσεως μου, στον λογαριασμό για την μάχη κατά του κορονοϊού. Αυτή την μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί και θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη"; 

(Δίνουν για μια και μοναδική φορά τις μισές μηνιάτικες πλουσιοπάροχες αμοιβές που απολαμβάνουν, την στιγμή που οδηγούν στην απολυτη ένδεια για ολόκληρη την ζωή τους εργάτες και συνταξιούχους και θεωρούν ότι πρέπει να υποκλιθούμε στο ... κουβαρνταλίκι τους. Τί να πει κανείς. Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός σε κόσμια απόδοση) 

Γεωργιάδης και Μητσοτάκης είναι δυο στελέχη της δεξιάς, απ' αυτούς που υπήρξαν απ' τους βασικούς νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας. 
Εκλεισαν νοσοκομεία και απέλυσαν γιατρούς, και μάλιστα δήλωναν υπερήφανοι για τα "κατορθώματα" τους. Τώρα μας εμφανίζονται μπροστάρηδες στην ανόρθωση των ερειπίων που οι ίδιοι δημιούργησαν! 

Είναι για να μην ψάξεις να προμηθευτής το αφιόνι που κατανάλωνε ο χθεσινός παπάς "μας", για να μην σαλτάρεις;

Τι διάολο, θεωρούν ότι όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν μνήμη πόμολου; 
Πιθανόν να συμβαίνει αυτό, αλλά περισσότερο πιστεύω ότι βασίζονται στα ΜΜΕ που μπουκώνουν με δημόσιο χρήμα. Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, χρόνια στην πιάτσα, ξέρουν πολύ καλά την τεχνική να παραμυθιάζουν το πόπολο.

Ισως να είναι και το μόνο "επίτευγμα" της κυβέρνησης. Οτι δηλαδή βόλεψε στο δημόσιο δεκάδες γαλάζιους δημοσιογράφους και έδωσε αργομισθία με διάφορα προσχήματα σε άλλους τόσους, ενώ σίγουρα θα σιτίζει στην"ζούλα" από "άδηλα κονδύλια", στρατιές απ' αυτούς..

Με την ευκαιρία να πω ότι έχω μπει σε ένα δίλημμα; Ποιος γλύφει καλύτερα τον Μητσοτάκη;
Ο Πετρουλάκης του protagon που μας έγραψε ότι πρέπει να ¨"ευγνωμονούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πάνω στη μάχη οικοδόμησε στόφα ηγέτη με σωτήρια ευθυκρισία και αποφασιστικότητα" ή ο Πρετεντέρης;

Ο υπάλληλος του Μαρινάκη μας είπε χτες -από την στήλη του στα "Νέα"- ότι πρέπει να ευλογούμε τον Θεούλη (και τον έλληνα ψηφοφόρο) που μας απάλλαξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι έχουμε πρωθυπουργό τον Κούλη.
Ευτυχώς, μας λέει ο Γιαννάκης, που γλιτώσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα «σιγοψιθυρίζουμε από το βάθος της καρδιάς μας, ακόμα και με κλειστές τις εκκλησίες: "Πάτερ ηνών, ο εν τοις ουρανοίς / αγιασθήτω το όνομα σου / ελθέτω η βασιλεία σου / γενηθήτω το θέλημα σου». Διαφορετικά αν δεν έφευγε ο Τσίπρας και δεν γινόταν ο Κούλης πρωθυπουργός "ούτε ψύλλος στον κόρφο μας" εκτιμάει ο "έγκυρος" δημοσιογράφος.

Και μετά απ' αυτή την παρένθεση, να επανέλθουμε στα σοβαρά. 

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα λένε όλα. Σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ αντί για τις 3500, που προβλέπονται από τα διεθνή standarts.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής, που εξυπηρετούν 6 εκ. πληθυσμό με μόλις 224 κλίνες ΜΕΘ.
Οι δε ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 20.000.

Αν λοιπόν η εξάπλωση της επιδημίας στην χώρα μας, ακολουθούσε μια καμπύλη τύπου Ιταλίας ή Ισπανίας, θα μαζεύαμε καθημερινά νεκρούς από τους δρόμους όπως γίνεται στην Τουρκία.

Τρομοκρατημένη, λοιπόν η κυβέρνηση, επέβαλε αυτά τα μέτρα για να συγκρατήσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα μέτρα πραγματικά απέδωσαν και αυτό, μαζί με τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι ρίχτηκαν εντελώς άοπλοι στον "πόλεμο", -σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Μητσοτάκη-, είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να μην θρηνούμε περισσότερα θύματα.
(Το πόσο απροστάτευτοι, κυριολεκτικά "σαν πρόβατα σε σφαγή", βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, το βλέπουμε και από τα στοιχεία που δόθηκαν την Δευτέρα. Σύμφωνα μ' αυτά, ξεπερνούν τους 100 οι ασθενείς με κωρονοϊό γιατροί και νοσηλευτές).

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
«Διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Ασθενείς μπορεί να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο που χειρουργήθηκαν για να βρουν ΜΕΘ χωρίς να παρακολουθείται η μετεγχειρητική φροντίδα από τους χειρουργούς που γνωρίζουν την κατάστασή τους».

Να μην επαναλαμβάνω τα όσα έχω γράψει για τις δηλώσεις κυβερνητικών αρμοδίων για τα "λεφτόδεντρα" που δεν υπάρχουν και ότι αν διαπιστώσουμε ύποπτα συμπτώματα πρέπει να καταφύγουμε στον "προσωπικό γιατρό μας".

Η αλήθεια είναι ότι "Λεφτόδεντρα" υπάρχουν, μόνο που οι καρποί τους είναι για καναλάρχες, κλινικάρχες και μεγαλοεργολαβους.

Εμάς, οι εξουσιαστές, συνειδητά μας θεωρούν αναλώσιμους, χωρίς να έχουν καμιά σκοτούρα τι κατάληξη θα υπάρξει, αν προσβληθούμε από την επιδημία.

Κι αυτό θα το διαπιστώσει εύκολα κάποιος που θεωρεί ότι ενδεχομένως να είναι ασθενής και να απευθυνθεί τηλεφωνικά στον ΕΟΠΥ -όπως η 41χρονη γυναίκα από την Καστοριά, η οποία τελικά πέθανε- για να καθοδηγηθεί τι πρέπει να κάνει.

Το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μας το λέει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του "Πριν":

Η Teleperformance ζητά εθελοντές για δουλειά του ΕΟΔΥ

Το ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ δεν έχει εξειδικευμένους υπαλλήλους το γνωρίζαμε ήδη από τις πρώτες μέρες που ο κορωνοϊός έφτασε στην Ελλάδα, όταν είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο που, σε ερώτηση αν ο ιός μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία, ο υπάλληλος είχε απαντήσει αρνητικά.

Σήμερα, όμως, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως, όχι μόνο είναι ανειδίκευτοι, αλλά το τηλεφωνικό κέντρο δεν το χειρίζεται καν το κράτος, αλλά η γνωστή πολυεθνική Teleperformance. Και, μάλιστα, επειδή οι εργαζόμενοι δεν της φτάνουν, ζητάει και εθελοντές!

Όπως δημοσίευσε η σελίδα ενημέρωσης για τον Covid19 «Μένουμε Ενεργοί», η Teleperformance έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους της, στο οποίο ενημερώνουν πως θα υποστηρίξουν τις γραμμές βοήθειας του ΕΟΔΥ, «με 25 κατάλληλα εκπαιδευμένους agents».

Παρ΄όλα αυτά, επειδή προφανώς η εταιρεία αντιλαμβάνεται ότι 25 άτομα δεν φτάνουν ούτε για τα τηλεφωνήματα μίας ώρας, με τέτοιον πανικό που δημιουργεί η πανδημία στον κόσμο, προχώρησε στην εξής έκκληση: «Αν μιλάτε ελληνικά και αισθάνεστε ότι θέλετε να γίνετε μέρος της ομάδας των εθελοντών της TP, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μέρος της λύσης αυτού του παγκόσμιου προβλήματος, ακολουθήστε το link. Παρακαλώ, σημειώστε πως θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι, να αφιερώσετε τουλάχιστον 3 ώρες».

Με λίγα λόγια, όχι απλά η κυβέρνηση ανέθεσε ένα τόσο σημαντικό έργο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μία ιδιωτική επιχείρηση, όχι απλά δεν εξασφάλισε πως οι άνθρωποι που θα σηκώνουν τα τηλέφωνα θα είναι πλήρως εξειδικευμένοι, αλλά δεν φρόντισε καν η εταιρεία να έχει τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων ώστε να απαντώνται όλα τα τηλέφωνα! Βλέπουμε μία κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και εξακολουθεί, μπροστά σε αυτήν την κρίση, να ιεραρχεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του λαού πάση θυσία.

Από σήμερα, όλα τα εγχώρια ΜΜΕ κραυγάζουν πως επικρατεί συνωστισμός στις τράπεζες και στα μέρη όπου ο κόσμος περπατάει και προμηνύουν νέα μέτρα στην επιτήρηση της κυκλοφορίας από την κυβέρνηση.
Αντ’ αυτού, δεν έχουμε δει πουθενά να γίνεται λόγος για την παραπάνω είδηση για το τηλεφωνικό κέντρο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποποιηθούν τις κρατικές ευθύνες και να ρίξουν το βάρος στην ατομική ευθύνη.
Δεν θα τους περάσει! Οφείλουμε να απομυθοποιήσουμε το παραμύθι τους και να μείνουμε ενεργοί, ζητώντας άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και όχι άλλες απαγορεύσεις για τον λαό!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger