Home » , , » "Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”. Χαρίζουν δημόσιο χρήμα στους ημετέρους ενώ διπλασίασαν τις αμοιβές στα "γαλάζια" golden boys

"Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”. Χαρίζουν δημόσιο χρήμα στους ημετέρους ενώ διπλασίασαν τις αμοιβές στα "γαλάζια" golden boys

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 | 4:07 μ.μ.

Είναι αδιανόητα τα όσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

➤Διοικητές των νοσοκομείων των νοσοκομείων απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να μπορεί να προμηθευτούν τα άκρως απαραίτητα για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.

➤ O υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με δηλώσεις του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μετά δυο μήνες μείωση κατά 60% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων όπως προεξοφλούν δημοσιεύματα εφημερίδων.

➤ Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας αποκαλύπτει ότι «200 ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους θεσπίζει η κυβέρνηση».

➤Κι όλα αυτά την στιγμή που ο ΕΟΠΥ επιχορηγεί με 30 εκ. ευρώ ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας Π. Πολάκη να κάνει συγκλονιστικές καταγγελίες για τα "δώρα" που κάνει η κυβέρνηση στους εμπόρους υγείας.

➤ Ο κυβερνητικός αρμόδιος, Γρηγόρης Δημητριάδης -ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη- χωρίς διαγωνισμό, ούτε πρόσκληση ενδιαφέροντος διαθέτει στην εταιρεία Initiative κονδύλι ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία από τον κορονοϊό! Δίνουν το χρήμα που κόβουν από μάσκες και εφόδια για γιατρούς και τους πολίτες, σε ημέτερους και βολικούς.

➤Το πιο προκλητικό, εξοργιστικό θα λέγαμε καλύτερα είναι ότι αυτή την στιγμή που όλος ο λαός μας δεινοπαθεί πήραν απόφαση να διπλασιάσουν τις αμοιβές που λαμβάνουν τα golden boys στις «γαλάζιες» διοικήσεις ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ.

Διαβάζεις την ερώτηση που κατέθεσαν στην βουλή στους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και απ' την μια εξαγριώνεσαι και απ' την άλλη μελαγχολείς με την μοιρολατρία, την παθητικότητα, όπως διάολο θέλετε πείτε το, που καθόμαστε όλοι μας στον καναπέ, παρακολουθώντας απλώς να μας ληστεύουν να να μας οδηγούν στην μιζέρια και την φτώχεια.
Προφανώς με την στάση που έχουμε επιλέξει είμαστε άξιοι της μοίρας μας. "Την καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις", λέει μια Αιγυπτιακή παροιμία. Κι εμείς είμαστε γονατισμένοι παρακολουθώντας απλώς να μας εξαθλιώνουν.

Να τι καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (άλλοι απατεώνες κι αυτοί, υπεύθυνοι που μας φόρτωσαν ακόμα πιο δεξιά πολιτική απ' την δική τους):

Παράλληλα, μεσούσης της κρίσης στο χώρο της δημόσιας υγείας, και ενώ πλήθος συμπολιτών μας καλούνται να ζήσουν με 400 ευρώ το μήνα, σπεύδετε να θεσπίσετε νέες προκλητικές αμοιβές, που αφορούν στα νέα διοικητικά συμβούλια.

Με απόφαση -σσ του Υπερταμείου-  διπλασιάστηκαν οι αμοιβές των διοικητών των τριών φορέων (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ) και έγιναν 90.000 ευρώ το χρόνο ή 7.500 ευρώ το μήνα (από τα μισά επί ΣΥΡΙΖΑ), ενώ τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αμείβονται με 400 ευρώ ανά συνεδρίαση (από 50 ευρώ που ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση).

“Χρυσές” είναι οι αμοιβές και σε άλλες ΔΕΚΟ του Υπερταμείου. Ενδεικτικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ θα παίρνει 128.000 ευρώ ή 10.666 το μήνα και ο αναπληρωτής του 90.000 το χρόνο με μπόνους από 15% έως 30% αναδρομικά (ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ η αμοιβή ήταν 57.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή κάτω και από το ήμισυ).

Για δε τη χρεωκοπημένη όπως λέτε ΔΕΗ, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα λάβει 200.000 ευρώ το χρόνο και μπόνους μέχρι 100.000 ευρώ, περίπου 25.000 ευρώ μηνιαίως.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση, μέσα στην παγκόσμια κρίση του κορονοϊού, ενεργώντας με πολιτική πονηριά αντικαθιστά παντού τα στελέχη και διπλασιάζει με νόμο που ψήφισε πριν από 6 μήνες τις αμοιβές τους κατ' εφαρμογή του ρητού "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2020 στις 5:45 μ.μ.

😔 Καμία ελπιδα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger