Home » , » Αναβιώνει το "Συνδικαλιστικό τμήμα της Ασφάλειας"

Αναβιώνει το "Συνδικαλιστικό τμήμα της Ασφάλειας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Απριλίου 2020 | 2:48 π.μ.

Στην περίοδο της νεοδημοκρατικής επιστροφής στην "κανονικότητα" εκτός των άλλων ξαναγυρνάμε σε σκοτεινές εποχές, τότε που το περιβόητο "Συνδικαλιστικό " της Ασφάλειας έχοντας στήσει ένα ολόκληρο μηχανισμό χαφιέδων, εξόντωνε ταξικές συλλογικότητες και συνδικαλιστές με την γνωστή τυποποιημένη "δικαιολογία" ότι αποσκοπούσαν σε «σκοπούς και ενέργειες παράνομες και αντεθνικές».

Τουλάχιστον τότε που υπήρχε ακόμα το πιστοποιητικό των κοινωνικών φρονημάτων.οι ασφαλίτες παραδεχόταν ανοιχτά ότι παρακολουθούσαν σε εικοσιτετράωρη βάση ταξικά συνδικάτα και συνδικαλιστές, και τους αντιμετώπιζαν σαν ταξικούς τους εχθρούς. 

Σήμερα γίνεται ακριβώς το ίδιο με την μόνη διαφορά ότι τώρα υπάρχει ένα απίστευτο ρεσιτάλ υποκρισία ή διαφορετικά μια επίδειξη κυβερνητικού τσαμπουκά και ασυδοσίας.

Αυτή την αίσθηση αποκομίσαμε παρακολουθώντας την τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε η ταξική συνδικαλίστρια Ειρήνη Ζάννη, (φωτογραφία) Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, σε τηλεοπτική εκπομπή του  "Kontra".  

Η συνδικαλίστρια μας είπε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με απόφασή του, ανανέωσε τις συμβάσεις για ένα χρόνο μέχρι δηλαδή τον Απρίλη του 2021, σε 600 συναδέλφους της και έστειλε στην ανεργία την ίδια και 16 ακόμα συναδέλφους της

"Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό", υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι απολυμένοι εκτός του ότι "είναι οι πιο έμπειροι που υπάρχουν στην υπηρεσία Ασύλου κάποιοι απ αυτοί είναι ιδρυτικά μέλη του σωματείου και υπήρξαν και στο Δ.Σ του σωματείου".  

Και συνέχισε η ταξική συνδικαλίστρια: "Αυτή η απόλυση ουσιαστικά υποκρύπτει συνδικαλιστική δίωξη γιατί αυτά τα άτομα που δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, έχουν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις του κλάδου, χωρίς να έχει αιτιολογήσει ο κ. Μηταράκης γιατί κάνει αυτή την επιλογή. Σε λίγες μέρες θα βγούμε στην ανεργία".

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Που στο διάολο γνώριζαν οι υπηρεσίες που υπουργείου Μηταράκη ανάμεσα στους εκατοντάδες εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου ποιοι/ες είναι οι ταξικοί συνδικαλιστές και τους απολύει; 

Εμείς σας καχύποπτοι, λέμε ότι έστω και ανεπίσημα αναβιώνει σήμερα το "Συνδικαλιστικό τμήμα της Ασφάλειας" -υποτίθεται ότι έχει καταργηθεί με νόμο το 1982- και φακελώνει ταξικούς συνδικαλιστές. Αδικο έχουμε;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger