Home » , » Οταν δεν πετάει "τρομοκρατικά" χαρτάκια ο "Ρουβίκωνας" ...

Οταν δεν πετάει "τρομοκρατικά" χαρτάκια ο "Ρουβίκωνας" ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Απριλίου 2020 | 11:56 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Αναπολώ τις εποχές που για ενημερωτικές ιστοσελίδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ υπήρχε "έκτακτη επικαιρότητα", όταν μέλη του "Ρουβίκωνα" πετούσαν τρικάκια ή έγραφαν κανένα σύνθημα με μαρκαδόρο.

Οπως τότε, ας πούμε, που τα "αντικοινωνικά στοιχεία" της αναρχικής ομάδας, έκαναν "τρομοκρατική" επιδρομή στην είσοδο της πολυκατοικίας" του Πορτοσάλτε, βάζοντας την "Δημοκρατία σε κίνδυνο".
Μου έλειψαν οι κατηγορηματικές καταδίκες του κυβερνητικού κόμματος, οι δηλώσεις των στελεχών όλου του πολιτικού φάσματος, τα πολύωρα περιγραφικά ρεπορτάζ του Σκάι.

Τι φλασιά μου ήρθε; Στην Ιντερνετική περατζάδα μου είδα ότι αυτή η αναρχική ομάδα κάνει αυτό που θα έπρεπε να έχουν δρομολογήσει, η "επικρατούσα θρησκεία", πολιτικά κόμματα, κοινωνικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες.
Δημιουργεί δηλαδή οργανωμένες δομές, περιορισμένης χρήσης, για να συμπαρασταθούν στα πιο χειμαζόμενα κομμάτια της κοινωνίας μας, ειδικά τώρα που εκτός των άλλων δοκιμάζονται και από τον εφιάλτη του κωρονοϊού.

Αυτή η πρωτοβουλία του Ρουβίκωνα είναι όμως ανύπαρκτη για όλα τα ΜΜΕ. Αλίμονο. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας δεν πέταξαν "τρομοκρατικά" χαρτάκια, δεν έγραψαν συνθήματα σε τοίχους ούτε έκαναν καμιά "επίσκεψη" σε φακελάκια γιατρό ή σε κοράκι πλειστηριασμών, για να καταναλώσουν τα ΜΜΕ άπλετο χρόνο. 
Φτωχούς συνανθρώπους μας προσπαθούν να βοηθήσουν. Είναι τώρα είδηση αυτή για να αναφερθεί;

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα".

 Μετά την παρέμβαση στο Γηροκομείο Αθηνών καθώς και άλλες που θα ακολουθήσουν, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια νέα δομή αλληλεγγύης που έρχεται να ανταποκριθεί στις σημερινές ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά βάζει τις βάσεις και για τις αυριανές ακόμα πιο επιτακτικές ανάγκες τις κοινωνικής βάσης.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα και οργανώνουμε έναν μηχανισμό που μπορεί να τα παραλάβει από τα σημεία που ο καθένας/μια που θέλει να συνεισφέρει, τα έχει αποθηκευμένα και τα παραδίδει επίσης στα σπίτια που δηλώνουν τις ανάγκες τους και στους ανθρώπους που αποκλεισμένοι, λόγω του κινδύνου και της φτώχειας, αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Τα μόνα μας όπλα είναι η εφευρετικότητα, το ελευθεριακό οπλοστάσιο μεθόδων αυτοοργάνωσης  και η αφοσίωση στον σκοπό της υπεράσπισης της ζωής και των συμφερόντων της βάσης. Αυτά τα όπλα θα τα χρησιμοποιήσουμε, με δημόσιο και διαφανή τρόπο, στο μέγιστο που μπορούμε.

Ξεκινάμε με αυτόν τον τρόπο και στην πορεία, πειραματιζόμενοι, θα τροποποιούμε την δομή μας με κριτήριο την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Καλούμε τον κόσμο της βάσης να στηρίξει έμπρακτα τους δικούς του ανθρώπους συνεισφέροντας από το όποιο ελάχιστο περίσσευμά του στην επιβίωση της δικής του, πλειοψηφικής ταξικής οικογένειας.


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα" για περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα σταθούμε δίπλα στα πιο ευάλωτα τμήματα της τάξης μας.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger