Home » , » Το εκλογικό σώμα και ο Αδωνις Αντουανέτος

Το εκλογικό σώμα και ο Αδωνις Αντουανέτος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Απριλίου 2020 | 9:28 μ.μ.

Του Σ. Λ.

Να μιλήσουμε λίγο για τα κριτήρια του Ελληνα ψηφοφόρου.

Εχουμε ένα εκλογικό σώμα που είχε κάνει αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος μια γραφική -συμπαθητική κατά τ' άλλα- φιγούρα σαν τον Βασίλη Λεβέντη.

Παρακολουθούμε μια μάζα εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων που δείχνει την προτίμησή του σε ένα κόμμα που ο "ηγέτης" του πουλάει "αγιασμενες" κηραλοιφές και χειρόγραφες επιστολές του Χριστού.

Το 1% των εκλογέων ψήφισε στις τελευταίες ευρωεκλογές το κόμμα του Ψηνάκη και δεκάδες χιλιάδες πολίτες εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στο μόρφωμα "Ελλήνων Συνέλευσις", αποδεχόμενοι ότι ο αρχηγός του Αρτεμης Σώρρας έγινε δισεκατομμυριούχος, πουλώντας στους Αμερικάνους διαστημική τεχνολογία που είχε προμηθευτεί από τους εξωγήινους.

Με αυτά θα δεδομένα δεν προκαλεί έκπληξη που ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει 237.000 ακόλουθους στο twitter και συγκεντρώνει σχεδόν 70.000 ψήφους νεοδημοκρατών.

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ χαρακτήριζε το κόμμα στο οποίο βρίσκεται τώρα «ντροπή της Δεξιάς», τον πρώην αρχηγό της συντηρητικής παράταξης, Κώστα Καραμανλή, "ανεπάγγελτο, τελμπεχανά". Ούτε θα εστιαστούμε ότι ο Γεωργιάδης χαρακτήριζε τον σημερινό πρωθυπουργό «λαϊκιστή και βαθύπλουτο γόνο του πολιτικού συστήματος».
Το να γλύφει εκεί που έφτυνε, είναι κάτι το συνηθισμένο για τον υπουργό-τηλέμπορα.
Ούτε μας προκαλεί αίσθηση ότι ο Κυριάκος σήμερα αγκαλιάζει τον χθεσινό υβριστή του και το αναθέτει ανώτατα κομματικά και κυβερνητικά πόστα.
Ενας βόθρος είναι εξάλλου όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό.

Και, εντάξει να προσπεράσεις το προκλητικό κρεσέντο αθλιότητας που έκανε στην παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό The Best της Πάτρας. (Δεν χρειάζεται την ρευστότητα ο Ελληνας πολίτης είπε, γιατί  «Ταξίδια δεν μπορεί να πάει, σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει, σε κατάσταση να πάει να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Τι  να την κάνει τη ρευστότητα;». Και όταν ο δημοσιογράφος του απάντησε ότι την χρειάζεται για να προμηθευτεί τρόφιμα η "αποστομωτική" απάντηση του Γεωργιάδη ήταν: «Ωραία. Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά…»).

Αυτές τις ηλιθιότητες του αντιπροέδρου της Ν.Δ., μπορείς να τις προσπεράσεις. Αυτό όμως που προκαλεί μελαγχολία είναι τα όσα επακολούθησαν από την τελευταία όχι απλώς κυνική αλλά πλήρης μισανθρωπισμού δήλωση του Α. Γεωργιάδη: "Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 12 μηνών δεν δικαιούνται τα 400 ευρώ γιατί έχουν λεφτά να ζήσουν. Ξέρουμε όλοι πως ζουν 30 - 40 μήνες, δεν το ακούτε από εμένα".
Είναι δυνατόν να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση ,ούτε από κάποιο στέλεχος της παράταξης του, αλλά το κυριότερο, από τους απλούς ψηφοφόρους του κόμματος του -πιθανόν και του ίδιου- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Για τα κριτήρια του εκλογικού σώματος τα είπαμε αρχικά. Αλλά έχουν αποκτηνωθεί τόσο οι οπαδοί της Ν.Δ. -που σίγουρα ανάμεσα τους υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνεργοι- που μπροστά σε μια τέτοια απίστευτα απάνθρωπη δήλωση σιωπούν; .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger