Home » , , » Αίνιγμα: Γιατί ο Κωνσταντίνος ανακηρύχτηκε … "άγιος";

Αίνιγμα: Γιατί ο Κωνσταντίνος ανακηρύχτηκε … "άγιος";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 | 7:28 μ.μ.




Γράφει ο Νίκος από Βόλο

 Αν παραλλάξουμε λιγάκι ένα γνωστό λαϊκό απόφθεγμα, έχουμε τη λύση του... αινίγματος: ο διάολος, άμα γεράσει, βαφτίζεται ...χριστιανός και τον ανακηρύσσουν και ...άγιο!

Εδώ ο κύριος Πάπας στον 20ο αιώνα ανακήρυξε άγιους όλους τους φασίστες συνεργάτες των ναζιστών κι ο κύριος ομόλογός του πασών των Ρωσιών έκανε στον 21ο αιώνα άγιο τον...τελευταίο τσάρο, το ματοβαμμένο μπόγια Νικολάι Ρομανόφ, στον πανάρχαιο Κωνσταντίνο θα κολλήσουμε τώρα, που -στο κάτω-κάτω- ζούσε σε εποχή κατά την οποία το έγκλημα ήταν καθημερινή συνήθης πρακτική για τη νομή της εξουσίας στις φαμίλιες των καισάρων,των αυτοκρατόρων κ.λπ. δυναστών;

Το χριστιανικό παπαδαριό του τέταρτου αιώνα της νέας χρονολογίας ανακήρυξε "άγιο" τον εν λόγω Κωνσταντίνο, επειδή αυτός, για καθαρά πολιτικούς λόγους, αβαντάρισε συστηματικά τα σχέδια των χριστιανών κληρικών, που αποσκοπούσαν στην απόκτηση μεγάλου πλούτου και κυρίαρχης θέσης μέσα στον ρωμαϊκό κρατικό μηχανισμό.

Στήθηκε λοιπόν ο μύθος του "Αγίου και ...ισαποστόλου" και το (ντιπ-καταντιπ!) ποίμνιο τρέχει πάνω μιάμιση χιλιετία να ... ανάψει κεριά στο εικόνισμά του, ρίχνοντας τους παράδες στο παγκάρι! 

Επωφελής παπαδοεπιχείρηση από πάσης απόψεως! Ο θρησκευτικός ανορθολογισμός - σκοταδισμός, άμεσα συνδεδεμένος με το πλέον ακόρεστο συμφέρον. 

Αυτός είναι ο λεγόμενος χριστιανισμός από τότε ίσαμε σήμερα. Αν υπήρχε θεός,θα τους είχε...κάψει προ πολλού τους καθοδηγητές του ποίμνιου, κι αν υπήρχε Χριστός, θα δήλωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αρνείται να είναι και να λέγεται ...χριστιανός!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

7 Ιουνίου 2020 στις 10:45 μ.μ.

Βαφτίστηκε λίγο πριν πεθάνει....

21 Μαΐου 2021 στις 11:09 μ.μ.

Αν δεν κάνω λάθος δεν τον αναφέρουν ως ''άγιος'' αλλά ως ''Μεγας''.Και δικαίως διότι ήταν μεγάλος κοπριτης, μεγάλος εγκληματιας-δολοφόνος, μεγάλος αλήτης και μεγάλος γνωστής της ανθρώπινης ματαιοδοξίας και μανίας για εξουσία. Άλλωστε ταίριαζε με τον ακατάλληλο για ανηλίκους μυθολογικο θεο των γιδοβοσκων και την εθνικιστικη-ρατσιστικη ιδεολογια που κουβαλούσε. Άρα όλα ήλθαν κι εδεσαν με αποτέλεσμα να ζούμε τέτοιο ''πολιτισμο'' σήμερα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger