Home » , » Ενα βιντεάκι που φτιάξαμε για την κηδεία του ήρωα του παγκόσμιου προλεταριάτου Ιμπραήμ Γκοκτσέκ,

Ενα βιντεάκι που φτιάξαμε για την κηδεία του ήρωα του παγκόσμιου προλεταριάτου Ιμπραήμ Γκοκτσέκ,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 | 10:07 μ.μ.

Παρακολουθείς τα βίντεο από την σημερινή κηδεία του μέλους του Grup Yorum, και Τούρκου αγωνιστή İbrahim Gökçek, και ασυναίσθητα σου έρχονται στο μυαλό οι στίχοι του Νίκου Μάθεση "Κείνος δε θέλει κλάματα/δε θέλει μοιρολόγια/θέλει αγώνες και χαρές/αρματωσιές και βόλια".

Και οι σύντροφοι που συνόδεψαν στο τελευταίο ταξίδι του τον επαναστάτη İbrahim, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.
Γι' αυτό αποχαιρέτησαν τον σύντροφο τους με υψωμένες γροθιές και αγωνιστικά τραγούδια όπως και ο ίδιος θα ήθελε.
(Φτιάξαμε και παραθέτουμε ένα σχετικό βιντεάκι, συνθέτοντας σχετικό οπτικό υλικό και προσθέτοντας μια απαγγελία του "Επέσατε θύματα" από τον Πάνο Τζαβέλα)

Ο İbrahim Gökçek, -είχαν προηγηθεί οι αγωνιστές Helin Bölek και Mustafa Koçak - έπεσε ηρωικά, δολοφονημένος από το φασιστικό καθεστώς του Εντογάν, μετά την απεργία πείνας μέχρι θανάτου που έκανε..

Αυτοί οι δικοί μας 'άγιοι" είναι "λευτεριάς λίπασμα" που έγραφε και ο ποιητής.

Ο Ιμπραήμ Γκοκτσέκ, ένας ήρωας του παγκόσμιου προλεταριάτου, θα μένει για πάντα στην μνήμη μας και οι αγώνες του κάποια στιγμή θα δικαιωθούν.


Οι σύντροφοι του ορκίζονται ότι θα εκδικηθούν για τις δολοφονίες που διαπράττει το κόμμα του ΑΚΡ που κυβερνά την γειτονική χώρα, ενώ το πενάκι του Latuff  φέρει την μορφή του νεκρού İbrahim Gökçek να απευθύνεται στον Ερντογάν και να του λέει "Η μνήμη μου θα σε κυνηγάει για πάντα - Ο αγώνας συνεχίζεται¨"


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger