Home » , » Υπουλα και συγκαλυμμένα συντελείται η φασιστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής.

Υπουλα και συγκαλυμμένα συντελείται η φασιστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 | 6:16 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Πρέπει να είσαι κάπως "ψυλλιασμένος", για να συλλάβεις το πόσο ύπουλα και σε ένα βαθμό ανεπαίσθητα συντελείται η φασιστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής.
Και στην κατεύθυνση αυτή συντελούν στα μέγιστα τα ΜΜΕ.

Οχι, δεν θα λέγαμε ότι όλοι οι αστοί δημοσιολόγοι είναι στρατευμένοι σε ένα επιτελικά μεθοδευμένο σχέδιο για να βρεθούμε σε καταστάσεις, παρόμοιες μ' αυτές που περιέγραφε ο Βρετανός συγγραφέας Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ, (περισσότερο γνωστός με το συγγραφικό του ψευδώνυμο Τζωρτζ Όργουελ), στο γνωστό βιβλίο του "Η Φάρμα των Ζώων".

Δεν θα ισχυριζόμαστε επίσης, ότι οι συνήθως ημιμαθείς και αστοιχείωτοι δημοσιογραφίσκοι έχουν την ευφυία να αντιλαμβάνονται τις επιδράσεις στο μαζικό υποσυνείδητο, που έχουν τα γραφόμενα και λεγόμενα τους.
Απλώς, τους έχουν δημιουργήσει ένα τέτοιο τρόπο σκέψης, για το πώς να πλασάρουν μια είδηση και να την κάνουν όσο πιο "πιασιάρικη" και εντυπωσιακή γίνεται και συνάμα, χωρίς να το συνειδητοποιούν να καλλιεργούν τις συστημικές επιδιώξεις.
(Προφανώς δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις προβοκατόρων και αργυρώνητων κομματικών φερέφωνων τύπου Καμπουράκη, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε ...) 

Προσέξτε δυο τίτλους ειδήσεων.

"Δολοφονία μέλους του Ρουβίκωνα με μαχαίρι", μας γράφει η ιστοσελίδα του Σκάι, ενώ με παρόμοιους τίτλους παρουσιάζεται αυτό το γεγονός και από αρκετούς ακόμα ενημερωτικούς ιστότοπους.

Φυσικά, δεν έχει νόημα να αναφέρουμε λεπτομέρειες -που δεν γνωρίζουμε άλλωστε, εκτός απ' αυτά που διοχετεύει η ασφάλεια και ανακυκλώνονται από τα ΜΜΕ- γι' αυτό το περιστατικό.
Ομως ρωτάμε: Θυμάστε έστω και μια φορά, σε είδηση από το αστυνομικό δελτίο, να προβάλλεται η πολιτική ένταξη του θύματος ή του δράστη;
(Η περίπτωση του παιδεραστή Ν. Γεωργιάδη είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό).
Πέρα από τους συντρόφους του, τον φιλικό και επαγγελματικό κύκλο του Λ.Κ., δεν γνώριζε κανείς αυτό το άτομο. Τι νόημα έχει να προβάλλεται με τυχαίους τίτλους η ιδεολογική του ένταξη;
Δεν απαιτείτε ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να δοθεί απάντηση σ' αυτό το ερώτημα.

Κάντε ένα απλό συλλογισμό.

Γιατί αυτά τα ίδια ΜΜΕ που σήμερα κάνουν αναφορά για ένα μέλος του "Ρ" που έχασε την ζωή του, -άσχετα με ποιον τόπο-, απέφυγαν να γράψουν λέξη για τις δεκάδες κινήσεις αλληλεγγύης που έκαναν μέλη αυτής της αναρχικής συλλογικότητας, προς τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας μας, ειδικά στην εποχή της καραντίνας που βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση; 

Ο λόγος είναι ότι αυτοί οι "λειτουργοί της ενημέρωσης", επιτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Το  επικοινωνιακό κυβερνητικό επιτελείο τους έχει καθορίσει τα πλαίσια που πρέπει να κινούνται.
Κι αυτά εντάσσουν λιβέλους εναντίον αυτής της ομάδας, αν μέλη της της, ρίξουν τρικάκια και κάνουν κάποια "εικαστική" παρέμβαση σε κτίρια που διαμένουν "μεγαλοσχήμονες" ή στεγάζονται λαμόγια. Τους δίνουν τα περιθώρια επίσης, να αναλωθούν και σε πονήματα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα οποία θα περιλαμβάνουν προβληματικά υπονοούμενα για τα άτομα του "Ρ". 

Η επιδίωξη τους είναι να απαξιώσουν συνολικά την αναρχική ομάδα, για την οποία οι σημερινές κοινωνικές καταστάσεις της δημιούργησαν ένα μεγάλο ακροατήριο, και μια πλατιά λαϊκή αποδοχή, παρόμοια της οποίας δεν έχει ξαναϋπάρξει, σε συλλογικότητα του πολιτικού χώρου που εκφράζει.

Επικεντρωθείτε τώρα και στην άλλη είδηση. Εδώ και πολύ καιρό ακροδεξιοί και φασίστες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να διοργανώνουν ρατσιστικές - εγκληματικές ενέργειες. Διαπιστώσατε κάποια στιγμή την κυβέρνηση να "ανησυχεί" και να επιστρατεύει την λεγόμενη "Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος", (μια μπατσάδικη ομάδα με "μαύρο" παρελθόν) για να αποτρέψει φρικιαστικές ναζιστικές τακτικές; 

Τώρα η είδηση μας λέει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την  "Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρακολουθεί το διαδίκτυο, ώστε να προλαβαίνουν οι Αρχές υπαίθρια πάρτι που “στήνονται” μέσω διαδικτυακών ραντεβού".
Κι αυτό με πρόσχημα να αποτρέψει "μαζώξεις και υπαίθρια πάρτι όπως αυτό που έγινε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής".

Παραμύθια. Εψαχναν ευκαιρία για να έχουν δικαιολογία ώστε να αστυνομεύουν απροκάλυπτα τους χρήστες του διαδικτύου -μέχρι τώρα το έκαναν πιο συγκαλυμμένα- και την βρήκαν. 

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα, μας δείχνουν ότι η κυβέρνηση των "αρίστων" έχει οδηγήσει την χώρα σε επικίνδυνους ατραπούς, βαδίζοντας ολοταχώς σε μια πορεία με κατάληξη την παλινόρθωση της σκληρής δεξιάς των χρόνων της ΕΡΕ,
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Μαΐου 2020 στις 7:42 μ.μ.

Πολυ σωστα τα λες Σ. Λ. 👍🇺🇦

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger