Home » , » Η οικονομική ολιγαρχία πιέζει για πρόωρες εκλογές γιατί εκτιμάει ότι έρχεται "µια άγρια και επικίνδυνη οικονοµική κρίση, η οποία θα ανατρέψει πλήρως τα σηµερινά κοινωνικά και πολιτικά δεδοµένα".

Η οικονομική ολιγαρχία πιέζει για πρόωρες εκλογές γιατί εκτιμάει ότι έρχεται "µια άγρια και επικίνδυνη οικονοµική κρίση, η οποία θα ανατρέψει πλήρως τα σηµερινά κοινωνικά και πολιτικά δεδοµένα".

Από giorgis , Κυριακή 17 Μαΐου 2020 | 2:06 π.μ.

Του Γ. Γ.

Σε σχετικά πρόσφατη ανάρτηση μας αναφέραμε: "Ο Δημήτρης Καμπουράκης, ένα γνωστό γαλάζιο παπαγαλάκι, μέσα από την στήλη που διατηρεί στην ιστοσελίδα  liberal - του Θανάση Μαυρίδη, ο οποίος πέρα απ' το ότι απηχεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της Ν.Δ,.είναι γνωστές και οι σχέσεις του με παράγοντες της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου- απευθύνει προς τον Μητσοτάκη μια ρηξικέλευστη πρόταση.
Εκτιμώντας (μόνο αυτός ή μεταφέρει απόψεις κάποιων κέντρων;) ότι έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες με τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του κορονοϊού από την κυβέρνηση. προτείνει στο επιτελείο του Μαξίμου να τις εκμεταλλευτεί και να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβρη, δίνοντας μια "οριστική μάχη πολιτικής θανάτωσης της πιο τυχοδιωκτικής και αδίστακτης ηγετικής ομάδας που πέρασε από τον τόπο μεταπολιτευτικά. Της ομάδας του Αλέξη".

Εντυπωσιακό είναι ότι ο Καμπουράκης χρησιμοποιεί μια φρασεολογία απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, που παραπέμπει σε δελτίο υπουργείου Προπαγάνδας μετεμφυλιακής εποχής. Αυτό όμως ας μην το αξιολογήσουμε".

Τώρα με σχετική βεβαιότητα μπορεί να εκτιμήσουμε ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το άρθρο του Καμπουράκη. Το πνεύμα του ήταν υπαγορευμένο από τον εργοδότη του Θανάση Μαυρίδη ο οποίος όπως αναφέραμε λειτουργεί ως ιμάντας μεταβίβασης των επιθυμιών ντόπιων καπιταλιστικών φαμελιών.
Και επιβεβαιώθηκε ότι ο Καμπουράκης είχε αναλάβει να προσφέρει το πρώτο γεύμα, με το "κύριο πιάτο" να σερβίρεται σήμερα μέσα από την φυλλάδα "Πρώτο Θέμα".

Και κομιστής σ' αυτό ένας τυχαίος δημοσιογράφος, αλλά ο για πολλά χρόνια διευθυντής του "Εθνους" - επονομαζόμενος «killer», στην δημοσιογραφική πιάτσα, αφού είχε αναλάβει από τον εργοδότη του, τον Γ. Μπόμπολα, να εξοντώνει κάθε φωνή που στεφόταν ενάντια στα συμφέροντα του αφεντικού του- Θανάσης Τσεκούρας.

Εν συντομία ο Τσεκούρας μας λέει στο πόνημα του ότι η πλουτοκρατική κάστα της χώρας μας, συνιστά, για να μην πούμε απαιτεί, από τον Μητσοτάκη, τον οποίο θεωρεί τον πιο ιδανικό εκφραστή των συμφερόντων της να κάνει πρόωρες εκλογές. 

Η συλλογιστική που διέπει όλα τα πολιτικά άρθρα του "Π.Θ", είναι  ότι σύμφωνα με της δημοσκοπήσεις η Ν.Δ., εξ αιτίας της "αποτελεσματικής αντιμετώπισης του κορονοϊού" κατόρθωσε να έχει μια "χαώδη απόσταση που από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου" ενώ υπογραμμίζεται 
"η δηµοσκοπική εκτόξευση της δημοφιλείας του πρωθυπουργού  διπλάσια από εκείνη του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα".

Και προσέξτε τώρα τις απόψεις των πλουτοκρατών διατυπωμένες με δημοσιογραφική γραφίδα δια χειρός Θ. Τσεκούρα:

"Παρότι οι εκλογές ποτέ δεν αποτελούν περίπατο και πάντοτε κρύβουν εκπλήξεις, ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να τις κερδίσει µε άνεση....  Οτι αν δεν κάνει πρόωρες εκλογές, η κατάσταση τα επόµενα 2-3 χρόνια µπορεί να είναι αποτρεπτική. Γιατί θα µεσολαβήσει µια άγρια και επικίνδυνη οικονοµική κρίση, η οποία είναι πιθανό να ανατρέψει πλήρως τα σηµερινά κοινωνικά και πολιτικά δεδοµένα. Συµπαρασύροντας τους σηµερινούς συσχετισµούς δυνάµεων και δηµιουργώντας πολύ σηµαντικές αβεβαιότητες.
Η κοινή λογική λοιπόν προκρίνει τις εκλογές".

Μέχρι πότε ρε γμτ η τάξη μας θα είναι μαστουρωμένη με το αφιόνι του κοινοβουλευτικού κρετινισμού;

Να το επαναλάβω. Για μένα οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά σημασία από ταξική άποψη. Ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός είτε θα γίνει ένοπλα - γιατί αυτό επιλέγει ο ταξικός μας αντίπαλος- είτε δεν θα υπάρξει.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

17 Μαΐου 2020 στις 9:52 π.μ.

Γιώργη σύμφωνο μαζί σου ο σχεδιασμός από την πλουτοκρατία υπάρχει εδώ και καιρό εμείς τι κάνουμε που βρισκόμαστε .

18 Μαΐου 2020 στις 9:21 π.μ.

Αν φτάνουν τα λεφτά στον Μητσοτάκη χωρις καινουργιο μνημόνιο θα κατσικωθει μεχρι τελους τετραετιας και μετα θα παραδωσει στον Τσιπρα να το φερει αυτος ,χωρις διαδηλωσεις μπαχαλα κλπ που χαλανε τη σουπα.Αν δεν του φτανουν τα λεφτα θα παει τωρα σε εκλογες για να ισοπεδωσει τον Τσιπρα και να φερει το καινουργιο μνημονιο με την αντιπολιτευση σε εσωατρεφεια .Το θέμα είναι εμεις ο ξενοδοχος ,ο λαος τι θα κάνουμε....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger