Home » , , » «Πόθεν έσχες»: Ενα καραμπινάτο αίσχος.

«Πόθεν έσχες»: Ενα καραμπινάτο αίσχος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 | 9:15 μ.μ.

"Με τον πιο επίσημο τρόπο η Βουλή «ομολόγησε» για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αυτό που ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες. Οτι ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών είναι διάτρητος και ότι υπάρχει αδυναμία πραγματικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

Ετσι για ακόμη μία φορά είχαμε δηλώσεις για το «έσχες» χωρίς το «πόθεν», καθώς καθίσταται αδύνατο να διασταυρωθεί αν η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων δικαιολογείται από τα εισοδήματα του υπόχρεου". 

Τα παραπάνω έγραφε πριν ένα χρόνο μια αστική εφημερίδα. Το "Εθνος"

Εμείς πάντα θεωρούσαμε αυτό το «πόθεν έσχες» ένα καραμπινάτο αίσχος. Μουτράκλες είναι οι αστοί εθνοπατέρες μας και δεν «καρφώνονται» τόσο εύκολα πόσο μάλλον στο «πόθεν έσχες» τους που ξέρουν ότι εκεί ένας τυπικός έλεγχος θα γίνει.

Αν θέλαν έστω να κρατούν τα προσχήματα οι πολιτικάντηδες, προκειμένου να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ελέγχου και διαφάνειας της οικονομικής δραστηριότητας των βουλευτών θα είχαν δεχθεί την πρόταση που είχε καταθέσει από το 2012 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση, όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει. Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα. Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειωδώς έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής».

Μια ματιά που ρίξαμε στο twitter με τον σχετικό σχολιασμό χρηστών του, επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας.
Αλλά ρε γμτ δεν μπορεί να μην το σημειώσουμε. Να έχεις την αποκλειστική διάθεση πώλησης χειρόγραφων επιστολών του Χριστού και όλο το 2018 να εμφανίζεις εισόδημα 8.400 ευρώ, αυτό μόνο σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί. (Για να μην μιλήσουμε για τα έσοδα από κηραλοιφές και τα σχετικά, τις 7 επιχειρήσεις με τους 400 εργαζόμενους που έχει δηλώσει ότι έχει ο Βελόπουλος)!





Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger