Home » , , » Ενδιαφέρον να διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα που η φυλλάδα του Μαρινάκη το παρουσιάζει σαν "αποκάλυψη"

Ενδιαφέρον να διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα που η φυλλάδα του Μαρινάκη το παρουσιάζει σαν "αποκάλυψη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Μαΐου 2020 | 8:11 μ.μ.

Ουσιαστικά αυτό που υπονοούσαν σε τηλεοπτικές παρουσίες τους κυβερνητικά στελέχη -Θεοδωρικάκος, Γεωργιάδης, κ.α επικαλούμενοι την καθίζηση της οικονομίας λόγω πανδημίας- φαίνεται ότι έχει μπει σε πορεία προς υλοποίηση, αν και επίσημα η κυβέρνηση το διαψεύδει.

Το πρώτο που διαπιστώνει κανείς, αντικρίζοντας τα δυο σημερινά πρωτοσέλιδα που παραθέτουμε στην φωτογραφία, είναι ότι αν και στην ουσία αναφέρονται στο ίδιο θέμα, στο τσεκούρωμα δηλαδή που έρχεται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κάθε έντυπο το παρουσιάζει προσαρμοσμένο στις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετεί. 

Εδώ όμως υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα που δεν γίνεται να προσπεράσουμε.
Μετά αυτά τα δημοσιεύματα, την βασιμότητα των οποίων υιοθέτησαν αμέσως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, είχαμε άμεση κυβερνητική αντίδραση.

(Για "σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης" που "θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης", έκανε λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, "η Ν.Δ. χρησιμοποιεί την κρίση, για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος", ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ).

Το γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΟΙΚ δίνει στην δημοσιότητα μια λακωνική ανακοίνωση: «Ουδέποτε το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι ''ευσεβείς πόθοι'' της αντιπολίτευσης», αναφέρει.

Και είναι κατανοητό η κυβέρνηση να στρέφεται εναντίον του κόμματος της Κουμουνδούρου. Να εγκαλεί και να διαψεύδει όμως την φυλλάδα του Μαρινάκη η οποία γράφει ότι «το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει να ελαφρύνει το κόστος μισθοδοσίας του προϋπολογισμού» με θύματα που θα είναι κυρίως "οι συμβασιούχοι που απασχολούνται με συμβάσεις έργου σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, δημόσιους οργανισμούς, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και ΔΕΚΟ, και εν γένει φορείς της γενικής κυβέρνησης στους οποίους εργάζονται συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης", είναι ενδιαφέρον.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger