Home » , » Μια απορία σύντροφοι του ΚΚΕ

Μια απορία σύντροφοι του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 | 10:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μια απορία.
Σύντροφοι του ΚΚΕ, έμαθα κάτι:
Υπέρ της πρότασης για ανανέωση της θητείας του Στουρνάρα ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, παρών ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ κατά τάχθηκαν βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Το κάνατε γιατί ο πατέρας του ήταν μέλος του ΚΚΕ και μάλιστα εξορίστηκε.

Σπάνια σχολιάζω αποφάσεις του κόμματος. Σεβαστές.

Ο Θανάσης Στουρνάρας υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας και Εύβοιας. Αγωνιστής και πολύ καλός άνθρωπος.

Αλλά το παιδί του βγήκε κωλόπαιδο, να εξηγούμαστε. Είναι ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει.
Και ψηφίζετε (νομίζω) για την πολιτική που ακολουθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Και για τον πατέρα του Ιούδα δεν έχει ακουστεί κάτι κακό, επομένως κι ο Ιούδας καλός είναι μωρέ. 

Αμ ο Χίτλερ; Ο μπαμπάς του δημόσιος υπάλληλος ήταν, δεν έσφαξε κανένα. Βλέπετε πως πάει;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 24 σχόλια

27 Μαΐου 2020 στις 11:57 μ.μ.

Απολύτως σωστή είναι η παρατήρηση του σ. Μήτσου. Σε τέτοιες περιπτώσεις το "παρών" είναι και πολύ λίγο και πολιτικά ανεπίτρεπτο! Αν κάποιον έπρεπε ανοιχτά να καταψηφίζει για τη θέση του "κεντρικού τραπεζίτη", με τρόπο απολύτως κατηγορηματικό και έντονο, η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία ενός Κομμουνιστικού κόμματος, είναι ακριβώς έναν τόσο βαμμένο εχθρό του λαού, όπως ο αντιπρόσωπος - εγκάθετος ουσιαστικά- της ιμπεριαλιστικής ευρω-τράπεζας στην Ελλάδα, ο συνειδητός και διαχρονικός γδάρτης, Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. Και να τονιζόταν στη σχετική δήλωση του Κομμουνιστικού κόμματος ότι: "ο εν λόγω Γ. Στουρνάρας καταψηφίζεται από μας ως άτομο το οποίο είναι απολύτως ταυτισμένο με τις έννοιες της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης του τόπου μας, των οποίων και αποτελεί ένα έμμισθο καλοπληρωμένο διαρκές φερέφωνο. Για την πολιτική που εφάρμοσε, είτε ως τραπεζίτης, είτε ως υπουργός αντιδραστικών κυβερνήσεων, κατ' εντολήν του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και του ξένου ιμπεριαλισμού, καταγγέλλεται από μας ανοιχτά, ως συνένοχος σπείρας εγκληματιών, σε εσχάτη προδοσία καταλήστευσης του τόπου μας και σε συνειδητή προσχεδιασμένη μαζική δολοφονία εις βάρος του ελληνικού λαού (εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων). Της υπόθεσης αυτής, που διόλου δεν παραγράφεται από το λαϊκό μας κίνημα και για την οποία υπάρχουν τόμοι ολόκληροι καταγγελιών, με ονόματα και αποδείξεις για τα χιλιάδες θύματα του αντεθνικού-αντιλαϊκού εγκλήματος, κρίνουμε ότι πρέπει να επιληφθεί αμέσως μετά τη νίκη της επερχόμενης επανάστασης, με ανοιχτές διαδικασίες διεξαγωγής της ανάκρισης και της δίκης, ένα νέο αιρετό λαϊκό δικαστήριο. Ένα δικαστήριο που θα κρίνει το μέγα αυτό έγκλημα κατά τον μόνο αληθινά δίκαιο νόμο: το ύψιστο συμφέρον και το δίκιο της Εργατικής Τάξης και του Λαού της χώρας μας. Προειδοποιείται επομένως, από τώρα, μεταξύ άλλων και ο εν λόγω κύριος, ώστε να ετοιμάζεται για την απολογία του, στην περίπτωση μιας πιθανότατης παραπομπής του στο εδώλιο, από τη νέα, λαϊκή δικαιοσύνη." Αυτή τη γλώσσα έπρεπε να μιλάνε οι κομμουνιστές. (Πλην όμως... Τι να λέμε τώρα... Αν μιλούσαμε αυτή τη γλώσσα, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε... )

28 Μαΐου 2020 στις 6:44 π.μ.

Σύντροφοι, σας ευχαριστώ θερμά για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Αυτό που έγραψα για το Στουρνάρα το διάβασα σε διάφορα site. Δεν έβαλα, αν και γνώριζα, τη θέση του ΚΚΕ. Που είναι με δυο λόγια “δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, αλλά η πολιτική”. Και το έκανα, γιατί ήθελα προτείνω κάτι.
Πριν από όλα συμφωνώ με την άποψη πως πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική και όχι τα πρόσωπα. Ο Λένιν έχει πει πως δεν έχει σημασία αν ένα κάθαρμα χαθεί εφόσον το σύστημα θα το αντικαταστήσει κάποιο ίδιο ή χειρότερο.
Όμως ο Λένιν ξεπάστρεψε τον Τσάρο και την οικογένεια του. Πολύ καλά έκανε, άγια! Γιατί ο Τσάρος ήταν κάθαρμα. Και οι υπόλοιποι διάδοχοι. Όλοι, φορείς πολιτικής, που είχε εκατομμύρια θύματα.
Η πολιτική δεν είναι αερικό, πνεύμα περιπλανώμενο. Κάποιοι την εφαρμόζουν. Αυτοί οι εγκληματίες είναι συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε εντελώς για τα πρόσωπα. Φυσικά προέχει η αλλαγή πολιτικής. Όμως όπως δεν μπορούμε να πούμε “καταδικάζουμε την παιδεραστία, αλλά αφήνουμε το Γεωργιάδη πχ, γιατί είναι πρόσωπο”, έτσι δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα κάθαρμα σε χλωρό κλαρί. Αλλιώς θα αλωνίζουν, θα ξεσαλώσουν και θα μας πολεμάνε.
Το παράδειγμα του Πινοσέτ είναι σε όλους γνωστό. Ο Αλιέντε έδιωξε το στρατηγό που του είπε να συντρίψει τους επίδοξους πραξικοπηματίες εξοπλίζοντας τον λαό, κι έβαλε το κάθαρμα που ήταν στρατιωτικός ακόλουθος στις ΗΠΑ!
Τι σκέπτονταν και έβγαλε τα μάτια του; Προφανώς πως αφού κυβερνά, ο στρατηγός θα υπακούσει. Πως αφού άλλαξε η πολιτική κατάσταση, θα αλλάξει και το χούι! Αμ δε! Λίγους μήνες μετά ο Πινοσέτ κάνει την πιο σκληρή δικτατορία με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Άμα θέλει ο εχθρός πόλεμο, θα γίνει πόλεμος. Θα σαμποτάρει, θα υποκριθεί, θα κάνει ζημιά, θα επιτεθεί.
Έτσι την πατήσαμε και με τους χουντικούς. Αντί να απαιτήσουμε κρεμάλα και να δώσουμε ένα μάθημα στους φασίστες και τους επίδοξους πραξικοπηματίες, έχουμε τα πολιτικά τους μπάσταρδα στο σβέρκο μας!
Ο Στάλιν έκανε καλά. Όποιο παλιοτόμαρο σαμποτάρισε την ΕΣΣΔ, οποιοσδήποτε και να ήταν, του έκοβε τα ποδάρια. Και τι καλά που έκανε! Γι αυτό τον αγαπάω, κι επειδή μας γλύτωσε από το Χίτλερ.
Ο σύντροφος Νίκος τα είπε ωραία. “Καταψηφίζεται από μας ως άτομο το οποίο είναι απολύτως ταυτισμένο με τις έννοιες της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης του τόπου μας, των οποίων και αποτελεί ένα έμμισθο καλοπληρωμένο διαρκές φερέφωνο. Για την πολιτική που εφάρμοσε, είτε ως τραπεζίτης, είτε ως υπουργός αντιδραστικών κυβερνήσεων, κατ' εντολήν του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και του ξένου ιμπεριαλισμού, καταγγέλλεται από μας ανοιχτά, ως συνένοχος σπείρας εγκληματιών, σε εσχάτη προδοσία καταλήστευσης του τόπου μας και σε συνειδητή προσχεδιασμένη μαζική δολοφονία εις βάρος του ελληνικού λαού...”
Τα λέω αυτά όχι από κακή πρόθεση, αλλά επειδή νευρίασα. Γιατί βλέπω τα παράσιτα να μας περιγελούν. Οι ανθρωποφάγοι να τρώνε τις σάρκες μας κι από πάνω να μας κοροϊδεύουν.
Είναι ώρα πιστεύω να κάνουμε σκληρότερη αντιπαράθεση.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εννοηθεί πως δεν θα κάνουμε τίποτε για τους δήμιους, που μας βασανίζουν. Πως θα περιμένουμε να αλλάξει η πολιτική. Και πως μόλις αλλάξει η πολιτική, ως δια μαγείας τα ανθρωπόμορφα κτήνη, που εκμεταλλεύονται τους φτωχούς για να πλουτίσουν, θα μεταμορφωθούν σε αγγελούδια! Νομίζω πως βλέπετε κι εσείς τον κίνδυνο.
Η στάση του κόμματος πρέπει να γίνει πιο σαφής. Αυτό λέω. Γιατί έτσι αφήνει χώρο για προπαγάνδα. “Το ΚΚΕ συμπαθεί το Στουρνάρα γιατί ο πατέρας του ήταν στο ΚΚΕ”.
Αν δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό, τότε την πατήσαμε!
Πολλοί έχουν συγγενείς στο ΚΚΕ. Τι θα πει αυτό, αν ο άλλος βγει φασίστας;
Το κόμμα κατά τη γνώμη μου πρέπει να δώσει προσοχή σε αυτά τα πράγματα. Φυσικά δεν πρέπει να χάνουμε το σκοπό μας, αλλά δεν μπορεί να δίνουμε την εντύπωση πως αδιαφορούμε για όλα τα άλλα. Ο Στουρνάρας μας ρήμαξε. Θα μου πείτε. “Και το ΚΚΕ να ήταν κατά πάλι θα έβγαινε”. Ας έβγαινε. Δεν είναι αυτό το θέμα αλλά η εντύπωση που δίνουμε εμείς. Δεν πρέπει να αφήνουμε στους ταξικούς εχθρούς κανένα περιθώριο. Ούτε το παραμικρό. Ευχαριστώ και πάλι.

28 Μαΐου 2020 στις 7:18 π.μ.

Εδω και καμποσο καιρο σε τουτη την ιστοσελιδα πνεει ουριος ανεμος
υπερ του ΚΚΕ κατι που δειχνει οτι τον αντιοπορτουνιστικο αγωνα δεν
τον αντεξαν και η κριτικη που ασκουν τοσο στο κομμα η σε στελεχη
αυτου του κομματος ειναι τοσο χλιαρη που σε κανει να διερωτασε αν
στοχευει στο ΚΚΕ η καπου αλλου Η σταση αυτη εχει αναγκασει πολλους
αναγνωστες να αποχωρησουν κατι πυ σιγουρα θα συνεχιστει και θα παρει
διαστασεις χιονοστιβαδας Ορισμενοι απ αυτους που σημερα τοποθετουνται
σχεδον ακριτα απεναντι σ αυτο το οπορτουνιστικο σχημα δεν θα μας παρα
ξενεψει αν τους δουμε να τασονται ανοικτα υπερ η και να γινονται μελη
του

28 Μαΐου 2020 στις 12:07 μ.μ.

"Σπάνια σχολιάζω αποφάσεις του κόμματος. Σεβαστές". Παπαδαριο βαθυ μου μοιαζει και το "κομμα" κατι σαν "ιερα" συνοδος...Μονο τυποι και σχεδον καμια ουσια...Ανεκδοτο του 2020.Καταντια. Ευτυχως καποια ατομα συνεχιζουν να παλευουν και να στηριζουν τις ιδεες του ανθρωπου και της κοινωνιας, κοντρα στα σκυλια του συστηματος που γαβγιζουν. Σε εσωσε καπως το σχολιο του Νικου απο τον Βολο (θυμηθηκα ενα παλληκαρι απο την Ν.Ιωνια που διαγραψανε εκ περισσου τοτε οι εκ του Περισσου καρεκλες. Βλαχακης, ελπιζω να ειναι καλα)

28 Μαΐου 2020 στις 3:59 μ.μ.

Πάγια σε αυτές τις περιπτώσεις παρόν ψηφίζει το ΚΚΕ όπως έκανε και στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν το έκανε τώρα, φαντάζομαι να είχατε και τότε την απορία, αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πούλαγε αριστεριλίκι και ήταν άλλες οι ανάγκες. Την ίδια απορία την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ που ψηφίζω ΚΚΕ πάντως δεν θα με ενδιέφερε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ ψηφίζουν παρόν ή καταψηφίζουν ένα πρόσωπο αφού ασκούν ίδια πολιτική. Ελπίζω να το δημοσιεύσετε

28 Μαΐου 2020 στις 4:07 μ.μ.

Και κάτι τελευταίο: Κωλοφυλλάδες σαν ΤΟ ΒΗΜΑ και βρωμοσάιτ γράφουν παπάρες του τύπου ότι το ΚΚΕ ψήφισε παρόν στον Στουρνάρα από σεβασμό στον πατέρα του. Διαφωνώ μαζί σας αλλά φροντίζω να σας διαβάζω. Μην γίνεστε ίδιοι με ΤΟ ΒΗΜΑ και την Εφημερίδα των Συντακτών.

28 Μαΐου 2020 στις 4:21 μ.μ.

Δυστυχώς, αγαπητέ σύντροφε John, αν εννοείς τον Δημήτρη τον Βλαχάκη, έναν από τους πιο έντιμους και συνεπείς κομμουνιστές της Μαγνησίας που έχω γνωρίσει κι εγώ στη ζωή μου, δυστυχώς τον χάσαμε πριν μερικά χρόνια από ανίατη αρρώστια. Ο Δημήτρης ήταν μαθηματικός στο επάγγελμα και πραγματικός ιδεολόγος. Δεν καταλάβαινε τίποτα και δεν φοβόταν κανένα μασκαρά -αδικητή και γδάρτη, όποιο πόστο κι αν αυτός είχε, όταν επρόκειτο να υπερασπιστεί το δίκαιο, σε κάθε χώρο δράσης. Ο Δημήτρης ο Βλαχάκης για μένα ήταν υπόδειγμα ανθρώπου. Τον θυμάμαι πάντα με συγκίνηση, με ένα δάκρυ στα μάτια, όπως τούτη την ώρα που σου μιλώ. Για κάθε κομμουνιστή της Μαγνησίας είτε μέσα είτε έξω από το επίσημο ΚΚΕ,το όνομα Βλαχάκης θα ανακαλεί αυτόματα στο νου δύο λέξεις: Πραγματικός Άνθρωπος! Αθάνατος.

28 Μαΐου 2020 στις 6:36 μ.μ.

Ημασταν μαζι στην Πατρα απο το 1975...Τον θυμαμαι παντα δικαιο, σιγουρο, αυστηρο στις σκεψεις αλλά παντα με ενα υφος στοργης και αγαπης για ολους μας. Αριστερος κι οχι "κομουνιστης" που περιμενει τα τσιτατα και την "γραμμη" για να παρει θεση. Η εκ περισσου διαγραφη απο τις καρεκλες του Περισσου πρεπει να του στοιχισε πολυ.Κριμα που εφυγε. Θα τον εχω παντα στο μυαλο και στην καρδια μου.

28 Μαΐου 2020 στις 6:56 μ.μ.

Η απάντηση δόθηκε πίσω από αυτή την επίθεση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ .Ο δρόμος είναι ένας όλοι στους δρόμους.

28 Μαΐου 2020 στις 7:06 μ.μ.

Ο Στουρναρας δεν είναι "εχθρός του λαού" επειδή έχει μια ενδοαστικη κοντριτσα με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο αστικός θεσμός του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι το πρόβλημα. Όποιος και να αναλάβει αυτή τη θέση (και η μετενσάρκωση του Λένιν να αναλάβει) θα ασκήσει αντιλαϊκή νομισματική πολιτική. Ακριβώς γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας υπάγεται στο ΕΚΤ.

Όποιος εμφανίζεται "αντιστουρναρικος" συγκαλύπτει το πραγματικό πρόβλημα(που είναι ο αστικός θεσμός και το σύστημα στο οποίο εντάσσεται).

Η "πολιτική" ανάλυσή σου Μήτσο επιεικώς μη πολιτική...

Πέτρος

28 Μαΐου 2020 στις 7:53 μ.μ.

Για να λυθούν οι απορίες ωρισμένων, διαβάστε στην ιστοσελίδα 902.gr,στις αποψεις/σχόλια της28/05/2020,και ώρα 17.27.

28 Μαΐου 2020 στις 10:29 μ.μ.

Δυνατά Μήτσο Σε δύο τρία χρόνια θα ξανάρθει η αριστερά στα πράγματα

28 Μαΐου 2020 στις 11:50 μ.μ.

Με εχει καλυψει πληρως ο melito! Σωστοτατος.
Και ο Νικος απο Βολο αντικειμενικος.
Και ο Σ. Λ.
Τους υπολοιπους που προσπαθουν να δικαιολογησουν το αλαθητο του πα κκε
τους αγνοώ. Ασ λενε οτι θελουν. Δεν εχει καμμια σημασια.

29 Μαΐου 2020 στις 8:47 π.μ.

Απ' ότι φαίνεται περνάει μεγάλα ζόρια ο ΣΥΡΙΖΑ, πλακώνονται μεταξύ τους, οι ψηφοφόροι δυσπιστούν και διαμαρτύρονται, τα κανάλια και οι εργολάβοι τους έχουν προσωρινά στην απέξω, στο κίνημα δεν υπάρχουν ούτεγια να κολλήσουν αφίσες (αλλά έτσι ήταν και είναι πάντοτε οι αντικομμουνιστές πασόκοι, χωρίς μπικικίνια δεν κάνουν τίποτα) πρέπει να δηλώσουν με κάποιο τρόπο την ικανότητα και την διαθεσιμότητά τους στο κεφάλαιο βάζοντας πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική που τώρα ασκεί η ΝΔ και ταυτόχρονα να ξαναταΐσουν σανό το λαό. Βγαίνουν και οι φωτογραφίες του Κατρούγκαλου και του Παππά με τον Πάιατ με τις μάσκες στην αμερικανική πρεσβεία και γίνονται χειρότερα τα πράγματα

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2020 στις 2:49 μ.μ.

Το 2014 τον καταψήφισε. Τότε δεν έλαβε υπ'όψιν του τι ήταν ο πατέρας του; Καλό θα ήταν να ενημερώνεται για το σκεπτικό του ΚΚΕ κάθε φορά πριν άποιος κατηγορήσει Τα αστικά κόμματα έχουν διαλύσει την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ΟΧΙ τα μετέτρεψε σε ΝΑΙ, απογοήτευσε ολόκληρο λαό, αλλά στους ανεγέφαλους φταίει η Κανέλλη ή το ρολόι του Κουτσούμπα. Έλεος!

31 Μαΐου 2020 στις 10:32 μ.μ.

Σχόλιο για μια μάλλον άχαρη συζήτηση. Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάλογο που αναπτύχθηκε γύρω από το άρθρο του Μήτσου 175, για το αν έπρεπε η όχι το ΚΚΕ να ψηφίσει "λευκό" και όχι δαγκωτό μαύρο στην επιλογή του Στουρνάρα ως κεντρικού τραπεζίτη, έχω να πώ μόνο τούτο: Ξεστράτισε εντελώς η αντιπαράθεση σε θέματα που δεν έχουν σχέση με αυτό που έγραψε ο σύντροφός μας. Γίνηκε ζήτημα αν ...ο σ. "Μήτσος 175" υποστηρίζει τη συριζέικη αντίΚΚΕ προπαγάνδα, αν είναι κακόπιστος απέναντι στην ηγεσία και την πολιτική του ΚΚΕ και πολλά παρόμοια απίστευτα. Τέτοια καχυποψία πια; Καλά αυτοί που τα έβαλαν με τον Μήτσο δεν έχουν διαβάσει άλλο άρθρο του πέραν τούτου; Είναι δυνατόν να αποδίδουν αντιΚΚΕ προθέσεις στον Μήτσο; Προφανώς κάποιοι είτε βιάζονται να βάλουν κάθε κριτική σκέψη στο τσουβάλι ενός δήθεν αντιΚΚΕδισμού ή χάνουν πολύ εύκολα την ψυχραιμία τους, αν διατυπωθεί έστω και η παραμικρή αντίρρηση σε κάποια τακτική κίνηση ή επιλογή του Περισσού. Αυτό πρέπει να το προσέξουν οι φίλοι μας αυτοί, γιατί δείχνει μια τάση ακρισίας και δογματισμού που φυσικά δεν έχουν σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό,ούτε βέβαια με τις αρχές του ΚΚΕ. Επί της ουσίας, τόσο ο Μήτσος όσο κι εγώ που τον υποστήριξα, διαφωνήσαμε συγκεκριμένα,με τη συγκεκριμένη επιλογή της λευκής ψήφου στην εκλογή του διαβόητου Στουρνάρα. Κρίναμε ότι σε έναν τέτοιον αρχιλαογδάρτη η λευκή ψήφος είναι ανεπίτρεπτο χάδι, ενώ έπρεπε οι κομμουνιστές βουλευτές να του απευθύνουν το βαρύτερο δυνατό κατηγορητήριο και να τον μαυρίσουν. Αυτή είναι η άποψή μας, λαμβάνοντας υπόψη τι αντιπροσωπεύει ο Στουρνάρας. Πού λοιπόν είδαν μερικοί το ...φιλοσυριζαϊσμό και τα ρέστα; Εδώ πρέπει μάλλον να αποφανθεί ψυχολόγος! Είναι εις βάρος του ίδιου του κόμματός τους να το εκθέτουν ως μη όφειλαν ορισμένοι, κάνοντας επίδειξη στενόκαρδης ή στενοκέφαλης και αστήριχτης "υποστήριξης" κάθε απόφασης. Δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στο ΚΚΕ, παριστάνοντας τους ηγετικότερους της ηγεσίας! Πολύ φοβάμαι ότι η άκριτη αποδοχή των πάντων, επειδή έτσι τα επέλεξε μια ηγεσία,είναι η αρχή του οπορτουνισμού, γιατί συνήθως παρόμοιες λογικές οδηγούν σε στήριξη των πλέον αντιφατικών αποφάσεων όλων των εκάστοτε ηγεσιών, ενώ έπειτα από μερικά χρόνια τρέχουμε να διορθώσουμε τις βαριές συνέπειες αυτών των αποφάσεων. Αν πολλά από τα απαραίτητα "όχι" είχαν ειπωθεί έγκαιρα και υποστηριχθεί σθεναρά, άλλη θα ήταν η πορεία του κινήματος και της επαναστατικής υπόθεσης στην Ελλάδα και διεθνώς. Καλό θάχε κάνει η έγκαιρη κριτική στις ίδιες τις εκάστοτε ηγεσίες. Αλλά δυστυχώς με τη διαρκώς επαναλαμβανόμενη "ομοφωνία" σε ότιδηποτε,αποδεικνυόμαστε, όπως θα έγραφε κι ο Παπαδιαμάντης, "Επιμηθείς εις τον βράχον" ενώ θάπρεπε να είμαστε Προμηθείς, δηλαδή προνοητικοί και αετοί άγρυπνοι! Κι όπως είπε κι ο αρχαίος Πρωταγόρας: δυστυχώς,"ου πάνυ σοφός ήν ο Επιμηθεύς"! Ας ξεπεράσουμε τη λάθος νοοτροπία του άκρου ναι σε όλα, και μετά θα βρούμε όλοι μαζί την πλέον ακριβή απάντηση που επιβάλλεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση Στουρνάρα,όπου τα λόγια του μεγαλόσχημου στάζουν φαρμάκι,ενώ τα χέρια του στάζουν του λαού μας τ' αδικοχυμένο αίμα... (Η πλήρης διατύπωση του προηγούμενου σχολίου)

31 Μαΐου 2020 στις 10:41 μ.μ.

Του άκριτου ναι σε όλα (όχι άκρου, όπως κατά λάθος γράφτηκε)

1 Ιουνίου 2020 στις 1:52 π.μ.

Απ' ότι ακούστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άδεια από τον Πάιατ να κάνει συλλαλητήριο συμπαράστασης στον φίλο αμερικανικό λαό για τον δολοφονημένο αφροαμερικάνο αλλά ο Πάιατ δεν τους το επέτρεψε. Του είπαν να βγάλουν μια ανακοίνωση (όχι καταγγελία) για την Συμφωνία των Πρεσπών και για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αλλά ο κ. πρέσβης τους αντέτεινε αυτό θα το κάνει ο επόμενος αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που θα τους διαδεχθεί με τα ίδια άτομα. Εν τω μεταξύ για να γίνει τζέρτζελο τους είπε να βγάλουν από τα συρτάρια τις υποθέσεις βρώμικο 1989, Γερμανός - ΚΚΕ, 902, 2008 Γρηγορόπουλος, Βελουχιώτης, Πλουμπίδης, παιδί Παπαρήγα στο κολλέγιο, ρούβλια και κότερα Φλωράκη, εμπόριο ναρκωτικών, ρόλεξ Κουτσούμπα, συμφωνία της Βάρκιζας, ΚΝΑΤ, περιφρούριση Βουλής, δημοψήφισμα Τσίπρας κλπ Για Στουρνάρα δεν προβλεπόταν τίποτε αλλά είναι πιο φρέσκο και κάνει καλύτερο γκελ στους πίτουρες που το ακούνε ενώ κρατάμε καβάντζα και το παρόν στην νέα Πρόεδρο Δημοκρατίας για το μέλλον. Αγωνιστές η βάση του κόσμου του ΚΚΕ και ύποπτη η ηγεσία του, αν μας χαλάει όμως κάτι στην ενιαία γραμμή και δεν "περνάει" η προβοκάτσια διαχωρισμού βάσης και καθοδήγησης τότε το βαφτίζουμε δογματισμό, ομοφωνία, άκριτη αποδοχή των πάντων. Πώς λέγεται αυτό, πώς λέγεται αυτό, πώς το λένε αυτό; ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ:
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ" ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.

1 Ιουνίου 2020 στις 7:37 π.μ.

Κανένας μας δεν ασχολείται πια με τα εσωτερικά του συγκεκριμένου ΚΚΕ. Ωστόσο σαν συνειδητοί κομμουνιστές αυτής της χώρας έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε ό,τι θεωρούμε λάθος που πρέπει να αλλάξει σε μια επιλογή ή απόφαση ενός κόμματος που λέγεται Κομμουνιστικό. Είναι και δικαίωμα και υποχρέωσή μας. Ούτε φίμωτρο θα βάλουμε ούτε θα σφυρίξουμε αδιάφορα. Ουδέποτε ειμασταν του "σόι Κύριε". Ποτέ και για κανέναν. Τα όποια εσωκομματικά τα αφήνουμε σε άλλους! Συγκεκριμένα μιλήσαμε, για συγκεκριμένη επιλογή. Τα άλλα όλα είναι εκ του περισσού (με μικρό το αρχικό 'π', για να μην ανάβουν τα λαμπάκια ορισμένων.)

1 Ιουνίου 2020 στις 3:39 μ.μ.

Το τί ακριβώς κάνεις και ποιός είσαι θα το δούμε στην πορεία. Πες μας προς το παρόν σε ποιό πολιτικό χώρο ανήκεις να δούμε από ποια σκοπιά συμφερόντων παίρνεις θέση. Κριτική με κουκούλα από το υπερπέραν θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι δεν χαρακτηρίζει κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται ως ...κομμουνιστής όπως εσύ.

1 Ιουνίου 2020 στις 10:53 μ.μ.

Για την ουσία του συγκεκριμένου θέματος που έθιξα, δεν βλέπω εδώ τίποτα το καινούργιο σε επίπεδο σοβαρών αντεπιχειρημάτων, που να με πείθουν πως είναι προτιμότερη η τακτική επιλογή του "λευκού" αντί του μαύρου δαγκωτού στον Στουρνάρα και στην πολιτική του. Επομένως, deldio, δεν θα το παίξουμε μαζί αυτό το άχαρο παιχνιδάκι των φτηνών εντυπώσεων, το παιχνιδάκι των... προσωπικών επιθέσεων στο συνομιλητή με συκοφαντίες για κουκούλες και άλλες παρόμοιες γελοιότητες. Όποιος τέτοια φαιδρά επικαλείται, ζημιά κάνει σ' αυτό που δήθεν υπερασπίζεται. Άσκησα κριτική σε επίπεδο πολιτικών ιδεών, ασκείς την απολογητική σου με μορφή προσωπικής επίθεσης. Αυτό στο ποδόσφαιρο λέγεται κοινώς εσκεμμένο φάουλ, λέγεται επικίνδυνα αντιαθλητικό παιχνίδι και όποιος το διαπράττει παίρνει κατευθείαν κόκκινη κάρτα. Εδώ επομένως ο διάλογος μαζί σου τελειώνει. Πολλούς χαιρετισμούς!

2 Ιουνίου 2020 στις 12:31 π.μ.

Δεν απαντάς αλλά πετάς την μπάλα στην κερκίδα και ξέρουμε και οι δύο γιατί. Βλέπεις πόσο εύκολο είναι να αποκαλύψεις κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι τάχα ...συνειδητός κομμουνιστής (λες και μπορεί ποτέ κομμουνιστής να είναι ασυνείδητος) αλλά δεν αποκαλύπτει τις πολιτικές του θέσεις. Ξέρεις από που κάνεις μπαμ; Από χιλιόμετρα

2 Ιουνίου 2020 στις 9:51 μ.μ.

Αν ο Περισσός βασίζεται σε κάτι τέτοιες μεθόδους για να δικαιολογήσει απόψεις και επιλογές, τότε το έχει χάσει οριστικά το παιχνίδι και... καλή ψυχή στα αφεντικά του!
Εμείς οι πραγματικοί κομμουνιστές θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε καθαρά πολιτικά, όπως πάντα, κρατώντας ψηλά τη σημαία των Μάρξ -Ένγκελς -Λένιν- Στάλιν και Μάο Τσετούνγκ. Το ζωντανό επαναστατικό μαρξισμό δηλαδή, που δεν είναι δόγμα, αλλά ζωντανή επαναστατική και διαρκώς εξελισσόμενη επαναστατική καθοδήγηση για δράση. Ούτε προσωπικές επιθέσεις ούτε διασπορά κακοήθειας για κανέναν αγωνιστή, φίλο ή αντίπαλο, ούτε τίποτα από όσα χαρακτηρίζουν εντελώς ξένες και αλλότριες ιδεολογίες και ταχτικές. Ο κόσμος έχει μάτια και μυαλό και μπορεί να κρίνει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger