Home » , » Τι ζούμε Στάλιν μου!!!

Τι ζούμε Στάλιν μου!!!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 | 1:26 π.μ.

Του Σ.Λ.

Κοίτα κάτι απρόσμενοι προβληματισμοί που σου δημιουργούνται κάποιες φορές! Και να τι σε τι αναφέρομαι.

Σε μια απ' τις καθημερινές περιπλανήσεις μου στο διαδίκτυο συναντώ ένα βιντεάκι στο οποίο ακούμε τον σ. δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη να μας λέει ότι η σημερινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης του φέρνει στην μνήμη του την ΥΕΝΕΔ και τις προπαγανδιστικές εκπομπές που έκανε την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών.

Η επόμενη είδηση που διαβάζω έχει πηγή την ιστοσελίδα in.gr. Απ' αυτή γίνομαι γνώστης ενός, προφανώς θεόσταλτου, κηρύγματος που έκανε ο "άγιος" -έτσι αναφέρονται αναμεταξύ τους αυτοί που αποτελούν την Ιερά σύνοδο, σύμφωνα με την εκκλησιαστική ορολογία- Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος. 

Το χριστεπώνυμο ποίμνιο, λοιπόν, το οποίο παρακολουθούσε την ομιλία του θρησκευτικού ποιμένα τους άκουσε να τους λέει: «Μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεΐας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του Άθεου... Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα».

Ο προβληματισμός, που σας έλεγα, έγκειται στο γεγονός ότι όσο και αν προσπάθησα ιστορική σχετική αναφορά δεν μπόρεσα να εντοπίσω. Απ' ότι γνωρίζω ανέκαθεν η επικρατούσα θρησκεία, η για να είμαστε ακριβείς η ιεραρχία της, στήριζε ποικιλόμορφα την δεξιά, σε σημείο να οργανώνει αντικομμουνιστικά τάγματα ρασοφόρων για να πολεμήσουν στο πλάι του "Εθνικού Στρατού" στην διάρκεια του εμφυλίου.

Να παρακολουθούμε τώρα πρώην και νυν δεσποτάδες να αφορίζουν και να χαρακτηρίζουν "δαιμονισμένους" τα στελέχη της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Μητσοτάκη, είναι κάτι που απαιτούσε επιστημονική φαντασία για να το προβλέψεις.

Υ.Γ: Ο τίτλος της ανάρτηση αποκλειστικά και μόνο για να χαμογελάσει ένας σύντροφος. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger