Home » , » Κινητοποίηση καλλιτεχνών (Βίντεο)

Κινητοποίηση καλλιτεχνών (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 | 10:05 μ.μ.


Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε πέρα απ' τα όσα ακούμε στο παρακάτω βίντεο που απαλλοτριώσαμε από την παρουσία που διατηρεί στο διαδίκτυο η συλλογικότητα "Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη".

Απεικονίζει την σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων καλλιτεχνών και των τεχνικών στο χώρο του θεάματος - ακροάματος, για τα αιτήματα των οποίων η κυβέρνηση κωφεύει.

Είναι επίσης συγκλονιστικό το κείμενο που ανέβασε στον λογαριασμός του στο facebook ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς. Το τιτλοφορεί "Τίτλοι Τέλους" και σ' αυτό ανάμεσα στα άλλα σημειώνει: "Σας αποχαιρετώ λοιπόν. Είμαι απελπισμένος και για μένα και την οικογένειά μου και για όλους μας. Δούλεψα μια ζωή πληρώνοντας πάντα τους φόρους μου και χωρίς να πάρω ποτέ ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Την πρώτη φορά που –λόγω καταστροφής- χρειάζομαι ένα σχέδιο από αυτό για να μην καταστραφώ, αυτό με πολεμά"....

"Θα προχωρήσουμε σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων μας, θα το κάνουμε μεγάλη είδηση στο εξωτερικό που -εν αντιθέσει με εδώ- όλοι οι Οργανισμοί Πνευματικών Δικαιωμάτων ενισχύθηκαν μέσα στην πανδημία.

Είναι η έσχατη λύση απελπισίας στην οποία μας οδηγούν. Οι άνθρωποι του τραγουδιού στήριξαν -χωρίς ποτέ να το κάνουν θέμα- πολλούς ανθρώπους στην καταστροφή τους".

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

8 Μαΐου 2020 στις 9:00 π.μ.

Την συγκέντρωση της πρωτομαγιας στο σύνταγμα την καταδικάσατε στη σιωπή

8 Μαΐου 2020 στις 2:41 μ.μ.

Αν παρακολουθούσες το blog μας Τάκη θα έβλεπες ότι είχαμε αναδημοσιεύσει όλο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας 902.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger