Home » , » «Πάρε ανάσα. Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης» το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα

«Πάρε ανάσα. Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης» το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 | 11:40 μ.μ.

Πηγή: 902

«Πάρε ανάσα. Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης». Με χιλιάδες διαδηλωτές να στέλνουν το παραπάνω μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας, που ασφυκτιούν από τα δεσμά που τους επιβάλει το σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία, τον πόλεμο και την προσφυγιά, τον ρατσισμό και κάθε είδους διακρίσεις, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης το συλλαλητήριο δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Αθήνα. Το σύνθημα που έδωσε τον τόνο αποτυπώθηκε σε αφίσες, πικέτες και στο πανό που «απλώθηκε» όταν η πορεία έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία. 

Ξεκινώντας από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και φτάνοντας με πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, από διαφορετικούς χώρους δουλειάς, φοιτητές, σπουδαστές και νεολαία, πήραν μέρος στο πρώτο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώθηκε μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. «Σήμερα διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά», ήταν η απάντηση που έδωσαν στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας που επιδιώκουν να φορτώσουν στις δικές τους πλάτες τη νέα οικονομική κρίση.

Την ίδια στιγμή που η «επόμενη μέρα» μετά την πανδημία έχει φέρει το λαό αντιμέτωπο με την ανασφάλεια, την ανεργία, την απληρωσιά και την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κυβέρνηση και εργοδοσία καλούν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι στο βωμό της «επανεκκίνησης» της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αναλυτικό ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα 902
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger