Home » , » “Του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως...”

“Του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως...”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 | 11:32 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως “κόρη Παπασταύρου, του Θεμιστοκλέους βεβαίως - βεβαίως...” στο έργο “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” πίστευε πως μπορούσε να κάνει οτιδήποτε. Μέχρι που έφαγε χαστούκια, τα οποία κατά βάθος ευχαριστήθηκε! Γιατί έτσι απαιτούσε το σενάριο, με το οποίο δεν συμφωνώ καθόλου, όπως και με τον τίτλο.

Παρόλα αυτά ο αξέχαστος Τσαγανέας με μια μόνο φράση, έλεγε χιλιάδες πράγματα. Κόρη του πλουσίου, γιος πολιτικού, γόνος διάσημης οικογένειας. Που έχει καβαλήσει το καλάμι και πιστεύει πως μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, ακόμα και βιασμό με φόνο, χωρίς να δίνει λογαριασμό, αφού θα τον ξεμπλέξει η “αγία οικογένεια”.
Ο μπαμπάς, του ο θείος του, ο νονός του, ο κουμπάρος του κλπ. Της μάνας του, της αδερφής του και της θείας του το μέσον.

Φυσικά άλλο τα παιδιά των πλουσίων και διάσημων, κι άλλο τα παιδιά της πλέμπας. Αυτά, αν κάνουν λάθος, θα πληρώσουν. Μερικές φορές μάλιστα πληρώνουν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε! Απλά για να δείξει πυγμή ο κηφήνας που κυβερνά.

Η αδικία, η οποία οφείλεται στην κοινωνική ανισότητα, δεν μένει απαρατήρητη. Κι ο κόσμος βρίζει τον προφυρορογένητο ή τη μοσχαναθρεμμένη μαζί με το υπόλοιπο σόι. Δίκαια ασφαλώς. Αλλά για τα ΜΜΕ τα παιδιά των πλούσιων και διάσημων, που οι γονείς τους έχουν σχέσεις επαγγελματικές και που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, είναι αγγελούδια και έχουν (καλώς) όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται.

Αν όμως είναι κάποιος Αναρχικός, τότε γίνεται ντου από μπάτσους και κάμερες στην κουζίνα του, οπότε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα βλέπουμε τα άδεια μπουκάλια και τα μαχαιροπίρουνα, που σίγουρα κατά τους παπαγάλους θα χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικά χτυπήματα! Γιατί που ακούστηκε σε μια κουζίνα να υπάρχουν μπουκάλια και μαχαίρια;

Ο κόσμος λοιπόν δίκαια τα ψέλνει και στην κόρη της τραγουδίστριας, αφού όπως λένε πολλοί βούιξε ο τόπος από το πάρτι, αλλά και την κόρη του πολιτικού που καλεί για πάρτι. Δεν βάζω ονόματα επίτηδες, αν και το ξέρουν οι πάντες για ποιες πρόκειται. Κι αυτό γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα.

Η καραντίνα έχει σπάσει πολλές φορές από τους ίδιους τους πολιτικούς που κοπανάν πρόστιμα με το παραμικρό. Ή βάζουν τους μπάτσους να σπάσουν στο ξύλο τον κόσμο. Εδώ πρέπει να πούμε κάτι. Ένα πάρτι που πιθανό διαδίδει τον ιό είναι σίγουρα κάτι πολύ κακό.

Τι είναι όμως το άνοιγμα των Δημοτικών; Έγκλημα! Ένα ειδεχθές έγκλημα. Οπότε δεν τα βάζω με την κόρη του πολιτικού, που καλεί σε πάρτι, τα βάζω όμως με τον μπαμπά της, που υπερασπίζεται μια εγκληματική πολιτική.

Πόσα παιδάκια συνωστίζονται για ώρες μέσα σε κλειστό χώρο; Χωρίς καμία προφύλαξη; Δίκαια οργίζεται ο κόσμος για τις πλούσιες και διάσημες κορασίδες. Για τα σχολεία όμως που πάνε τα παιδιά μας, τι πρέπει να κάνουμε;

Σήμερα ήρθαν στο σχολικό συγκρότημα της γειτονιάς μου άλλα δυο παιδιά. Έφτασαν έτσι τα 13 σε συνολικό αριθμό 600! Ευτυχώς πολλοί γονείς έχουν μυαλό. Για το Υπουργείο βέβαια η συμμετοχή είναι 123% με ΦΠΑ.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται, γιατί μας κυβερνάνε παράσιτα. Τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς τον πλάγιο τρόπο, το ψέμα, την υποκρισία, αρχίζουν να τους μοιάζουν, να γίνονται αδίστακτα και αδιάφορα.

Αν θέλουμε να βελτιωθεί ο κόσμος, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά. Ένα πρόστιμο σε ένα κακομαθημένο, όταν υπάρχουν χιλιάδες τέτοια, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Κυρία μου, υπάρχουν αποδείξεις. Ζούμε σε μια εποχή που όλα καταγράφονται. Αναθεματισμένα κινητά. Αν και σε πολλούς δεν κάνει τίποτε πια εντύπωση.

Πχ το νέο σκάνδαλο με το Φουρθιώτη είναι πολύ χειρότερο. Εκεί, αν υπήρχε πραγματικό κράτος, ο εισαγγελέας ήδη θα ασκούσε δίωξη και τα λεηλατημένα θα επέστρεφαν στο δημόσιο ταμείο.

Πως να κατηγορήσεις μετά τα παιδιά, όταν ξεσαλώνουν, αφού μια συμμορία ψευτών, απατεώνων και εγκληματιών κάνει τα δικά της πάρτι με πολλά ούζα, κι ακόμα περισσότερους μεζέδες, όλα πληρωμένα από εμάς;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger