Home » , » Μια υποκριτική "Παγκόσμια ημέρα" και τα σοκαριστικά στοιχεία για την παιδική εργασία

Μια υποκριτική "Παγκόσμια ημέρα" και τα σοκαριστικά στοιχεία για την παιδική εργασία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 | 2:26 π.μ.

Αλλη μια απ' αυτές τις υποκριτικά κατοχυρωμένες από κάποιους οργανισμούς "Παγκόσμιες μέρες" έχουμε σήμερα.
Αυτή την φορά έχουμε την σημερινή μέρα, 12 Ιούνη, σαν μια απ' αυτές, που η Διεθνή Οργάνωση Εργασία την έχει χαρακτηρίσει σαν "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας".

Θα ακουστούν τα συνηθισμένα λογίδρια, απ' τους κατ' επάγγελμα ευαίσθητους, και ο καπιταλισμός θα συνεχίσει την πορεία του.

Με την ευκαιρία όμως να παραθέσουμε κάποια σοκαριστικά στοιχεία.
Δεν προέρχονται από κάποια κομμουνιστική οργάνωση αλλά από μελέτη της  Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

 Σε επικίνδυνες δουλειές, όπως μεταλλεία, ορυχεία, φάρμες, κατασκευή παπουτσιών ή καλλιέργεια λουλουδιών, όπου απειλείται άμεσα η σωματική και ψυχική υγεία τους απασχολούνται πάνω από 115 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο.   

Το απαράδεκτο και προσβλητικό για το σύνολο της ανθρωπότητας φαινόμενο εμφανίζεται κυρίως στην Αφρική, την Ασία και στη Λατινική Αμερική, όπου λόγω ακραίας φτώχειας τα παιδιά ωθούνται σε τέτοιες δουλειές.

Οι εργοδότες προτιμούν την παιδική εργασία διότι είναι φτηνή «και επειδή τα παιδιά είναι από τη φύση τους πιο υπάκουα και πειθαρχούν πιο εύκολα από τους ενήλικες, αλλά και πολύ φοβισμένα για να παραπονεθούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του που επισυνάπτεται στην έκθεση ερευνητής του ΟΗΕ, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για την ποιότητα του ανθρώπινου πολιτισμού τον 21ο αιώνα.

Αν δεν εξαλειφθεί ο παγκόσμιος καπιταλισμός, ούτε η παιδική εργασία και εκμετάλλευση θα εκλείψει ούτε η υπόλοιπη βαρβαρότητα που γεννάει αυτό το σάπιο απάνθρωπο σύστημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger