Home » , » Επιλεκτικές ευαισθησίες της ΕΣΗΕΑ

Επιλεκτικές ευαισθησίες της ΕΣΗΕΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 | 4:20 π.μ.

Του Σ. Λ.

Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να βρω χρόνο για να κάνω ένα κείμενο -αφιέρωνα στην ΕΣΗΕΑ από το 1914 μέχρι σήμερα.

Η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών έχει μια ιστορία κάθε άλλο παρά ευθύγραμμη.
Σαν συνδικαλιστικό όργανο έχει γράψει λαμπρές σελίδες αγωνιστικότητας ενώ στις γραμμές της βρέθηκαν λαμπροί αγωνιστές,
Παράλληλα, όμως, είχε και "μαύρες" εποχές. Επειδή δεν έχω πρόθεση να αδικήσω μια τέτοια αναφορά, υπόσχομαι ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθώ αναλυτικά με την ιστορική διαδρομή αυτής της οργάνωσης.

Σ' αυτή την ανάρτηση θα εστιαστώ σε ένα επίκαιρο θέμα που την αφορά. 

Προηγουμένως ένας σύντροφος στο blog μας, σχολίασε τα "άμεσα αντανακλαστικά της ΕΣΗΕΑ" που με ανακοίνωσή της "στηλίτευσε τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video" που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησε τόσες αντιδράσεις.

Μέχρι εδώ καλά και δεν θα γίνουμε κακόπιστοι να αποδώσουμε επιλεκτικές ευαισθησίες στην νεοδημοκρατική διοίκηση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.

Εχουμε όμως μια απορία. Χτες η κρατική τηλεόραση, στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων τσαλαπατώντας κάθε ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μετέδωσε μόνο την αρχική παράγραφο της ανακοίνωσής της, με την οποία στρεφόταν κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ θεώρησε πλεονασμό να μεταδώσει την επόμενη πρόταση που έστω και προσχηματικά αναφέρει ότι: "η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ". Προφανώς αυτή η πρόταση δημιουργεί συνειρμούς στον τηλεθεατή, σχετικά με τον τρόπο που κατανεμήθηκαν τα κονδύλια που αφορούσαν την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό. 
Ενα τέτοιο θέμα όμως, δεν είναι και τόσο ευχάριστο για την κυβέρνηση. Οπότε το τμήμα σύνταξης των ειδήσεων της ΕΡΤ θεώρησε σκόπιμο να "σφάξει", αυτή την πρόταση,

Φανταζόμαστε ότι άμεσα η ΕΣΗΕΑ θα εκδώσει ανακοίνωση καταγγελίας, γιατί το δελτίο κεντρικό ειδήσεων της ΕΡΤ  πέρασε από λογοκρισία την ανακοίνωσή της. 

Ονειρα θερινής νυκτός ε; 😋  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger