Home » , » “Ωφελούμενοι”

“Ωφελούμενοι”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 | 12:16 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175

“Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία),για τον μήνα Μάϊο 2020,ανήλθε σε 1.103.701 άτομα. Από αυτά 536.939 (ποσοστό 48,65%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών...” (στοιχεία ΟΑΕΔ).

Το 53,63% είναι γυναίκες. Υπάρχει αύξηση της επίσημης ανεργίας από πέρυσι κατά 233.559 ανέργους ή 25,13%!

Είμαστε πάλι πάνω από ένα εκατομμύριο. Αν ήταν εκλογές με την αποχή που είχε θα είχαμε το “κόμμα ανέργων” τρίτο με ποσοστό 19,3% και σίγουρα πάνω από 50 βουλευτές!

Επίσης διαβάζουμε πως ξεκίνησαν αιτήσεις στο “Πρόγραμμα προεργασίας για 500 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, Οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου”.
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 7 μηνών. Μετά; Πάλι ανεργία!

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαίως 550€, ασφαλιστικές εισφορές, αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ο εργοδότης; Θα απολαύσει την Υπεραξία των εργαζομένων, χωρίς να καταβάλει απολύτως τίποτα!
Το πλέον εκνευριστικό είναι πως αποκαλούν τους άνεργους που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα “ωφελούμενους”.

Τα καθίκια που σκέφτηκαν αυτόν τον προκλητικό χαρακτηρισμό πρέπει να ξέρουν πως οι μελλοντικοί άνεργοι θα δουλεύουν, δεν παίρνουν τζάμπα λεφτά.
Μάλιστα θα δουλεύουν για 550 ευρώ, ανεξαρτήτως προσόντων, οικογενειακής κατάστασης κλπ. Άρα κάθε άλλο παρά ωφελούμενοι είναι. Μάλλον ριγμένοι πρέπει να λέγονται.

Αν είναι κάποιος ωφελούμενος αυτός είναι ο επιχειρηματίας. Δεν είναι καν εργοδότης, γιατί εργοδότης είναι ο ΟΑΕΔ, αφού αυτός πληρώνει το μισθό και τις εισφορές.

Τα προγράμματα καθώς και η ορολογία κρύβουν μια πάρα πολύ κακή και λάθος νοοτροπία. Πως κάποιοι μας κάνουν “χάρη” που μας παίρνουν στη δουλειά. Καμία χάρη δεν μας κάνουν.
Οι εργαζόμενοι παράγουν και κάποιοι ωφελούνται πράγματι από τους κόπους τους. Στην περίπτωση του προγράμματος το κέρδος για τον ιδιώτη είναι πολύ μεγάλο. Ο εργαζόμενος όχι μόνο δεν κερδίζει, αλλά δουλεύει για λίγους μήνες παίρνοντας μόλις 550 ευρώ. Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα πριν την πανδημία ήταν πάνω από 1.100 ευρώ, δηλαδή διπλάσιος.
Ποιοι λοιπόν ωφελούνται;

Ας σταματήσουν την προπαγάνδα, γιατί ως άνεργο με προσβάλουν.
Η όλη ιστορία είναι να μειωθεί πλασματικά η ανεργία. 500 άνεργοι δήθεν βρήκαν δουλειά.
Αμ δε βρήκαν! Σε εφτά μήνες θα είναι πάλι άνεργοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger