Home » » Ανησυχητικό

Ανησυχητικό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 | 4:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ένας εκπαιδευτικός στην Ξάνθη, βρέθηκε θετικός στον Κορονοϊό.
Ευχόμαστε περαστικά, ταχεία ανάρρωση. Φυσικά δεν ήθελε να κολλήσει, όπως κανένας από αυτούς που έχουν τον ιό.
Ο άνθρωπος αυτός δίδαξε σε 5 σχολεία και ήρθε σε επαφή με 80 άλλους εκπαιδευτικούς. Οι οποίοι βέβαια μπήκαν σε καραντίνα.
Πόσους μαθητές είχε στην αίθουσα που ήταν μια ώρα κλεισμένος μέσα; Αυτό δεν το λένε.
Θεωρούμε πως ο ίδιος κρατούσε αποστάσεις από τα παιδιά. Όμως δεν γνώριζε πως είχε ιό, πιθανό δε να κόλλησε από κάποιο μαθητή, ενώ στις τάξεις δεν υπάρχουν μάσκες και τα παιδιά είναι στριμωγμένα.
Ευτυχώς οι περισσότεροι γονείς δεν τα έστειλαν να αρρωστήσουν, παρά τα όσα λέει το Υπουργείο.

Όλα αυτά προκαλούν ανησυχία.
Όμως το πιο ανησυχητικό είναι κατά τη γνώμη μας το εξής:
Ο άνθρωπος αυτός αν δεν έκανε μόνος του τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο δεν θα ξέραμε πως είχε ιό. Πιθανόν, αν του έπεφτε ο πυρετός, να πήγαινε στο σχολείο πιστεύοντας πως είχε γρίπη, η οποία του πέρασε.
Κατανοείτε ασφαλώς τον κίνδυνο. Θα είχαμε ένα φορέα σε μια αίθουσα με παιδιά χωρίς μάσκες, στριμωγμένα, για μια τουλάχιστον ώρα!

Χαρά που θα έκανε ο μπαμπάς του Κυριάκου, αν ζούσε, καθώς αρκετοί συνταξιούχοι στην Ξάνθη δεν θα μπορούσαν να πάρουν πια σύνταξη.

Το ξαναλέμε, για να το εμπεδώσουν κάποιοι: Το άνοιγμα των δημοτικών είναι έγκλημα. Ειδεχθές έγκλημα.

Τι θα γίνει αν κάποιος μαθητής ή δάσκαλος είναι ασυμπτωματικός, οπότε δεν θα υποψιαστεί ώστε να κάνει μόνος του το τεστ; Θα κολλήσει κι άλλους. Που με τη σειρά τους θα μεταδώσουν τον ιό σε αυτούς που θα αρρωστήσουν βαριά.

Νομίζουμε πως πρέπει να ζητηθούν ποινικές ευθύνες. Η κυβέρνηση έχει το κρίμα στο λαιμό της σε ότι συμβεί.

Το άνοιγμα των δημοτικών τους βρίσκει σχεδόν όλους αντίθετους παρά την πλύση εγκεφάλου. Επίσης 9 στους 10 πιστεύουν πως όλοι οι τουρίστες πρέπει να κάνουν τεστ. Πως ξέφυγε αυτό το ερώτημα σε μαγειρεμένη δημοσκόπηση, απορώ.

Πάντως η κυβέρνηση δεν κάνει το αυτονόητο: Τεστ, όσο το δυνατό περισσότερα τεστ, για να δούμε που βρισκόμαστε πραγματικά. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί χωρίς την πραγματική εικόνα βαδίσουμε στα τυφλά, σε ένα μέρος που είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Πολύ πιθανό να πατήσουμε κάποια.

Εδώ δεν υπάρχει ατομική ευθύνη. Υπάρχει εγκληματική πολιτική. Πολιτική που έχει σκοπό το κέρδος. Οι δούλοι γονείς πάνε να δουλέψουν, να βγάλουν λεφτά γιατί ο Μητσοτάκης δίνει στους κουμπάρους και τα βαφτιστήρια, όσα θα έδινε στους γονείς για να μείνουν σπίτι ή στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Για να πάρουν περισσότερα οι απατεώνες του κόμματος!

Η πολιτική του Μητσοτάκη θα ρημάξει και τον τουρισμό. Οι τουρίστες δεν είναι ηλίθιοι. Θα καταλάβουν, αν κολλήσουν στην Ελλάδα. Και αν συμβεί διάδοση του ιού, ο Ελληνικός τουρισμός θα πεθάνει, ακόμα κι αν βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο τα επόμενα χρόνια. Γιατί η αξιοπιστία της χώρας θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Παίρνουν μέτρα επικοινωνιακά κι όχι ουσιαστικά. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Το οποίο θα πληρώσουμε εμείς.

Αντισταθείτε και ζητήστε τα αυτονόητα. Γιατί μετά θα μεταθέσουν τις ευθύνες τους στα θύματα τους, εμάς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger