Home » , » Μαζικό συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις πρακτικές της κυβέρνησης που τους οδηγούν στη φτωχοποίηση και την ανεργία,

Μαζικό συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις πρακτικές της κυβέρνησης που τους οδηγούν στη φτωχοποίηση και την ανεργία,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 | 4:33 μ.μ.

Οι σχεδόν 1000 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και καιρό προχωρούν σε συνεχείς κινητοποιήσεις, αφού τους τελευταίους μήνες η διεύθυνση της επιχείρησης τους υποχρέωσε να δουλεύουν εκ περιτροπής, τους μείωσε περίπου το 30% των καθαρών αποδοχών τους, τους έκοψε το επίδομα άδειας ενώ δεν πλήρωσε και το δώρο Πάσχα. 

Και εκτός απ' αυτά η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει την επιχείρηση στην πολυεθνική, ισραηλινών συμφερόντων, GSOL, η οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες διαθέτει δύο ορυχεία νικελίου, το ένα στη Δομινικανή Δημοκρατία και το άλλο στη Βόρεια Μακεδονία, κάτι που σημαίνει ότι τους αναμένουν νέα δεινά.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, οι πρακτικές της κυβέρνησης οδηγούν στην απαξίωση τα εργασιακά τους δικαιώματα, οδηγώντας τους, στη φτωχοποίηση και την ανεργία, παράλληλα με την ανυπολόγιστη ζημιά που θα υποστεί η δημόσια περιουσία.

Σήμερα, λοιπόν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν μαζί με τις οικογένειες τους, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών για να στείλουν το μήνυμα ότι θα αντισταθούν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Ανδρέας Κορέτζελος σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του, -«Δεν ξεχνάμε τους 80 νεκρούς μας», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους εργάτες που έχασαν την ζωή τους στον εργασιακό χώρο της επιχείρησης-, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ και τη σημασία της λειτουργίας της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν πλήθος συνδικάτων και εργατικών σωματείων.

Στο σημερινό  συλλαλητήριο έδωσαν το παρόν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Την παρουσία του στην κινητοποίηση έδωσε και ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε στην δήλωσή του:
"Ο αγώνας συνεχίζεται. Ο αγώνας που έχουν δώσει αυτούς τους μήνες με αγωνιστικότητα και μαχητικότητα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ είναι σημαντική παρακαταθήκη. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα. Μόνο με τον αγώνα μπορούν να ευοδωθούν τα αιτήματα, να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger