Home » , , » Οι πνευματικές διδαχές του δεσπότη Σύρου, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι πνευματικές διδαχές του δεσπότη Σύρου, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 | 8:46 μ.μ.


Κατανοούμε πλήρως γιατί ο δεσπότης Σύρου Δωρόθεος υποδέχτηκε με τόσο θερμά λόγια τον πρωθυπουργό  «Σας οφείλουμε όλοι ευγνωμοσύνη, διότι προλάβατε μέσα στην πρόνοιά σας για την πατρίδα μας, τα χειρότερα... Και η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή ήρθε συναρωγός και συναντιλήπτορας, παρότι μερικά πράγματα ήσαν δύσκολα», ήταν κάποια απ' τα λόγια που συμπεριλαμβάνονται στο τροπάρι που απεύθυνε ο θρησκευτικός ποιμενάρχης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ότι ο Αμβρόσιος έχει άλλη άποψη και αφόρισε τον "άριστο" ηγέτη της Ελλάδας, ας το θεωρήσουμε λεπτομέρεια ξεπερνώντας το.

Επειδή όμως τυγχάνει να έχουμε στοιχειώδη μνήμη προβληματιζόμαστε αν ο "ο παπάς που θέλει την μίζα του", όπως τον αποκαλούσαν συνεργάτες του καταδικασμένοι για εκβιασμούς και εμπόριο ναρκωτικών, στους οποίους έχει αναθέσει την διαχείριση του χρυσού από τα "τάματα" των πιστών στο "ιερό κατάστημα" της Τήνου, αυτό το "σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη" που απεύθυνε στον Μητσοτάκη, είχε και πιο ιδιοτελή προσωπική αναφορά.

Προφανώς και δεν γνωρίζουμε αν ο δεσπότης Σύρου, Δωρόθεος είναι "Νταβατζής", "τρελή", "μεγάλη καλιαρντή", και "ψεύτρα", χαρακτηρισμοί που του απέδωσαν πρώην στενοί συνεργάτες του 'αγίου".

Γνωρίζουμε όμως ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόλις πριν τρία χρόνια είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του γιατί αυτός ο δεσπότης είχε αναθέσει σε μια ομάδα με επικεφαλής τον Πάνο Μπαμπάμτση ένα άτομο καταδικασμένο σε οκτώ χρόνια φυλακή για εκβιασμό και τον καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών Μανώλη Παπουτσάκη, να διαχειρίζονται τα πολύτιμα μέταλλα από τα τάματα που κάνει το χριστεπώνυμο πλήθος στην μεγαλόχαρη, παίρνοντας φυσικά και την μίζα του. 

Και αναρωτιόμαστε. Τι συνέβη στην πορεία και όλο αυτό το τεράστιο σκάνδαλο εξαφανίστηκε από την δημοσιότητα. Μήπως κάποιος νέος Μωυσής έκανε το θαύμα του και ο Μητροπολίτης αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του;

Εντάξει, κακόπιστοι είμαστε εμείς, ότι θέλουμε μπορεί να υποθέτουμε. Δεν φτάσαμε ακόμα στο σημείο να ποινικοποιείται η σκέψη.

Για να μην προβούμε, λοιπόν, εμείς,  σε περαιτέρω σχολιασμό για την επαφή που είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον ποιμενάρχη, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτή μας την ανάρτηση για το ποιόν του ρασοφόρου, ο οποίος εκδήλωσε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger