Home » , » Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών ταράζει τα νερά στον πολιτισμό

Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών ταράζει τα νερά στον πολιτισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 | 8:30 μ.μ.

Μας στάλθηκε από Τέχνη Εν Κινήσει

H Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών είναι μια νέα μόνιμη συνέλευση βάσης, μια νέα συσπείρωση στο χώρο του πολιτισμού (κυρίως ηθοποιοί) που θα δρα ποικιλόμορφα -και μέσα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών- αλλά και έξω από το πλαίσιο των παραδοσιακών σωματείων.

Στο αναλυτικό κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα αναφέρονται αναλυτικά οι στόχοι και η ανάγκη δημιουργίας αυτής της συλλογικότητας.

Δεν θα πληρώσουμε και αυτή την κρίση. Δεν είμαστε επαίτες. Η ρητορεία των «μέτρων στήριξης» είναι η παραδοχή της κυβέρνησης της ΝΔ ότι αγνοεί τον πολιτισμό, ότι θα τον συμπεριλάβει στην ατζέντα της μόνο εφόσον αυτός πάρει τη μορφή του ανταποδοτικού εμπορεύματος, και θα εξακολουθεί να τον εκχωρεί σε μια πολιτιστική ολιγαρχία ιδιωτών παραγωγών και ευαγών ιδρυμάτων. Με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης θα αποτελειώσει τις ήδη διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και θα αναλάβει ακόμη πιο ολοκληρωτικά την παραγωγή πολιτισμού και ιδεολογίας στη χώρα μας, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 Βασική μας πρόθεση είναι ο καθένας από μας να είναι ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι μιας διαδικασίας άμεσης δημοκρατίας. Έτσι, συσπειρωθήκαμε ισότιμα σε μια μόνιμη συνέλευση βάσης που διαρκώς εμπλουτίζει τα ερωτήματά της, με κυρίαρχο πρόταγμα αυτό της αλληλεγγύης και της συλλογικής μαχητικής διεκδίκησης, τονίζεται στο κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις της Συνέλευσης Αγωνιζόμενων Ηθοποιών καθώς και το ψηφοδέλτιο  με το οποίο παίρνουν μέρος στις εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. Διαβάστε αναλυτικά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger