Home » , » Outsourcing - Απροσεξίες

Outsourcing - Απροσεξίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 | 7:46 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

O Παπαγγελόπουλος, έχει και τη δική του ατζέντα, κάνει και το δικό του outsourcing, έλεγε ο Παππάς στον Μιωνή. Τον όρο outsourcing τον μάθαμε από τις ξένες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σε ελεύθερη απόδοση θα τον μεταφράζαμε ως «υπεργολαβίες».

Συνήθως, όταν μια καπιταλιστική επιχείρηση θέλει να ρίξει τους μισθούς των εργατών της, δίνει κομμάτια της δουλειάς σε εξωτερικούς εργολάβους, οι οποίοι χρησιμοποιούν υποαμειβόμενη και «μαύρη» εργασία, παραβιάζουν τα ωράρια και εν γένει την εργατική νομοθεσία. Ετσι, βαθμιαία, η «μαμά» καπιταλιστική επιχείρηση ξεφορτώνεται εργάτες που είχαν καταφέρει, με οργανωμένους αγώνες, να κερδίσουν καλύτερα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο Παππάς χρησιμοποίησε τον όρο outsourcing με την κυριολεκτική του έννοια: ο Παπαγγελόπουλος κάνει τη δική μας δουλειά (τη δουλειά του «μαγαζιού» ΣΥΡΙΖΑ), αλλά κάνει και δικές του δουλειές, με εξωτερικούς συνεργάτες, με εργολάβους. Οσο δε χαλάει τη δουλειά του «μαγαζιού» δεν έχουμε πρόβλημα. Πρόβλημα θα έχουμε αν τη χαλάσει…

ΥΓ. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, που έμεινε παροιμιώδης: «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι 500 εκατομμύρια». Σε δραχμές ήταν το ποσό και η υπόθεση αφορούσε στέλεχος που είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση μεγάλης ΔΕΚΟ. Ας μην παριστάνουν, λοιπόν, κάποιοι τους ανθρώπους που έπεσαν από τα σύννεφα.

Απροσεξίες

Οταν για πρώτη φορά ο Μιωνής εμπλέχτηκε στις διαδικασίες της Προανακριτικής, αποκαλύπτοντας τις συναντήσεις του με Παππά και Παπαγγελόπουλο, στο γραφείο του πρώτου, ο Παπαγγελόπουλος το έπαιξε άσχετος. «Πιέστηκα από τον κ. Παππά, ο οποίος είχε κι αυτός πιεστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση, να δεχτεί τον κ. Μιωνή», είπε, για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στη σύσκεψη του Μαξίμου. Αυτή η σύσκεψη έγινε στις 10 Μάρτη του 2016. Η συνάντηση Παππά-Μιωνή στην Κύπρο, στην οποία ο σιωνιστής επιχειρηματίας-πράκτορας πήγε καλωδιωμένος και κατέγραψε τον Παππά, έγινε στις 21 Μάη του 2016. Δηλαδή, δύο μήνες και δέκα μέρες αργότερα.

Σ' αυτή τη συνάντηση, ο Μιωνής στρέφει συνεχώς την κουβέντα γύρω από τον Παπαγγελόπουλο και ζητά από τον Παππά να τον χαλιναγωγήσει (τον Παπαγγελόπουλο). Δε θα έκανε κάτι τέτοιο αν δεν είχε προηγούμενα με τον Παπαγγελόπουλο. Επομένως, ο Παπαγγελόπουλος έλεγε ψέματα όταν παρίστανε τον άσχετο, που ενεπλάκη στην υπόθεση από τον Παππά.

Ο Παπαγγελόπουλος είχε προηγούμενα με τον Μιωνή και ο τελευταίος είτε έβαλε τον Νετανιάχου να παρέμβει στον Τσίπρα είτε είχε απευθείας δίαυλο με τον Παππά (από την οικειότητα μεταξύ τους αυτό φαίνεται ως το πιθανότερο) και του ζήτησε να τον απαλλάξει από την πίεση που του ασκούσε ο Παπαγγελόπουλος. Το λόγο για τον οποίο του ασκούσε πίεση μπορούμε να τον φανταστούμε, θα θέλαμε όμως να μας τον εξηγήσει ο… αθώος Παπαγγελόπουλος. Ο οποίος φάνηκε απρόσεκτος όταν δήλωσε παντελώς άσχετος (εδώ που τα λέμε, πού να φανταστεί ότι ο Μιωνής έπιασε κορόιδο τον Παππά, τον έβαλε να κελαηδίσει και τον κατέγραψε)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger