Home » , » Θ. Καμπαγιάννης: Αστυνομικοί στήνουν κατηγορητήρια & λειτουργούν ως συμμορία

Θ. Καμπαγιάννης: Αστυνομικοί στήνουν κατηγορητήρια & λειτουργούν ως συμμορία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 | 4:42 μ.μ.


Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Θυμόμαστε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια το 2012-2013 να μιλάει για "μεμονωμένα περιστατικά" την εποχή που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής χτυπούσαν μετανάστες σε καθημερινή βάση.
Την ίδια ακριβώς φράση χρησιμοποίησε ο Χρυσοχοϊδης - "μεμονωμένα περιστατικά" - για τα διαδοχικά γεγονότα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας: υπόθεση Ινδαρέ, ΑΣΟΕΕ, πλατείες Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου, Σεπόλια, ξυλοδαρμός Βασίλη Μάγγου μέχρι και τα πιο πρόσφατα των τελευταίων ημερών.

Δεν μας είπε βέβαια ποιο από αυτά τα περιστατικά ήταν τελικά το "μεμονωμένο". Μέχρι να μάθουμε, έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για συστημικό πρόβλημα, βασιζόμενοι πάντοτε σε γεγονότα και όχι σε εκτιμήσεις:

"...Έχουμε αστυνομικές καταθέσεις οι οποίες στήνουν κατηγορητήριο σε βάρος ανθρώπων που συλλαμβάνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι οποίες τελικά καταπίπτουν στο ακροατήριο καθώς αποδεικνύονται προσχηματικές, ειδικά όταν υπάρχει βίντεο ή φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό των πρακτικών της ΕΛΑΣ και αυτό καταλύει κάθε έννοια έννομης τάξης.

Είναι εκρηκτικό το μίγμα των τελευταίων ημερών ...  η εικόνα της ΕΛΑΣ είναι στο Ναδίρ.  Η εικόνα των αστυνομικών της ομάδας «Δράση» είναι μια εικόνα συμμορίας του κοινού ποινικού δικαίου... 

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν τιμωρεί αστυνομικούς για τέτοιες καταγγελίες αλλά στην πραγματικότητα ενεργητικά συγκαλύπτει τις ευθύνες τους.

Αν συνδέσει κανείς όλα αυτά τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα με όσα περιλαμβάνονται σε επίσημα έγγραφα για το κύκλωμα στην Αστυνομίας καθώς αποκαλύπτεται ότι ηγετικά στελέχη της ΕΛΑΣ εμφανίζονται ως νονοί κυκλώματος πώλησης προστασίας σε μαγαζιά της Αθήνας, δείχνει την κατάσταση... πρόκειται για οξύτατο ζήτημα δημοκρατίας και συστημικό πρόβλημα."

Στον ρ/σ 105.5 Στο Κόκκινο με την Julie Tsiga.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger