Home » , » Περίεργες συμπτώσεις με καταιγισμό αποκαλύψεων για συμμετοχή αστυνομικών σε εγκληματικές συμμορίες

Περίεργες συμπτώσεις με καταιγισμό αποκαλύψεων για συμμετοχή αστυνομικών σε εγκληματικές συμμορίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 | 1:28 μ.μ.


Του Σ.Λ

Ενα ερωτηματικό που μου έχει δημιουργηθεί είναι  γιατί αυτές τις μέρες υπάρχει ένα μπαράζ αποκαλύψεων διεφθαρμένων αστυνομικών και αν αυτό έχει κάποια σχέση το ότι "ξεθάφτηκε" και πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Τις τελευταίες ώρες ήρθε η αποκάλυψη ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής του Κιλκίς μαζί με 3 (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5) υφισταμένους του αστυνομικούς συμμετείχε "σε ένα τεράστιο κύκλωμα το οποίο ενέχεται σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και λαθρανασκαφών, σε λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμα και στην διακίνηση πλαστών διαβατηρίων και άλλων εγγράφων σε μη νόμιμους μετανάστες".

Την επόμενη είδηση την έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η αστυνομία και αναφέρει ότι εξαρθρώθηκε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, με κέντρο τον Πειραιά τα μέλη της οποίας "διέπρατταν συστηματικά εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και ναρκωτικών, τοκογλυφίες, απάτες κ.α. αδικήματα". Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ηγετικό ρόλο στην συμμορία είχαν δυο ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας ενώ συμμετείχε άλλος ένας αστυνομικός.

Σε όλα αυτά τον απόηχο της αποκάλυψης της μεγάλης συμμορίας των εκβιαστών στην οποία συμμετείχαν 35 αστυνομικοί και μάλιστα ορισμένοι απ' αυτούς υψυλόβαθμοι αξιωματικοί με νευραλγικές θέσεις στο Σώμα.

Εκτός απ' αυτά το πολύ ενδιαφέρον για μένα είναι το τρισέλιδο σημερινό δημοσίευμα της "ΕφΣυν". Το προβάλλει μάλιστα πρωτοσέλιδα με τον τίτλο "Ο αόρατος προστάτης του δολοφονημένου Σωκράτη Γκιόλια" (Εννοεί τον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη).

Επειδή τυχαίνει αυτό το διάστημα να ασχολούμαι μ' αυτό το θέμα και να έχω σχηματίσει μια έστω επιφανειακή άποψη, διαβάζοντας το κείμενο της Εφημερίδας των Συντακτών αποκόμισα μια περίεργη αίσθηση. Κάτι δεν μου κάθισε καλά. Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν επιτρέπονται επιπόλαιες εκτιμήσεις αν δεν το αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα, το δημοσίευμα, αργότερα θα το παραθέσω εγώ ολόκληρο στο μπλοκ μας.

Το απογευματάκι που θα κυκλοφορήσει η Realnews και όπως γνωρίζω θα έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον κείμενο, θα το δω κι αυτό και θα επανέλθω.

Δείτε το παρακάτω βίντεο έχει την σημασία του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger