Home » , » Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις προαναγγέλλει το "Documemto" - ΕΥΠ: Η πιο βρόμικη υπηρεσία του ελληνικού κράτους

Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις προαναγγέλλει το "Documemto" - ΕΥΠ: Η πιο βρόμικη υπηρεσία του ελληνικού κράτους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 | 10:36 μ.μ.

Λέτε να έχουμε μπει σε αδήλωτη προεκλογική περίοδο και τα "μυστικά όπλα" των κομμάτων εξουσίας να αρχίζουν να εμφανίζονται; Παρακινδυνευμένη η όποια κατηγορηματική εκτίμηση, αλλά η άποψη που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία και η οποία αναφέρει ότι "ο Ρουμπάτης θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα των εκλογών", δεν φαίνεται να απέχει και πολύ απ' την πραγματικότητα.

Αύριο το απόγευμα που θα κυκλοφορήσει το Documento θα γνωρίζουμε την βαρύτητα των αποκαλύψεων του, όπως αυτές τις αναφέρει ο εκδότης της εφημερίδας σε τουιτάρισμα του.

Κάποιες παρατηρήσεις όμως μπορεί να κάνουμε
Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, και με προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα, διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης.
Αυτός δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Εχει μια μακρά δημόσια παρουσία. Από την εποχή που απασχολούταν στις εκδόσεις Κοσκωτά, μέχρι την θητεία του σαν κυβερνητικό εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα ικανό άτομο του παρασκηνίου. Οταν λοιπόν στις 30/1/15 ανέλαβε την διοίκηση της πιο βρόμικης υπηρεσίας του ελληνικού κράτους διαπίστωσε ένα αδυσώπητο πόλεμο ανάμεσα στις κλίκες -είχαν στηθεί επί διοίκησης Μπίκα και συνεχίστηκαν επί Δραβίλλα- μέσα στην ΕΥΠ.

Πράκτορες και τεχνικοί της ΕΥΠ είχαν στήσει έναν μηχανισμό υποκλοπών, εκβιασμών, επιλεγμένης πληροφοριοδότησης πολιτικών και μπίζνας πληροφοριών,
Οπως όμως συμβαίνει και στις καλύτερες συμμορίες υπήρξαν αλληλοκαρφώματα και κάποια απ' αυτά τα λαμόγια προσέγγισαν τον Ρουμπάτη.
(Ολη αυτή η ιστορία έφερε τον.κωδικό ΟΛΕΦΕίχε στηθεί δηλαδή μια ιδιωτική ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ, αλλά το θέμα δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα αυτής της ανάρτησης).

Ο Γ. Ρουμπάτης, λοιπόν, με το που αναλαμβάνει την διοίκηση της ΕΥΠ και αποκτά γνώση για το τι κατάσταση επικρατεί στο εσωτερικό της, έχοντας την απόλυτη συμπαράσταση του τότε πρωθυπουργού Τσίπρα, στήνει τον δικό του μηχανισμό. 
Περιθωριοποιεί όλα τα στελέχη της ΕΥΠ που δεν είχε εμπιστοσύνη, προσλαμβάνει δεκάδες άτομα της επιλογής του και παράλληλα η κυβέρνηση του χορηγεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να αποκτήσει η ΕΥΠ  υπερσύγχρονο εξοπλισμό με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιεί πάσης φύσεως υποκλοπές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, σε διαδικτυακές επικοινωνίες και με την συνδρομή πρακτόρων να πραγματοποιεί ασφυκτικές παρακολουθήσεις "επιλεγμένων ατόμων".

Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Ρουμπάτης έχει φακελώσει δεκάδες πρόσωπα και η πηγή των δημοσιευμάτων του Documento είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

Στο θέμα θα επανέλθουμε αύριο μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας. 

Υ.Γ: Και κάτι σχετικά άγνωστο. Πιθανόν γιατί ο Ρουμπάτης αισθάνθηκε ενοχές για την συνεργασία της υπηρεσίας του με την ΜΙΤ η οποία στράφηκε ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές  που ζούσαν στην χώρα μας, δεν δέχτηκε -όπως τον πίεσαν- η ΕΥΠ να εμπλακεί σε προβοκάτσια σε βάρος αναρχικής συλλογικότητας.
Αυθαίρετη εκτίμηση αλλά τυχαίνει να έχουμε υπ' όψιν μας κάποιες πληροφορίες που δεν γίνεται να κοινοποιήσουμε. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Ιουλίου 2020 στις 11:44 π.μ.

Ο ρόλος, τα έργα και τα "παρεργα" του Ρουμπάτη αξίζουν βαθιάς έρευνας, μέχρι το... κόκκαλο. Όσο για τον Βαξεβανη και τα δημοσιεύματα του... νομίζω υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί κανείς, εκτός και εάν θέλει να διερευνήσει τις πηγές και τους στόχους των δημοσιευμάτων του

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger