Home » , » Το καθεστώς της Αγκυρας προβαίνει στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης σε απεργούς πείνας

Το καθεστώς της Αγκυρας προβαίνει στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης σε απεργούς πείνας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 | 7:51 π.μ.

Από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

Γεια σας, σας γράφουμε από την επιτροπή  αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, για την υπόθεση των 2 δικηγόρων, του Νομικού Γραφείου του Λαού, που ασκούσαν το επάγγελμα τους στην Τουρκία και συνελλήφθησαν γιατί μάχονταν για  δικαιοσύνη και ελευθερία.

Σύνολο τους δόθηκε ποινή κάθειρξης 159 έτη. Η Ebru Timtik και ο Aytaç Ünsal, εναντιόμενοι σ' αυτή τη συνθήκη πλήρους αδικίας, ξεκίνησαν απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Όντας πάνω από 200 μέρες απήχθησαν από τη φυλακή και οδηγήθηκαν με τη βία στο νοσοκομείο για να τους υποβάλουν στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης με στόχο, να τους αναγκάσουν να σταματήσουν την Αντίσταση τους.

Κρατούνται όμηροι στο νοσοκομείο για 13 ημέρες. Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο, καθώς προκαλεί μεγάλες βλάβες στον εγκέφαλο, μέχρι και ακαριαίο θάνατο.

Για να σταματήσει η προσπάθεια αναγκαστικής σίτισης εναντίον της Ebru και του Aytaç, καλούμε τον κόσμο να κάνει ένα βίντεο, να εκφράσει την αλληλεγγύη του και με αυτό τον τρόπο να φωνάξουμε όλοι μαζί πως:
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση της Ebru και του Aytaç και ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο.

Ακόμη και ένα  βίντεο είναι μια μεγάλη υποστήριξη σε αυτούς, γιατί δυναμώνει τη φωνή τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

13 Αυγούστου 2020 στις 1:27 μ.μ.

Προσοχή στον τίτλο του άρθρου: της Άγκυρας, με "γ" όχι με "η"!!! Ξέρεις, σύντροφε επιμελητή ύλης, μου έχει μείνει η συνήθεια να επισημαίνω τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν, επειδή πριν 25-30 χρόνια εργαζόμουν καθημερινά ως διορθωτής κειμένων σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδόσεις βιβλίων. Έτσι αυτό που μπορεί να σου φαίνεται τώρα σχολαστικισμός,για μας που δουλεύαμε στο χώρο του Τύπου ήταν ο απαράβατος κανόνας: Πρώτα διορθώνουμε το τυπογραφικό δοκίμιο και έπειτα δημοσιεύουμε το άρθρο. Ιδιαιτέρως προσέχουμε τους τίτλους των άρθρων! Στην εφημερίδα με τη λινοτυπική έκδοση, και τέτοιες ήταν οι επαρχιακές εφημερίδες ακόμη και στη δεκαετία του 1990, διορθώναμε τότε δύο προεκτυπώσεις κάθε βράδυ πριν τυπωθεί το φύλλο, μια επί του κάθε άρθρου ή τίτλου χωριστά και μια επί της κάθε σελίδας συνολικά. Τώρα ευτυχώς η ηλεκτρονική τεχνολογία και το διαδίκτυο μας δίνουν την ευκαιρία άμεσης και ανά πάσα στιγμή διόρθωσης των παροραμάτων (errata τα έλεγαν οι λατινομαθείς παλιοί εκδότες στην τελευταία σελίδα κάθε βιβλίου), πράγμα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στις εφημερίδες, αν μας ξέφευγε το λάθος στη διόρθωση και πήγαινε στην τελική εκτύπωση. Τώρα απλώς μας 'τη φέρνει' πολλές φορές το πληκτρολόγιο αφής και η πρόβλεψη που υπάρχει ,σε αυτό και που συχνά δεν έχει καμία σχέση με την ορθή ελληνική σύνταξη! Πολλούς χαιρετισμούς και όσο μπορούμε,όλοι μας, περισσότερη προσοχή στην εμφάνιση των κειμένων.

13 Αυγούστου 2020 στις 8:09 μ.μ.

Αυτό ήταν λάθος εκ παραδρομής. Πέρα απ' αυτό όμως το τελευταίο διάστημα "υπολειτουργούμε" και από την επόμενη βδομάδα θα είμαστε ακόμα πιο χειρότερα. Ευτυχώς κάποιοι σύντροφοι έχουν την δυνατότητα για κάποιες μέρες διακοπών....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger