Home » , » Δεσπότης Δωρόθεος: Παρασάγγας μπροστά από άλλους, εντελώς στόκους, συναδέλφους του.

Δεσπότης Δωρόθεος: Παρασάγγας μπροστά από άλλους, εντελώς στόκους, συναδέλφους του.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 6:01 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Σήμερα, 15 Αυγούστου 2020 και ώρα 12 και 15' το μεσημέρι, ο δεσπότης στον οποίο αναφέρεται αυτό το δημοσίευμα, με όχι και τόσο ...κολακευτικό τρόπο, πρωταγωνιστεί σε .. ντοκιμαντέρ του κρατικού καναλιού σχετικά με το "θαυματουργό" προσκύνημα της Τήνου.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το ότι, σε αντίθεση με τις θεούσες που συνεπικουρούν την τηλεοπτική δοξολογία, ο ίδιο ο συγκεκριμένος δεσπότης είναι πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος: εστιάζει σε κάποια υποτίθεται διαρκή κοινωνική προσφορά που έχει το Ίδρυμα διαχείρισης των ταμάτων της Τήνου, ενώ παραδέχεται ουσιαστικά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΜΑΤΑ στην Τήνο, του είδους που προπαγανδίζουν οι "ταλιμπάν" και οι καλόγεροι.

Ο ίδιος, επειδή θεωρεί "ζωντανή" τη χριστιανική 'πίστη', δηλώνει πως αυτή δεν έχει ανάγκη από θάματα του τύπου "οι κουτσοί περπατούν" κι "οι νεκροί ανασταίνονται", αλλά συμβολικά ονομάζει "θάμα" το γεγονός ότι μέσα από τη θρησκευτική μυθολογία και την όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα του προσκυνήματος της Τήνου ηρεμούν και ...γαληνεύουν με τις παρηγόριες των παπάδων ορισμένοι φουκαράδες που υποφέρουν από σοβαρά προσωπικά ή οικογενειακά προβλήματα ή πάσχουν κάποια προσωπικά-ψυχολογικά αδιέξοδα!!!

Ναι, έτσι επί λέξει! Είναι σας λέω πανέξυπνος για τα συμφέροντα του ιερατείου που εκφράζει ο Δωρόθεος και ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει πια παιχνίδι με ξεπερασμένες μόδες προπαγάνδας του εμπορεύματος, γιατί και το παραμύθι έχει και τα όριά του, επομένως από αλλού πρέπει να πιαστεί το σύγχρονο ιερατείο για να εξακολουθεί να είναι προσοδοφόρο το επάγγελμα!

Με την έννοια αυτή ο κ. Δωρόθεος είναι παρασάγγας μπροστά από άλλους, εντελώς στόκους, συναδέλφους του.
Υποψιάζομαι λοιπόν μην τυχόν και από ζήλια αυτοί οι στόκοι κυκλοφορούν τέτοιες φήμες για την προσωπική ζωή του παραπάνω ατόμου. Συνηθίζονται κάτι τέτοιες συκοφαντίες σε κύκλους ρασοφόρων από μίσος και αντιζηλία.

Εμάς ελάχιστα μας ενδιαφέρει η προσωπική ζωή και οι επιλογές κάθε ατόμου. Τα σχετικά πάλι με την οικονομική διαχείριση του ιδρύματος Τήνου, δεν τα γνωρίζω και δεν μπορώ να κρίνω τυχόν καταγγελίες κατά του εν λόγω ρασοφόρου.

Κατά τη δική μου άποψη, εμείς ως Μαρξιστές, βλέποντας τις πανέξυπνες πραγματικά μεθόδους του δεσπότη αυτουνού, που προσπαθεί να διαιωνίσει τη μυθολογία του, πιάνοντας όμως στο δίχτυ ένα κάπως πιο νοήμον κοινό από τους συνήθεις "ταλιμπάν", ένα μόνο μπορούμε ακόμα να επισημάνουμε εν είδει συμπεράσματος: αυτά που λέει στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Δωρόθεος για τη μεταφυσική παρηγοριά σε άτομα με σοβαρές διαταραχές και αδιέξοδα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση του πραγματικού νοήματος της περίφημης φράσης του ΜΑΡΞ, ότι δηλ .η θρησκεία είναι το όπιο των λαϊκών μαζών (δηλ. ένα πρόσκαιρο αναλγητικό φάρμακο του 19ου αιώνα, ώστε να λησμονούν για λίγο τη φρίκη των προβλημάτων τους, μέσα από μια ατομική ψευτοδιέξοδο!).

Από την άποψη αυτή ευχαριστούμε πολύ το δεσπότη Σύρου και Τήνου!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

15 Αυγούστου 2020 στις 6:58 μ.μ.

Η ρήση του Μαρξ πως η θρησκεία είναι το όπιο του Λαού, στην πραγματικότητα την πρωτοείπε ο Φόυερμπαχ. Σήμερα υπάρχουν και άλλα όπια όπως τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης, αποπροσανατολισμού και ψευδολογίας...

15 Αυγούστου 2020 στις 8:03 μ.μ.

Καμιά αντίρρηση, αγαπητέ φίλε. Ο Φόυερμπαχ ήταν ένας πολύτιμος δάσκαλος του Καρλ Μαρξ και συνέβαλε στην τελική διαμόρφωση της φιλοσοφίας του, έστω και μέσα από την υπέρβαση του δάσκαλου από το μαθητή. Απλώς τη φράση αυτή για το όπιο των λαών, συνηθίζουν να αποδίδουν στον Μαρξ. Φυσικά και συμφωνώ μαζί σας για τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης και το ρόλο τους. Το σημερινό σχόλιο το έγραψα, επειδή είδα χτες στο Βαθύ Κόκκινο σε κάποιο άρθρο, την επανάληψη κάποιων κατηγοριών για το δεσπότη της Σύρου, ενώ σήμερα που είδα το ίδιο αυτό άτομο στην τηλεόραση, μου έδωσε την εντύπωση ενός πανέξυπνου ιδεολογικού αντιπάλου. Υπέθεσα λοιπόν ότι οι προσωπικές αναφορές ορισμένων στο άτομό του, που διαχέονται στον Τύπο και στο διαδίκτυο, φτάνοντας ο αντίχτυπος μέχρι τον προλεταριακό επαναστατικό Τύπο, μπορεί και να είναι υπερβολές η και κακοήθειες προερχόμενες από άλλα άτομα του εκκλησιαστικού χώρου τα οποία τον μισούν. Είναι σαν να λέω στο site: Προσέξτε περισσότερο πριν αναπαράγετε κάποιους χαρακτηρισμούς! Εγώ δεν θα επαναλάμβανα ποτέ σε ένα δικό μου site παρόμοιες κατηγορίες προσωπικού χαρακτήρα, που άλλοι έχουν διαδώσει, εναντίον οιουδήποτε πολιτικού ή ιδεολογικού αντιπάλου. Στάθηκα επομένως μόνο στην ουσία των απόψεων που ο άνθρωπος αυτός διατύπωσε στην ΕΡΤ.

16 Αυγούστου 2020 στις 2:03 π.μ.

Σύντροφε Νίκο διάβασες τις παραπομπές στο κείμενο; Δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα ατιμωτικά αδικήματα που κατηγορείται ο παπάς να έχουν πηγή ενδορασοφορική αντιπαράθεση. Τα όσα αναφέρονται στην σχετική δικογραφία είναι χαρακτηριστικά για την δράση του εγκληματικού κυκλώματος στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο δεσπότης. Αρα δεν ισχύει η εκτίμηση ότι μπορεί να είναι"υπερβολές η και κακοήθειες προερχόμενες από άλλα άτομα του εκκλησιαστικού χώρου τα οποία τον μισούν". Και φυσικά ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορούσαμε να το αποσιωπήσουμε πόσο μάλλον όταν συνεχώς κάνουμε λόγο για "Εκκλησία Α.Ε"

16 Αυγούστου 2020 στις 8:37 π.μ.

Δεν αναφέρομαι στη δικαστική υπόθεση για οικονομικές ατασθαλίες, όπου εμπλέκονται ο δεσπότης και άλλοι. Φυσικά και πρέπει να εκδικαστούν όλες οι καταγγελίες και να πέσει ο πέλεκυς σε όποιον αποδειχτεί ένοχος. Αυτή τη σοβαρότατη υπόθεση εγώ μόλις χτες την είδα αναλυτικά από την αρθρογραφία των συνδέσμων που εσείς παραθέσατε στο δικό μου σχόλιο που αφορούσε προηγούμενο κείμενό σας για το δεσπότη, συνδέσμους που βάλατε όταν το δημοσιεύσατε το σχόλιό μου ως ξεχωριστό άρθρο. Δεν είχα καμιά γνώση αυτής της υπόθεσης που εκκρεμεί δικαστικά, μέχρι που διάβασα τα δημοσιεύματά σας. Για άλλα όμως ζητήματα ήταν η επισήμανση: για εκείνα τα εντός εισαγωγικών επίθετα που πρωτοείδα στο προχτεσινό δημοσίευμά σας,το απευθυνόμενο σε κάποιον δικηγόρο (ο οποίος ζητούσε τη δίωξη ενός σκιτσογράφου) και που ήταν χαρακτηρισμοί σχετικά με την "ηθική" του δεσπότη σε πιο προσωπικά του ζητήματα ή επιλογές του. Άλλωστε, αυτό το άρθρο σχολίασα χτες το μεσημέρι, όταν είδα το δεσπότη στην ΕΡΤ. Στο χτεσινό άρθρο-συνδεσμο που παραθέσατε στο δικό μου, είδα μάλιστα ότι αυτά τα σοκαριστικά επίθετα τού τα προσάπτει του δεσπότη της Συρου ένα άτομο, φερόμενο ως μέλος του κυκλώματος που εμπλέκεται επίσης στο υπό εκδίκαση οικονομικό σκάνδαλο Αυτά λοιπόν τα γραφόμενα είχα κατά νου, όταν έγραψα για την πιθανότητα διάδοσης ψευδών φημών σχετικών με την προσωπική ζωή του δεσπότη από κύκλους ανταγωνιστών του, προερχόμενους από τον ίδιο χώρο της... Α.Ε.. Γιατί εδώ μπορεί να τα λέει ένας άλλος, όχι ρασοφόρος, και μάλιστα οφ δη ρέκορντ που τον καταγράφουν εν αγνοία του οι ασφαλίτικοι 'κοριοί',πράγμα το οποίο ενισχύει σαφώς την άποψή σας, ότι αυτά δεν είναι λόγια ρασοφόρων ανταγωνιστών του δεσποτη. Όμως ποιος μας εγγυάται ότι το άτομο αυτό που συγκατηγορείται για το ποινικό αδίκημα,δεν ψεύδεται
και δεν συκοφαντεί όταν μιλάει για "ζητήματα ηθικής" του άλλου, του ρασοφόρου κατηγορουμένου; Κι ακόμα, από πού συνήθως ξεκινάνε κάτι τέτοιες διαδόσεις για άτομα του χώρου των ανώτατων ρασοφόρων, παρά από τα ενδότερα της ίδιας της... ΑΕ που είναι σκέτη βυζαντινή ζούγκλα φραξιονισμών και φαγωμάρας χωρίς όρια!!! Από πού τα πληροφορούνται όλοι οι άλλοι κάτι τέτοια; Με την έννοια αυτή έγραψα τη σχετική διατύπωση του κειμένου μου. Φυσικά το Βαθύ Κόκκινο έχει και την πληροφόρηση και το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίζει για αυτά που θα δημοσιεύσει σχετικά με μια σκανδαλώδη, πολύ σοβαρή οικονομική υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger