Home » , » Θλιβερό: Οι επιστήμονες του ΕΟΠΥ μετατράπηκαν σε κυβερνητικά προπαγανδιστικά όργανα

Θλιβερό: Οι επιστήμονες του ΕΟΠΥ μετατράπηκαν σε κυβερνητικά προπαγανδιστικά όργανα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 | 11:52 μ.μ.



Για τους κυβερνητικούς πολιτικούς απατεώνες και την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν σχετικά με την εξάπλωση της φονικής επιδημίας δεν χρειάζεται να πούμε το παραμικρό.
Δεν μπορεί όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ δέχονται να γίνουν πιόνια στην κυβερνητική προπαγάνδα.

Προσέξτε. Διαβάζουμε σήμερα στην "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)": "Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 204, ... Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 221 θάνατο ... Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
είναι 22". 

Το πρώτο που σκέπτεσαι είναι, ότι ενώ αυξήθηκαν οι θάνατοι (χτες είχαμε 2 και σήμερα 5), η αισθητή μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφού από 262 χτες, σήμερα είχαμε 204, μπορεί να θεωρηθεί και θετικό γεγονός.

Στην συνέχεια προσπαθείς να κάνεις το αυτονόητο. Να δεις δηλαδή πόσα τεστ έγιναν για να προκύψουν αυτά τα αποτελέσματα.
Αδικος κόπος.  Στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά.
Το μόνο που διαβάζουμε είναι ότι: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 687338 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 7866 (1.14%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό", χωρίς δηλαδή να υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για το πόσα δειγματολειπτικά τεστ έγιναν κάθε μέρα.
Αντί γ' αυτό υπάρχει ένας καθόλου ευδιάκριτος πίνακας. (Τον παραθέτουμε στην δεύτερη φώτο).
Και σ' αυτόν όμως είναι φανερό ότι σήμερα είχαμε πολύ λιγότερα τεστ απ' ότι χτες.

Ψάξαμε το θέμα στο διαδίκτυο και διαπιστώσαμε αυτό που αναμέναμε. Χτες έγιναν 11.136 τεστ και τα θετικά ήταν 2,36%. Σήμερα έγιναν μόλις 7.463 τεστ και θετικά αποδείχθηκαν τα 2.73%.

Δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων που μας δίνουν είναι εντελώς ψεύτικος -αν μηδενίζουν εντελώς τα τεστ θα εξαφανιστούν και τα κρούσματα- ενώ είναι πολύ ανησυχητικό το ότι αυξάνεται ποσοστιαία τα θετικά κρούσματα που προκύπτουν από τα τεστ που γίνονται.

Αυτό να μην το αναφέρει κανένα ΜΜΕ, το αντιλαμβανόμαστε.
Παράλληλα, όμως, είναι και πολύ θλιβερό ότι οι επιστήμονες του ΕΟΠΥ επέλεξαν να μετατραπούν σε κυβερνητικά προπαγανδιστικά όργανα!  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

14 Αυγούστου 2020 στις 1:45 π.μ.

Θα ήταν εύκολο η παράθεση της ιστοσελίδας που αναφέρει τα καθημερινά τεστ που διενεργούνται??

14 Αυγούστου 2020 στις 4:00 π.μ.

Τα στοιχεία τα βρήκαμε από την σελίδα χρήστη του twitter η οποία βρίσκεται σ αυτή την διεύθυνση https://twitter.com/Nyrros

14 Αυγούστου 2020 στις 8:57 π.μ.

Συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμα της ανάρτησης αλλά ρε παιδιά είναι πολύ εύκολο να τα βρεις αυτά τα νούμερα, δεν είναι κρυφά, απλά έχουμε μάθει να τα περιμένουμε όλα στο πιάτο και να μην μπορούμε να κάνουμε μια απλή αφαίρεση ή διαίρεση!
Στη σελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/epidimiologika-statistika-dedomena/ektheseis-covid-19/) υπάρχουν όλες οι ημερήσιες εκθέσεις από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, πάρα πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δει στην τελευταία σελίδα της ημερήσιας έκθεσης της 13/08 πόσα τεστ έγιναν συνολικά ΜΕΧΡΙ τις 13/08, και στην ημερήσια έκθεση της 12/08 πόσα τεστ έγιναν συνολικά ΜΕΧΡΙ τις 12/08, να κάνει την αφαίρεση και να βρει πόσα τεστ έγιναν ΣΤΙΣ 13/08. Βέβαια αυτό το νούμερο, όπως σημειώνεται, αφορά όλα τα τεστ που έχουν γίνει, δηλαδή και τα επαναληπτικά τεστ που μπορεί να έγιναν στον ίδιο άνθρωπο, αλλά σίγουρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δεις την τάση (αυξητική ή φθίνουσα) σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες.
Επίσης, τα ποσοστά θετικών κρουσμάτων ως προς τα τεστ που αναφέρονται στον άρθρο ότι προέκυψαν έπειτα από αναζήτηση στο διαδίκτυο, βγαίνουν πολύ εύκολα αν κάποιος κάνει την παραπάνω διαδικασία για να βρει πόσα τεστ έγιναν ΣΤΙΣ 13/08 και μετά κάνει τη διαίρεση (θετικά κρούσματα στις 13/08)/(τεστ που έγιναν στις 13/08):

- συνολικά τεστ ΜΕΧΡΙ τις 12/08: 679.785
- συνολικά τεστ ΜΕΧΡΙ τις 13/08: 687.338
- τεστ που έγιναν ΣΤΙΣ 13/08: 687.338 - 679.785 = 7.553
- θετικά κρούσματα που
ανακοινώθηκαν στις 13/08: 204
- ποσοστό θετικών κρουσμάτων
ως προς τα τεστ που έγιναν
στις 13/08: 204 / 7.553 = 0,027 ή 2,7%

Το νούμερο είναι λίγο διαφορετικό από το 2,73% που αναφέρεται στο άρθρο για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω, ότι δηλαδή συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό των τεστ και τα επαναληπτικά που έχουν γίνει στον ίδιο άνθρωπο, οπότε το αποτέλεσμα είναι πιο αισιόδοξο από το πραγματικό, αλλά η διαφορά είναι μικρή και σίγουρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες για να δούμε αν αυτό το ποσοστό αυξάνεται ή μειώνεται, όχι το απόλυτο νούμερο.

Κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να ψάχνουμε λίγο την ενημέρωσή μας από τη στιγμή που υπάρχουν τα στοιχεία διαθέσιμα, και να μην περιμένουμε από μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα να μας τα παρουσιάσει όλα στο πιάτο. Σίγουρα θα έπρεπε να δίνονται και ακόμα περισσότερα στοιχεία, και να μην παρουσιάζονται με τον τρόπο που συμφέρει την κυβέρνηση, σίγουρα θα έπρεπε να γίνονται πολύ περισσότερα τεστ, σίγουρα θα έπρεπε να γίνονται πολλά πράγματα με άλλο τρόπο, αλλά μην κατηγορούμε συλλήβδην τους επιστήμονες (μονό αυτούς έχουμε να προσπαθούν υπέρ μας σε όλη αυτή την ιστορία, τουλάχιστον οι περισσότεροι) και να ενισχύουμε το κλίμα αμφισβήτησης που εγείρεται από ακροδεξιούς αμόρφωτους. Εξάλλου ο ΕΟΔΥ που στην τελική ανακοινώνει με όποιο τρόπο θέλει τα στοιχεία που δίνουν οι επιστήμονες, δεν είναι κάποιο ανεξάρτητο επιστημονικό όργανο, ποιος είναι επικεφαλής και από ποιον έχει τοποθετηθεί;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger