Home » , » Μια εργατική μάχη που κερδήθηκε με συνδικαλιστικούς και κινηματικούς όρους

Μια εργατική μάχη που κερδήθηκε με συνδικαλιστικούς και κινηματικούς όρους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 | 9:31 μ.μ.

Αναμφίβολα είναι μια ευχάριστη είδηση, απ' αυτές που έχουμε τόσο ανάγκη αυτόν το καιρό, αυτή που μας γνωστοποιεί, με ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Πρόκειται για μια εργατική μάχη που δόθηκε επί χρόνια με συνδικαλιστικούς και κινηματικούς όρους, την υπόθεση της αποζημίωσης απόλυσης της εργαζόμενης Α.Σ. στο βιβλιοπωλείο “Πρωτοπορία",

Η Α.Σ είχε υποστεί βλαπτική-εκδικητική μεταβολή στους όρους εργασίας της που ουσιαστικά (αλλά και νομικά) συνεπαγόταν απόλυση. Η εργοδοσία του εν λόγω βιβλιοπωλείου για πολύ καιρό αρνιόταν να καταβάλει, την αποζημίωση που προβλεπόταν.
Ακολούθησε ένας αγώνας,  μέσα και έξω από το βιβλιοπωλείο, καθώς και στα δικαστήρια, για την δικαίωση της εργαζόμενης.

Τελικά ο εργατικός αγώνας αυτός κερδήθηκε. ."Πρόκειται εντέλει για μια νικηφόρα μάχη που σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα χρηματικό ποσό (το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο βέβαια) τόσο για την ίδια την αγωνιζόμενη συνάδελφο όσο και για τον Σύλλογο αλλά και συνολικά για τους αγώνες του κόσμου της εργασίας", τονίζεται στη ανακοίνωση του Σωματείου, στην ιστοσελίδα του οποίου μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά γι' αυτή την περίπτωση, αλλά και για τα συμπεράσματα που προκύπτουν απ' την κατάληξη αυτού του αγώνα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger