Home » , , » Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο Μητσοτάκης.

Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο Μητσοτάκης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 | 11:01 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Συμφωνώ με το να μην έχουν άχρηστοι υπουργοί, όπως ο Κικίλιας ή ο Άδωνις, καμία αρμοδιότητα, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να τους έδιωχναν εντελώς, να μην τρώνε τζάμπα το μισθό;
Γιατί λεφτά δεν περισσεύουν.

Η Οικονομία έχει πεθάνει. Ο Τουρισμός; Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. Θεός σχωρεσ' τον. Περίμεναν 20 δις. Μας έκλεισαν μέσα για να πουν πως τάχα δεν έχουμε ιό. Οι τουρίστες όμως είδαν κάποια πράγματα όπως πχ πως δεν γίνονταν τεστ και κατάλαβαν πως η κυβέρνηση είναι εντελώς αναξιόπιστη.

“Ας έρθουν τουλάχιστον οι μισοί, ίσα για να βγάλουμε τα έξοδα” έλεγαν οι ξενοδόχοι. “Έχουμε σχέδιο. Θα γεμίσουμε τουρίστες” έλεγαν από τη γαλάζια συμμορία. Τελικά γεμίσαμε ιό.

Ο τζίρος είναι σε ορισμένους κλάδους 10% του περσινού! Υπολογίζουν πως το τέλος της χρονιάς να μαζέψουν το πολύ 4 δις! Σκέτη καταστροφή!

Η ύφεση στο μεταξύ είναι σίγουρα διψήφια. Δεν ξέρουν ακόμα το ακριβές ποσοστό. Ή το ξέρουν και δεν το λένε, για να μην τρομάξουμε.

-20% ο μισθός. Ο μισθός όμως των εργαζομένων και οι συντάξεις είναι τα μόνα χρήματα που κυκλοφορούν πραγματικά στην αγορά. Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο Μητσοτάκης.

Ακόμα χειρότερα έδωσε στους κουμπάρους εκατομμύρια. Χρήματα που έπρεπε να δώσει στους ασθενέστερους, τους ανέργους, ώστε να αντέξουν και φυσικά στο ΕΣΥ.

Το Χρέος είναι πάνω από 450 δις $! 257,45% του ΑΕΠ! Το έλλειμμα είναι 12 δις! Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο το χρέος ήταν 110% του ΑΕΠ. Οπότε καταλαβαίνετε τι έρχεται: Νέο Μνημόνιο.
Και πλειστηριασμοί. Γι αυτό θα θελήσουν να μας τρομάξουν. “Μην κάνετε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, θα κολλήσετε ιό”. Αν δεν κάνουμε συγκεντρώσεις όμως θα μας πετάξουν στο δρόμο και θα πεθάνουμε από την πείνα.

Έρχεται νέο χαράτσι - τιμωρία σε όσους πήγαν διακοπές. Εξαιρείται ο πρωθυπουργός που είναι αιώνιος τουρίστας. Όσοι γύρισαν λοιπόν θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ. Και γιατί να μην κάνει ο ΕΟΔΥ δωρεάν σε όλους; Γιατί πρέπει να πάρουν φράγκα τα ιδιωτικά εργαστήρια.

“Για λόγους δημοσίου συμφέροντος” μας λένε “τα τεστ είναι υποχρεωτικά”. Υπάρχει περίπτωση εργοδότης να επωμιστεί τέτοιο κόστος; Καμία! Θα τα δώσει ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος.

Να μάθετε, να μην ακούτε την κυβέρνηση. Γιατί αυτή είπε “πηγαίνετε διακοπές, είναι όλα εντάξει”. Πάλι κορόιδεψε τον κόσμο.

Έχουμε επίσης τρομερή αύξηση ανεργίας. Λόγω της νίλας στο τουρισμό θα αυξηθούν τα λουκέτα. Άρα ακόμα περισσότεροι άνεργοι στους οποίους η κυβέρνηση λέει κόψτε το λαιμό σας.

Πως θα πληρωθούν λογαριασμοί και δάνεια; Η απάντηση έρχεται από τα Αρχαία χρόνια: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Τα προβλήματα αυξάνονται συνεχώς.

Και τι κάνει η συμμορία των αχρήστων, των κατσαπλιάδων; Νέα πέτσινη λίστα και αγορά Γαλλικών όπλων. Φρεγατών, αεροσκαφών κλπ. Φιλέλληνας ο Μακρόν. Με το αζημίωτο.
3 δις το πλοίο! Ότι πιο ακριβό έγινε ποτέ! Μήπως μας τον ακούμπησαν οι Γάλλοι;

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μετά τις ΗΠΑ για στρατιωτικές δαπάνες.
Προσέξτε όμως κάτι. Πάντα αγοράζουμε όπλα πιο ακριβά από τους άλλους! Τα ίδια όπλα τα παίρνουμε πολύ ακριβότερα! Πως τα καταφέρνουμε; Τόσο κουβαρντάδες πια;

Το άλλο είναι πως για εξοπλισμό δίνουμε το 12% με 15%, ενώ η Τουρκία κοντά 40%! Γιατί ο Έλληνας στρατιωτικός κοστίζει πολύ περισσότερο από τον Τούρκο. Οπότε γιατί δεν μειώνετε 20% το μισθό των καραβανάδων , όπως κάνατε στους άλλους εργαζόμενους να τα δώσετε για όπλα;
Με μια τέτοια μείωση στο μισθό των στρατιωτικών και των μπάτσων, θα υπερδιπλασιαστούν τα διαθέσιμα χρήματα για εξοπλισμούς! Άντε τώρα να σας δω ποιος είναι ο πατριώτης.

Γιατί οι μόνιμοι να παίρνουν πολλά χιλιάρικα κι οι φαντάροι τίποτα; Όποιος θέλει όπλα, να ξηλωθεί ο ίδιος, να μη ζητάει από το φτωχό.

Άλλα μιλάμε για κυβέρνηση κατσαπλιάδων...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger