Home » , , » Τραγικό και αναμενόμενο: Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη φωτογραφία -κατά πλειοψηφία- επιλέγουν να εκπροσωπούνται από αυτούς που βρίσκονται στη δεύτερη.

Τραγικό και αναμενόμενο: Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη φωτογραφία -κατά πλειοψηφία- επιλέγουν να εκπροσωπούνται από αυτούς που βρίσκονται στη δεύτερη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 | 10:13 μ.μ.

Θα προτείναμε στους αναγνώστες/ιες μας να διαβάσουν το βιβλίο του πανεπιστημιακού Γιώργου Ρούση  "Ο μύθος της ελεύθερης βούλησης της πλειοψηφίας".
Ο συγγραφέας κάνει μια καταπληκτική δουλειά και το αποτέλεσμα είναι αυτό που γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου του:

"Απομυθοποίηση μιας θεμελιακής θέσης της αστικής ιδεολογίας, η οποία εκθρέφει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, στην πλειονότητα των ανθρώπων, νομιμοποιώντας έτσι στη συνείδησή τους την αστική δημοκρατία. Η θέση αυτή είναι ότι η αστική αντιπροσωπευτική δημοκρατία μέσω της ελεύθερης βούλησης της πλειοψηφίας εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία".

Σ' αυτόν τον ιστότοπο έχουμε κάνει επανειλημμένως αναφορές στον διαπλανητικό επιστημονικά δομημένο μηχανισμό υποταγής συνειδήσεων ή όπως έγραφε ο Νόαμ Τσόμσκι στη "βιομηχανία κατασκευής υπηκόων". 

Ο Γ. Ρούσης το αναλύει αυτό από μαρξιστική σκοπιά και παραθέτοντας πληθώρα επιχειρημάτων, τεκμηριώνει ότι η καπιταλιστική κοινωνία αφήνει τον άνθρωπο να εκφράζεται ελεύθερα, αφού προηγουμένως του έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να σκέφτεται ελεύθερα.

Κάναμε την παραπάνω εισαγωγή συναντώντας μια ανάρτηση στο f/b του System Failure.
Την θεωρούμε απόλυτα εύστοχη και την αναδημοσιεύουμε:

Στον Ευαγγελισμό παρέπεμπε ο ΕΟΔΥ όσους ήθελαν, επιστρέφοντας από τις διακοπές τους και όχι μόνο, να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό. 
Αποτέλεσμα ουρές ταλαιπωρία συνωστισμός.

Αντίθετα οι έχοντες με ένα απλό ραντεβού και 150€  υποβάλλονται στο τεστ χωρίς αναμονές, σγχρωτισμους, ακίνδυνα.

Δυο φωτογραφίες
Δυο κόσμοι

Το τραγικότερο είναι ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη φωτογραφία επιλέγουν να εκπροσωπούνται από αυτούς που βρίσκονται στη δεύτερη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger