Home » , » "Στο δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή" - Από τις μεγαλύτερες πορείες των πολλών τελευταίων ετών η διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη της Ρόζα Νέρα

"Στο δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή" - Από τις μεγαλύτερες πορείες των πολλών τελευταίων ετών η διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη της Ρόζα Νέρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 | 1:56 π.μ.


Είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε ουσιαστική λαϊκή αντίδραση στις εκκενώσεις δεκάδων  κατειλημμένων χώρων που έκαναν οι ένστολοι πραίτορες του συστήματος, με κυβερνητική εντολή φυσικά.
Το γενικότερο "μούδιασμα" που υπάρχει στην κοινωνία, είχε αντανάκλαση και σ' αυτό.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η κατάσταση αρχίζει να αναστρέφεται και όταν ο λαϊκός παράγοντας εμφανιστεί τότε η εφαρμογή του "νόμου και της τάξης", όπως το ευαγγελίζονται αυτό οι εξουσιαστές μας θα αρχίσει να έχει σοβαρό πρόβλημα.

Το γράφουμε αυτό γιατί πήραμε μια γερή νότα αισιοδοξίας μετά τα όσα επακολούθησαν μετά την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην κατάληψη Ρόζα Νέρα.
Οι μαζικότατες συνελεύσεις που προηγήθηκαν αλλά και το πάθος και η δυναμικότητα της χθεσινοβραδινής πορείας περνούν το μήνυμα ότι η ανοχή σε τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες της κυβέρνησης, έχει πάρει τέλος.

Το σύνθημα που δέσποσε στην πορεία "Στο δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή", θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί.

Περιγράφει ο Νικόλαος Γρυσπολάκης στην διαδικτυακή του παρουσία

Το κάλεσμα ήταν για συνέλευση στις 6μμ. Συνέλευση 1000 ατόμων είχα να δω από το 2011· και σίγουρα δεν ήταν στα Χανιά.

Μέχρι τις 9:30μμ δύο χιλιάδες άνθρωποι, και το σημαντικότερο, κυρίως νέοι, είχαν ξεκινήσει μια από τις μεγαλύτερες πορείες των πολλών τελευταίων ετών (η 3η πορεία στην πόλη μέσα σε μια μέρα), βγάζοντας από την κανονικότητά τους τούς θαμώνες της τουριστούπολης, τον κόσμο του πλουτισμού, των μπράβων και της πνευματικής σήψης στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Άνθρωποι που είχαν χρόνια να κατέβουν ή δεν είχαν ξανακατέβει σε πορεία συμμετείχαν κοιτώντας με δέος το πλήθος να υπερασπίζεται το δικαίωμα να δημιουργεί και να συνυπάρχει χωρίς τον αγοραίο καπιταλισμό, να αποδεικνύει στην πράξη ότι οι ανθρώπινες σχέσεις και η πολιτική υπάρχουν πέρα και πάνω από τις χρηματικές συναλλαγές.

Η εκκένωση της Ρόζα Νέρα απελευθέρωσε πολύ συσσωρευμένη στΟΡΓΗ, ενέργεια, φαντασία. Το εάν αυτή η ενέργεια θα είναι απλώς μια βραχύχρονη εκτόνωση ή θα διοχετευτεί σε μια δημιουργική μακροπρόθεσμη πορεία εξαρτάται από όλους μας.

Καλή μας αρχή...


Να συμπληρώσουμε και την σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά»:


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε τη στιγμή που στα Χανιά ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της COVID 19, να επιτεθεί εκκενώνοντας την κατάληψη Rosa Nera. 

 Συνέλαβε μετανάστες, ντόπιους και νεολαίους που έμεναν εκεί και τραυμάτισε με κρότου λάμψης τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων, Σοφία Θεοδωράκη. 

 Η αθλιότητα τους δεν έχει τέλος. Μπροστά στα πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα που έχει βρεθεί η κυβέρνηση, επιχειρούν να συσπειρώσουν ξανά τη δεξιά πολυκατοικία χρησιμοποιώντας την καταστολή απέναντι στις αντιστάσεις. 

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στα Χανιά αναμένεται να υποστούν με τον πιο σκληρό τρόπο της συνέπειες τα πολλαπλής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, η κυβέρνηση δια του υπουργείου ΠΡΟΠΟ προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger