Home » , , » Θλιβεροί προβοκάτορες ή διαφορετικά η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Θλιβεροί προβοκάτορες ή διαφορετικά η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 | 2:43 π.μ.


Βλέποντας να καταρρέει παταγωδώς κάθε προσπάθεια να δικαιολογήσουν, με επικοινωνιακούς όρους, την αντιμεταναστευτική τους πολιτική, τα στελέχη της Ν΄Δ κατέφυγαν σ' αυτό που ξέρει να κάνει καλά εδώ και δεκαετίες η δεξιά. Να στήνει προβοκάτσιες.

Σήμερα όμως δεν είναι τόσο εύκολο όπως παλιά, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη για να καταρριφθούν με τους εμπνευστές τους να γελοιοποιούνται.

Και αναφερόμαστε στα πρόσφατα γεγονότα της Μόριας. Βγαίνει π.χ. ο Αδωνις Γεωργιάδης και χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο αποδίδει τον εμπρησμό στον καταυλισμό της Μόρια στους μετανάστες-πρόσφυγες.
 «Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούργια», μας είπε σε τηλεοπτική του παρουσία στο αγαπημένο του κανάλι ο υπουργός υποΑνάπτυξης.

Το ίδιο ισχυρίστηκε και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πετσας, στοχοποιώντας τους μετανάστες σαν εμπρηστές., Σύμφωνα με το άτομο αυτό, το οποίο έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, προχώρησαν σ' αυτή την ενέργεια "γιατί θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια, θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί".

Ελα, όμως που κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από πουθενά; Αντίθετα μάλιστα/ Τηλεοπτικά ρεπορτάζ μεγάλων ξένων τηλεοπτικών δελτίων όπως του CNN -στο 01.22 αυτού του βίντεοπαρουσιάζουν μαρτυρίες ότι οι εμπρηστές ήταν Ελληνες που έφτασαν στο χώρο με μηχανές. Ποιοι μπορεί να είναι και για πιο λόγο το έκαναν, μπορεί να το υποθέσει κανένας. (Ρητορική ερώτηση: Αλήθεια, γιατί τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν αναπαράγουν αυτές τις ειδήσεις;).

Στην συνέχεια τα νεοδημοκρατικά φερέφωνα άρχισαν να μας λένε για το πόσο "στοιχίζουν" στον Ελληνα φορολογούμενο οι μετανάστες/πρόσφυγες με τα επιδόματα που παίρνουν μπλα μπλα ...
Ούτε αυτή η προπαγάνδα όμως μπορεί να βασιστεί σε κανένα πραγματικό στοιχείο.
Ολα τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για την διαβίωση των μεταναστών και προσφύγων εκταμιεύονται από την Ύπατη Αρμοστεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Μπορεί να το διατυπώσει οποιοσδήποτε επισκεπτόμενος το δημοσίευμα της πλατφόρμας News Deeply. με τίτλο «Το Αρχιπέλαγος Των Προσφύγων - Τι Πήγε Στραβά Στην Ελλάδα».

Απ' αυτή την ιστοσελίδα θα ενημερωθεί ότι για τον καθένα από τους 57.000 πρόσφυγες που ξέμειναν στην χώρα μας, μετά το κλείσιμο των συνόρων τον Μάρτη του 2017, το ποσό που παραχωρήθηκε από τα αρμόδια διεθνή ταμεία ξεπέρασε τα 14.000 δολάρια ή 11.800 ευρώ. Ο κρατικός προϋπολογισμός και άρα ο Ελληνας φορολογούμενος όμως δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ!

Αφού, λοιπόν, έγινε σμπαράλια η ξενοφοβική προπαγάνδα των νεοδημοκρατών και των ναζί ίσυνοδοιπόρους τους,, το μόνο που τους έμεινε είναι η τακτική της προβοκάτσιας.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο ...

Θέλησαν μας μας δείξουν ότι οι μετανάστες είναι "αχάριστοι" απέναντι στο κράτος που τους "φιλοξενεί" -έτσι χαρακτηρίζουν τον εγκλωβισμό τους στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης- βάζοντας φωτιές.
(Ακόμα και οι ίδιοι οι μετανάστες να πυρπολούσαν τον χώρο "κολαστηρίου", σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν απ' αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες που ζούσαν, θα το θεωρούσαμε απόλυτα δικαιολογημένο).

Επειδή όμως δεν έχουν το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο ότι για τους εμπρησμούς ευθύνονται οι μετανάστες, έθεσαν μπροστά την κατασκευή της "πραγματικότητας" που θα τους βόλευε. Κάνουν ένα φωτομοντάζ στο οποίο παρουσιάζονται πρόσφυγες να βγάζουν σέλφι μπροστά από καμένες σκηνές στη Μόρια, και ανασύρουν μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο απ' το 2015 και την εμφανίζουν σαν πρόσφατη από τα γεγονότα της Μόριας.

Θλιβεροί προβοκάτορες ή διαφορετικά η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Σεπτεμβρίου 2020 - 7:43 π.μ.

Τα 14000 δολ μηπως ειναι 14 εκατομμύρια;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger