Home » , , » Τι άλλο έχουμε να διαβάσουμε τώρα που είναι στα σκαριά και η δεύτερη λίστα Πέτσα!

Τι άλλο έχουμε να διαβάσουμε τώρα που είναι στα σκαριά και η δεύτερη λίστα Πέτσα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 | 8:07 μ.μ.


Μια ενδεικτική περίπτωση για το πώς λειτουργούν οι Πέτσινες λίστες και το πως οι αργυρώνητες κομματικές γραφίδες μπορεί να προσαρμοστούν ανάλογα στις επιθυμίες των "υποβολέων" τους, παρακολουθούμε και σήμερα με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις.  

Η αρχική φωτογραφία αφορά το "Πρώτο Θέμα". Τότε που δέσποζε από την δεξιά το σύνθημα  "Μακεδονία ξακουστή", με τις γνωστές κινητοποιήσεις των "Μακεδονομάχων", οι μαθητές, σύμφωνα με την φυλλάδα, στήριζαν την πολιτική της Ν.Δ. με "αυθόρμητες καταλήψεις" σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε "το φαινόμενο να τείνει να πάρει τη μορφή μαζικού κινήματος, το οποίο παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις για την Κύπρο στη δεκαετία του 1950, μετά την εκδήλωση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ" (!) όπως έγραφε η ιστοσελίδα της. 

Σήμερα, προσπαθεί να υποβαθμίσει, να απαξιώσει και κύρια να συκοφαντήσει τους μαθητές, προβάλλοντας ότι κάνουν καταλήψεις "μέχρι και για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale". (Ο τίτλος είναι το πιο βασικό στοιχείο σε ένα δημοσίευμα και δημιουργεί εντυπώσεις), ενώ στο κείμενο τονίζεται ότι  "οι διαδηλωτές πέταξαν  καπνογόνα στους αστυνομικούς")

Και για να υπογραμμίσουμε πόσο προβοκατόρικό είναι το δημοσίευμα του "Π.Θ" να προσθέσουμε ότι στο κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρεται: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Οι μαθητές κάνουν μια πολύ σωστή επισήμανση, που όμως για του κονδυλοφόρους, κυβερνητικά φερέφωνα θεωρείται επιλήψιμη.

Το protagon.gr από την σειρά του αναλαμβάνει να εκλαϊκεύσει του τουιτάρισμα κάποιου στελέχους της Ν.Δ, ονόματι  Νίκου Σωτηρόπουλου ο οποίος μας συστήνεται σαν «Επιχειρηματίας/Μέλος Τομέα Οικονομίας&Ανάπτυξης ΝΔ/Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας /Μέλος Ο.Ε.Σ.Π.&Ν.Δ.Ε. /Μελος ΕΣΕΕ». Αυτός, λοιπόν μας γράφει στο  twitter: "Στον εμφύλιο έκαναν παιδομάζωμα...Τώρα και παλι βάζοντας τα παιδιά μπροστά, διοργανώνουν #καταλήψεις απειλώντας να τινάξουν στον αέρα δημόσια υγεία και κοινωνία. Πρόθεση τους ακόμα μια φορά να βλάψουν την πατρίδα...".

Και το protagon, αναλαμβάνει αυτό να το προσαρμόσει για να γίνει εύπεπτο για το αναγνωστικό του κοινό, ώστε να μην παραπέμπει σε μετεμφυλιακή ρητορική, γράφοντας: "φαίνεται ότι υπάρχουν και κομματικές απολήξεις πίσω από τους καταληψίες. Σε πολλά σχολεία διαπιστώθηκε αυξημένη παρουσία στελεχών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με διανομές φυλλαδίων σε μαθητές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα αιτήματα των καταληψιών δεν έχουν να κάνουν και τόσο με την Covid-19".

Τα αιτήματα των μαθητών τα οποία "έχουν και πολιτικό αποτύπωμα", σύμφωνα με τον συντάκτη αυτού του δημοσιεύματος, είναι αυτά που αναφέρονται στη "μη αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και κατά της στράτευσης στα 18".

Δηλαδή για τον γραφιά του protagon τους μαθητές δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων γονιών τους δεν καταλήγουν σε δαπάνες για Παιδεία και Υγεία καταλήγοντας στην αγορά νέων πολεμικών εξοπλισμών, ούτε ότι θα ντύνονται στο χακί στα 18 τους με ότι σημαίνει αυτό για τις σπουδές του.

Τι άλλο έχουμε να διαβάσουμε τώρα που είναι στα σκαριά και η δεύτερη λίστα Πέτσα!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger