Home » , » Ο κορονοϊός και η αντίληψη "με μια μαλακία στο χαζοκούτι ξεχνιέμαι".

Ο κορονοϊός και η αντίληψη "με μια μαλακία στο χαζοκούτι ξεχνιέμαι".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 | 6:12 π.μ.

Οι εξουσιαστές μας είναι αδίστακτοι σε απίστευτο βαθμό. Με την συμβολή των μελών της λεγόμενη Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του  COVID19, καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες ώστε να μας πείσουν ότι ο ιός της θανατηφόρας επιδημίας βρίσκεται σε "ελεγχόμενα επίπεδα" στην χώρα μας.

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει οικτρά. Μέχρι τώρα μας μιλούσαν για "θωρακισμένο σύστημα υγείας" -μιλώντας πάντα για την λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας..
Λησμονούν, λόγω τον συνθηκών, τον στρατηγικό σχεδιασμό των "αρίστων" να περάσει κάθε δομή δημόσιας παρεχόμενης υγείας στα χέρια ιδιωτών,.αφού όπως έλεγε η σύμβουλος του Κ.Μητσοτάκη  κ. Ξαφά το κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας και όλα τα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν ιδιωτικά.

Η πρόσφατη ξεφτίλα της κυβέρνηση; Μητσοτάκη έρχεται ;από δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας "Εθνος".
Σ' αυτό παρατηρούμε ότι την στιγμή που η κυβέρνηση του "λαοπρόβλητου Μωυσή" ετοιμάζεται να δώσει δέκα ολόκληρα δισ ευρώ για αγορά νέων πολεμικών εξοπλισμών, έχει αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας εντελώς ανοχύρωτο.

Σε τέτοιο  βαθμό μάλιστα που μεγάλες  θεραπευτικές μονάδας να δηλώνουν την αδυναμία τους, ελλείψει προσωπικού και υποδομών να κάνουν τεστ σε ενδεχόμενους φορείς του κορονοϊού.

Και προφανώς αν δεν υπάρχουν τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα. Λεπτομέρειες θα πείτε. Ο κόσμος έχει άλλα ενδιαφέροντα.
Μπορεί να μην έχει "άρτο" να μην ξέρει τι του ξημερώνει, αλλά είναι πολύ επιρρεπείς στο "με μια μαλακία στο χαζοκούτι ξεχνιέμαι".

Πραγματικά μόνο μελαγχολία μπορείς να αισθανθείς όταν διαβάζεις ότι ένα τηλεοπτικό σκουπίδι -δεν το έχουμε δει ποτέ, αλλά υποθέτουμε την ¨ποιότητα" του- στην τηλεόραση του Αλαφούζου "σαρώνει" στην τηλεθέαση.

Ανεργοι, απόμαχοι της δουλειάς που αντί για σύνταξη παίρνουν ένα φιλοδώρημα, εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, -μιλάμε για εκατομμύρια άτομα αν πιστέψουμε τα στοιχεία που δημοσιεύονται- καρφώνονται μπροστά σε μια τηλεοπτική "κλειδαρότρυπα" για να ξεχαστούν από τα προβλήματά τους.

Οχι, εμείς δεν θα είμαστε επιφανειακοί  και "εισαγγελείς". Δεν θα απευθύνουμε κατηγορώ σ' αυτό τον κόσμο. Εχοντας στοιχειώδη μαρξιστική αντίληψη γνωρίζουμε ότι η ατομική συνείδηση είναι ένα μέγεθος μεταβλητό. Διαμορφώνεται ανάλογα με τα ερεθίσματα που παίρνει καθημερινά.
Αν, λοιπόν, πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία που τηλεσκουπίδια τύπου Big Brother σαρώνουν σε τηλεθέαση πρέπει αρχικά να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους που δημιούργησαν το κατάλληλο υπόστρωμα.
Και αυτοί δεν είναι άλλοι απ' αυτούς που εγκλωβισμένοι στην λογική της αστικής νομιμότητας, αποδυνάμωσαν με τις μορφές πάλης που επέλεγαν και επιλέγουν, το όποιο εργατολαϊκό κίνημα υπάρχει.
Είναι λογικό να περάσει μαζικά η αντίληψη της αναποτελεσματικοτητας των λαϊκών αγώνων, όταν οι όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις είναι στα "ανεκτά" και ακίνδυνα για το σύστημα πλαίσια και κατά συνέπεια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Δεν είναι τυχαίο που βασιλεύει η ατομικότητα, η μοιρολατρία, ο εγωκεντρισμός. Το ότι έχει επικρατήσει η σαπίλα της αποχαύνωσης και η υποκουλτούρα στυλ Big Brother βρίσκει τόσο λαϊκή αποδοχή.

Σε μια εποχή που η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας έχει ισοπεδώσει εντελώς τις ζωές μας, πρέπει να αναζητήσουμε τι λάθος κάνουμε και η απεύθυνση μας, έχει τόσο μειοψηφική αποδοχή.       
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger