Home » , , » Αναβιώνει το "Σπουδαστικό της Ασφάλειας" - "Εκπαιδευτικοί" που ονειρευόταν να γίνουν μπάτσοι.

Αναβιώνει το "Σπουδαστικό της Ασφάλειας" - "Εκπαιδευτικοί" που ονειρευόταν να γίνουν μπάτσοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 | 9:17 μ.μ.


 Οχι δεν ζούμε εφιάλτη. Εχουμε την παλινόρθωση του σκληρού κράτους της μετεμφυλιακής δεξιάς και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πριν χρειαστεί να μας καλούν στα αστυνομικά τμήματα για να υπογράφουμε δήλωση μετανοίας ότι "αποκηρύσσουμε τον κομμουνισμό και τα παραφυάδας αυτού". 

Μοιάζει απίστευτο αλλά ακόμα και η φρασεολογία που υπήρχε στα μπατσάδικα έγγραφα της δεκαετίας του '50 επανέρχεται όπως βλέπουμε στο έγγραφο της Διεύθυνσης αστυνομίας Χανίων!

Το ότι αναβιώνει το "Σπουδαστικό της Ασφάλειας" -έλειψε ποτέ- που υπήρχε στην Απριλιανή δικτατορία αυτή την φορά στοχεύοντας καταληψίες μαθητές δεν μας κάνει καμιά εντύπωση.
Αφήστε που είναι και πιο λάιτ. Με "υποβολή συστάσεων" "παρουσία του κηδεμόνα του", θα "ξελασπώσει" κάθε μαθητής -και με το σχετικό φακέλωμα φυσικά- που θα βρεθεί να "απολογηθεί" μπροστά στον αρμόδιο μπάτσο "στο κατάστημα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων/Τμήμα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων". (Εξυπακούεται ότι θα έχει προηγηθεί ένα δίκτυο ρουφιάνων το οποίο θα έχει συλλέξει τα ονόματα των μαθητών/ιων που συμμετέχουν στις καταλήψεις.).

Το εντελώς αδιανόητο όμως για μας είναι η στάση κάποιων "εκπαιδευτικών" που άφησαν την κιμωλία και φόρεσαν το πηλήκιο του μπάτσου!
Και αναφερόμαστε στο έγγραφο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει πηγή την διεύθυνση του Γυμνασίου Θιναλίου. Ποιος/οι είναι αυτός/οι οι αλήτες που παριστάνουν τους δασκάλους και ονειρευόταν να γίνουν ασφαλίτες;
Αν γνωρίζει κάποιος αναγνώστης/ια μας ας κοινοποιήσει τα ονόματά τους. 

Που στο διάολο βρήκαν την αρμοδιότητα και το δικαίωμα να καλούν γονείς μαθητών και να τους ζητάνε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση -εν γνώσει των συνεπειών του νόμου- αν συμφωνεί ή όχι το παιδί του να συμμετέχει στην κατάληψη; 

Εδώ έχουμε φαινόμενα αναβίωσης του κοινωνικού φασισμού και μάλιστα από άτομα που θεωρούνται "παιδαγωγοί"! Οσο περνάει από το χέρι μας πρέπει τέτοιες καταστάσεις να μην αφήσουμε να παγιωθούν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger