Home » , » Δυο λόγια για τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό

Δυο λόγια για τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 | 8:55 μ.μ.


Του Γ.Γ,

Η επιτομή του "τι ψηφίσατε ρε μαλάκες" είναι η δήλωση που έκανε στην βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μας είπε συγκεκριμένα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει πρόταση μομφής για ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Δηλαδή σε κάποιο βαθμό η μομφή είναι εναντίον του ελληνικού λαού που μας ψήφισε".

Επί της ουσίας και με την λογική που κατέχει ο νεοδημοκράτης, δεν έχει άδικο. Με την παγιωμένη αντίληψη του κοινοβουλευτικού κρετινισμού, ο κόσμος που έχει την ψευδαίσθηση ότι καθορίζει "ελεύθερα" τους εξουσιαστές του, είναι και υπεύθυνος για τις συνέπειες των επιλογών του. 

Μια και μόνο παρατήρηση. Το αστικό κράτος λειτουργεί σαν συλλογικός καπιταλιστής. Δείτε παράδειγμα το τραπεζικό σύστημα. Ο αιματηρά φορολογούμενος Ελληνικός λαός έχει ανακεφαλαιοποιήση τις τράπεζες δεκάδες φορές με δις. Την στιγμή που αυτές παίρνουν σπίτια βιοπαλαιστών οι οποίοι χρωστούν 15.000 ευρώ, ταυτόχρονα χαρίζουν -"Κουρεύουν" το λένε στην γλώσσα τους- δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από δάνεια που έχουν πάρει καπιταλιστές.

Ταυτόχρονα στελέχη του αστικού πολιτικού προσωπικού έχουν λάβει τεράστια θαλασσοδάνεια χωρίς να τους ενοχλεί κανένας. 

Την άποψη μου την έχω διατυπώσει αρκετές φορές.
Είναι αυταπάτη σε όσους/ες πιστεύουν ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές, μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αυτού του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος θα μπορέσει να προκύψει κάτι θετικό για τον κόσμο της δουλειάς και για τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό το σύστημα δεν εκσυγχρονίζεται μόνο ανατρέπεται.

Οσο για το αν πρέπει οι κομμουνιστές να συμμετέχουν στις εκλογές η απάντηση είναι ότι αυτό πρέπει να εκτιμάτε ανάλογα τις πολιτικές συγκυρίες. Η συμμετοχή σ' αυτές έχει μια βασική προϋπόθεση. Να βοηθάει στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης στην προοπτική αυτή να βρεθεί στην κορύφωσή της. Κι αυτή είναι ο ένοπλος αγώνας. .

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger