Home » , » Eπίσημη φασιστικοποίηση του όλου αστικού καθεστώτος

Eπίσημη φασιστικοποίηση του όλου αστικού καθεστώτος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 | 2:35 π.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Το γεγονός  ότι έστησαν μια δικογραφία σε βάρος ενός 14χρονου μαθητή και σήμερα στέλνουν τον "εγκληματία" να δικαστεί με κακουργηματικής μορφής κατηγορία. αποδεικνύει πόσο κάλπικες και υποκριτικές ήταν οι δήθεν "αντιφασιστικές" κορώνες της κυβέρνησης, με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες. 

Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνώντες "καταδικάζουν" στα λόγια ένα πλοκάμι του παλαιομοδίτικου φασιστικού τέρατος τη στιγμή κατά την οποία ο φασισμός με κοινοβουλευτικό προσωπείο καθίσταται ανοιχτά και απροσχημάτιστα η πεμπτουσία όλης της κυβερνητικής πολιτικής και νοοτροπίας τους. 

Η σιδερένια φτέρνα που τόσο "προφητικά" περιέγραψε πριν έναν αιώνα η προοδευτική λογοτεχνία των ίδιων των Ενωμένων Πολιτειών της Βόρειας Αμερικής, γίνεται ήδη καθημερινή εφιαλτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, όπως άλλωστε και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. 

Η ιστορία με τον 14χρονο μαθητή που τον μπαγλάρωσαν μέσα από το πλήθος οι σταυρωτήδες και τον παραπέμπουν για "κακούργημα", είναι εντελώς ενδεικτική και όχι η μοναδική. Εντάσσεται σε μια ατέλειωτη σειρά πράξεων επίσημης φασιστικοποίησης του όλου αστικού καθεστώτος που προωθείται ραγδαία από τη δεξιά (απαγόρευση των διαδηλώσεων, προσπάθεια ασφυκτικού ελέγχου των συνδικάτων για να μη μείνει ίχνος εργατικού δικαιώματος, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, διαρκής κρατική καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, θανάσιμος ξυλοδαρμός-βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου και "ουκ έστι τέλος" του δράματος!). 

Θα μπορούσε λοιπόν στα σοβαρά να ισχυριστεί κάποιος ότι το ελληνικό αστικό καθεστώς δεν είχε πλέον ανάγκη τη νεοναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου, όταν διαθέτει μια κυβέρνηση και μια πολιτική σαν αυτή του Μητσοτάκη, του Χρυσοχοΐδη και της αστυνομίας, με προφυλακή και σήμα κατατεθέν της τα διαβόητα ΜΑΤ! Όταν ουσιαστικά μας κυβερνά ήδη ο κοινοβουλευτικός φασισμός, ο κουστουμαρισμένος και σαλονάτος, και όταν η κοινωνία μας δείχνει ακόμη να ανέχεται μια τέτοια κυβέρνηση, τότε δεν χρειάζονται στη συγκυρία αυτή οι μαχαιροβγάλτες και αποσύρονται από το καθεστώς στο παρασκήνιο, ως απόλυτα ελεγχόμενη εφεδρεία για άλλου είδους κοινωνικές εξελίξεις ή καταστάσεις στο μέλλον... 

Αν δεν πάρει στα χέρια της η ίδια η κοινωνική πλειοψηφία την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, τότε σε λίγο καιρό με κάποιο τροπολογία που θα ψηφίσουν νύχτα, σε κάποιο άσχετο νομοσχέδιο, τα πιόνια του Μητσοτάκη στη βουλή, ακόμη και η πιο συνηθισμένη μαχητική πολιτική κριτική στο καθεστώς διά του Τύπου θα αναγορευτεί σε κακούργημα και θα ανατεθεί στην αρμοδιότητα των ΜΑΤ και των καθεστωτικών δικαστάδων

Θα το επιτρέψουμε αυτό στον επίδοξο νέο "Μωυσή" και τους αδίστακτους συνεργούς του; Αν ναι, τότε θα είμαστε ... άξιοι της "μοίρας" μας, δηλ των αλυσίδων. Αν όχι, τότε η κυβέρνηση (και η πολιτική της) δεν πρέπει να μείνει σε χλωρό κλαρί από το λαό, σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, μέχρι την πλήρη συντριβή της. Tertium non datur et de nobis fabula narratur!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger