Home » , » Ο Νότης Σφακιανάκης, η "λευκή κυρία" και η "δικαιοσύνη" τους

Ο Νότης Σφακιανάκης, η "λευκή κυρία" και η "δικαιοσύνη" τους

Από giorgis , Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 | 2:40 π.μ.

Του Γ. Γ.

Διαβάζοντας την είδηση για την σύλληψη του παράνομα οπλοφόρου κοκαϊνομανή χρυσαυγίτη Νότη Σφακιανάκη, μου δημιουργήθηκε η διάθεση να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

Πριν όμως να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου για το πόσο τυχαία ήταν η σύλληψη του αοιδού. Μάλλον "καρφωτή" ήταν και οι μπάτσοι δεν είχαν περιθώρια να μην τον συλλάβουν

Το ισχυρίζομαι αυτό γιατί η είδηση που δημοσιεύεται πανομοιότυποι σε όλα τα ΜΜΕ αναφέρει ότι "αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο τον γνωστό τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη κατά τους καθιερωμένους ελέγχους που γίνονται στα μπλόκα για την τήρηση των μέτρων κορονοϊού". Τι σχέση έχει αν τηρούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας, με την εξονυχιστική έρευνα στο αυτοκίνητο;.
Να το διατυπώσω και διαφορετικά. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι αν σε ένα τυχαίο μπλόκο οι μπάτσοι εντόπιζαν τον Σφακιανάκη να οδηγεί αυτοκίνητο το πιο πιθανόν είναι να του ζητούσαν αυτόγραφο και να φωτογραφηθούν μαζί του, παρά να ελέγξουν το αμάξι του. 

Ας το προσπεράσουμε και ας πάμε στην ουσία.

Την στιγμή που οι μπάτσοι αν σε βρουν με ένα μπάφο σε μπουζουριάζουν και άντε να βρεις άκρια, όλοι γνωρίζουμε ότι η κοκαΐνη κάνει θραύση στους κόλπους της "καλής κοινωνίας" και ουσιαστικά είναι άτυπα "νομιμοποιημένη", αφού κανείς απ' τους κατασταλτικούς μηχανισμούς δεν τολμά να πλησιάσει τους διακινητές και τους χρήστες της.
(Είναι μια άλλη παράμετρος αν υψηλόβαθμοι μπάτσοι παρέχουν "προστασία" στους εμπόρους της "λευκής κυρίας"). 

Χαρακτηριστικά μου έλεγε σύντροφος δικηγόρος ότι ένας πολύ διάσημος ποινικολόγος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να "σνυφάρει τις μυτιές του", δημοσίως, μέσα στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου, που υπάρχουν στα δικαστήρια, πριν αγορεύσει για υπόθεση του, που εκδικάζονται). 

Και γενικά οι πάντες γνωρίζουν ότι πάρα πολλοί "διάσημοι", πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, είναι λάτρεις της κοκαΐνης. Είναι το ναρκωτικό των πλουσίων γι' αυτό διακινητές και χρήστες του, είναι στο ακαταδίωκτο.  

Δώστε βάση τώρα σε δυο ειδήσεις. Την πρώτη την αλιεύουμε από το αρχείο του ιστότοπου μας.

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα της Λέσβου «Εμπρός»: «Ισόβια σε γνωστή Μυτιληνιά τοξικομανή! Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε συνεδρίασή του στη μεταβατική του έδρα στη Μυτιλήνη, η 45χρονη Μαριάνθη Πατσελή, γνωστή και στην κοινωνία της Μυτιλήνης τοξικομανής-χρήστης ουσιών, αλλά και από τους πρωτεργάτες κινήσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φυλακισμένων. Κι αυτό αντίθετα στη θετική παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία όσον αφορά στην επιστημονική τεκμηρίωση περί τοξικομανίας και την πραγματική κατάσταση της κατηγορουμένης».

Η επόμενη είδηση είχε προκύψει πριν 3 χρόνια. Το πιθανότερο να είχε υπάρξει κάποιο αλληλοκάρφωμα μεταξύ διακινητών ναρκωτικών και έτσι για μέρες δέσποζε σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ η είδηση που ανέφερε ότι  «επιχειρηματίες, ηθοποιοί, μοντέλα και παρουσιαστές, βρίσκονται μεταξύ των 27 που συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ειδικότερα κοκαΐνης,  Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Κανείς απ' αυτούς δεν προφυλακίστηκε και πάμε να δούμε το αποτέλεσμα της ακροαματικής διαδικασίας όπως ανακοινώθηκε στις 15 Απρίλη του 2019:  "Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι περισσότεροι από τους επώνυμους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με έδρα εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Οι δικαστές αποφάσισαν την απαλλαγή ενός επιχειρηματία, ενός γνωστού παρουσιαστή, μιας ηθοποιού και του γιου της, καθώς όπως είπαν, «δεν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο εστιατόριο όπου ήταν μέτοχοι».

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε για την μεν ηθοποιό να μην τιμωρηθεί, ενώ για τη σύζυγο του επιχειρηματία αποφάσισε την ενοχή της για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση. Αδίκημα ωστόσο, το οποίο έχει παραγραφεί".

Υπήρξαν και κάποια κατηγορούμενοι που δικάστηκαν σε χαμηλές ποινές αφού το δικαστήριο   μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ιδιαίτερης διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, σε απλή διακίνηση.  (Επρεπε να τηρηθούν και κάποια στοιχειώδη προσχήματα ως προς την απόδοση της αστικής δικαιοσύνης).

Τελικά η περίπτωση του ναζί Σφακιανάκη μας έδωσε το ερέθισμα να ξανακάνουμε αναφορά για την ταξική φύση της "δικαιοσύνης" τους. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger